Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nazdar priatelu:
tak to ma mrzí,že tvoje to nerozchodili do peknej zelene:-((
mne to začalo makať ako o preteky a dokonca už na pohlad vyschnuté sa prebrali a tvoria zelenú .problém je v tom,že som to už o 5 dní pretiahol a som zvedavý,aké to bude dávať stavíky.no a včera som zbadal plesen,síce len na piatich šiškách,ktoré boli mimo prievanu od ventilátora.odrezal som ich a všetko postriekal kuprikolom 5g/1l vody.prvý krát som aplikoval final solution,tak som zvedavý čo to bude.
asi máš nafigu substrát,ja idem budúcu sortu podla odborníkov:kaktusy a sekulenty+perlit+kokos+keramzit v pomere-50:30:10:10!!!!DESAť litrové kvetníky ,rast 20 dní.
tak hodne zdaru priatelu
POZOR:
lubo ty si na to ted strikal kuprikol???to byla asi docela chyba...ty rostliny to nezuzitkuji moc rychle pokud budes tedka nekdy sklizet tak to tam budes citit...doufam ze se nejak nepriotravis....
protoze ted uz nemuzes bojovat ani se skudci chemkama vse musi byt 100%bio.......no uvidis nechci te strasit ale musel sem ti to rict....jinak ja priste povalim 70%cocos a 10%kaktusy20%perlit.. kamos pesuje jen v kokosu s perlitem zivy to jen hnojkama ale ty kvitka strasne moc...tak do toho du taky!!
hary:jo to by me taky zajimalo proc???ale v hydru budou zase jiny problemy jinak se podivej na muj threndhydroponie tam je napsany jak se pestuje v rockwoolu ale kdyz si to preberes je to i pro bublak cocos atd.
a je tam potvzeny ze kytka zhazuje listy sama a schvalne...jo a hlavne nezapomen na nizkej pomer hnojiv v bublaku...to jen tak pro upozorneni...peace...
SCRAT:
Máš PRAVDU ,TEN KUPRIKOL TAM DOSť VIDNO.DVA DNI PO APLIKOVANí SOM POšKODENé RASTLINY ODREZAL A VYSUšIL V MIKROVLNKE.VYPADá TO OTRASNE A SMRDí TO PO PLESNI.DNES SOM TO SKúšAL,NEOTRáVIL SOM SA ALE Už CEZ TRI HODINY SOM VYTRETý A DOSť PORIADNE.
NO A OTáZKA:AKO DLHO TRVá KýM SA TEN KUPRIKOL NEUTRALIZUJE?VIAC AKO TýžDEN?
AHOJ
myslim ze v trendu na kterej sem upozornoval haryho je., ze chemicky postriky na plisne a skudce vyprchavaji az 6 tydnu ale ted to nevim urcite skus si to procist....
mel bys pouzivat jen 100%bio.....
ale hlavni je ze ses v poho...
mej se pekne.....
Sledujem to tvoje pocinanie uz dlhsie a stal nechapem preco niekto
s podobnou vatazou robi take hluposti.
Nic horsie ako striekat Kuprikolom na sisky sa urbit uz fakt nedalo.
A o pestovani v hline a velkych kvetinacoch by som ani sekundu nerozmyslal a nie to este aby som sa do toho pustil.
To je technika pre ludi co maju jednu 250 W a robi im radost sa s tym hrat 5 mesiacov.
Asi by si si mal uz konecne polozit otazku ci mas jednu
dvestopatdesiatku a cas 5 mesiacov,alebo mas uz konecne zaujem o realne vysledky slusne vynosy a zdrave zelene more.
Doporucil by som ti este jednu vec : dat si veci v hlave aspon trochu doporiadku a ujasnit si co vlastne chces a to myslim uplne vazne,
pretoze bez tohoto zazracneho detailu ostanes pri vysledkoch ake si nam tu ukazal.
franku: potesil si ma a to hlavne preto,lebo sa na to moje pocinanie konecne niekto vyjadril.ten kuprikol bola blbost,to mi je jasne,ale nemal som cas vychytavat vhodne preparaty a obava,ze sa to vsetko splesnivie ma donutila k tomuto cinu.
urcite chcem hlinu a to aj koli chuti.klony nemam,len par semiacok.chcem vyuzit cely priestor,preto som zvolil velke kvetinace a malo rastlin.ujasnene to mam,chcel by som nieco take,ako napriklad bily vlas:semeno,hlina,velke kvetinace,tri mesiace.samozrejme ta prosim,aby si mi pomohol ziskat ten zazracny detail z moznosti,ktore mam k dispozicii.dakujem
Je mi len luto,ze sa svojou hlupostou oberas o pekne urody perfektnej kvality a super vynosov.Ty si jeden z tych pripadov ktore dokial
im nedojde ze nemozu cerpat na groweri info od ludi co pestuju ledva
pod stopatdesiatkou sa vazne nepoucia.
Uvedom si uz ze nemas jednu 150 W ale mas nasobok tisicky watov.
Ved od niekoho podobneho by som naozaj cakal serioznme growenie
a nie pestovanie z pochybnych semien len aby si usetril,nikdy si nepestoval hydro tak sa tu neohanaj argumentom chuti ved o tom nemas ani najmensie ponatie.
Vies co,kludne si pestuj z tych semien,kludne si pestuj pri takejto vatazi v hline,kludne tu oslovuj kazdeho "mily priatelu",kludne ti rozdavaj rady
ludi co si pocul v growshope,kludne setri na tienidle a daj si tam radsej
namiesto seriozneho tienidla to najlacnejsie co najdes doma,kludne striekaj sisky kuprikolom ALE sa potom necuduj.
ohne Risiko,kein Spass
Naposledy upravil Frank Krank 28-07-2005 v 12:11 PM
Franku trochu jsem tě nepochopil co má společného žloutnutí kytek s vatáží velikostí květináčů nebo jestli to někdo jede za semínek mám za to že se tu řešil problém žloutnutí a to jestli lubo jede semena ve velkých květináčí to asi není důvod toho že mu to žloutlo a jastli jsi mu chtěl poradit jak nepěstovat což mi tak přišlo tak jsi mu mohl rovnou napsat jsi debil projed si grouwer a podíjej jak pěstují jiní delaš to na hovno a mohl jsi si ušetřit dost řádků protože když to shrnu tak si to tak ve směs podal ale žádná vysvětlení tam není
nazdar Franku:
aj mne je luto,že sa mi nepodarilo uspokojiť očakávania,lebo ako vravíš-seriozne growenie sa nepreukázalo.chýb a nesprávnych postupov počas tohto obdobia bolo naozaj dosť a vôbec ma neprekvapuje,že sa Ty a Tvoji priatelia na tom kruto zabávate,lebo v dnešnom svete je to samozrejmosťou:-))
z pohladu odbornosti:inteligencia je nie daná každému rovnako,preto zručnosť a um,ktorý z nej pramení je na rôznom stupni pri približovaní sa k dokonalosti.aj ten,ktorý je na tomto stupni najviac vzdialený od dokonalosti sa neprevinil,ak sa neprejavil vlastnosťami svojho charakteru,ako je pýcha,škodoradosť... tým samozrejme na nikoho neútočím,pretože sa snažím akceptovať každého,nech je akýkolvek vo svojich prejavoch.
kúpil som originál semená,na tienidlá už neboli prachy,budem mať hlinu,lebo kým to v nej nezvládnem,neodvážim sa inak,hydro som húlil,takže skúsenosť mám,nikoho som neoslovil milý priatelu.
mám na teba ešte otázku ak dovolíš:semená som vyťiahol z brutálnych šišiek,ktoré pochádzajú z originálnych semien.je pravda,že až štvrtá sorta by bola menej kvalitná?dakujem
Osobne si ani neviem predstavit,ze by som pri tvojej watazi mrhal vobec energiou pestovanim takto pochybnych semien.Uvedom si,ze aj ked
dostanes original pack od Sensi Seeds a mas 16 kusov semien tak mas
zaroven 16 uplne odlisnych phenotypov a to hovorime o originaloch,tym
ze sa ti tieto phenotypy dalej poopeluju ich dostanes niekolko stoviek.
Este by som rad spomenul ze tym,ze nechas sisky tvorit semena sa
dobrovolne vzdavas vynosu a kvality.
Taketo veci si mozu dovolit homegroweri so svojou dvestopatdesiatkou,
ale ako som ti uz viac krat napisal som zvedavy kedy si KONECNE uvedomis,ze ty dvestopatdesiatku nemas.KEDY ?
aj vdaka tebe si uvedomujem,akú watáž mám k dispozícii,no zároveň si uvedomujem aj to,že som nezvládol hlinu(prevažne kokos) a to aj napriek tomu,že s ňou som skúsenosti mal.ja si zase neviem predstaviť iný spôsob pestovania,lebo rešpekt z neznámeho a posledná skúsenosť mi to nedovoluje.
je dosť možné,že po niekolkých pokusoch získam sebadôveru k tomu,aby som to zmenil a priblížil sa tvojím predstavám.nemám sa kde ponáhlať.a v podstate som spokojný s výsledkom,ktorý je približne taký,ako som očakával,ked som sa do tohto pustil:cca 0,4g/wat,ale to ešte upresním:-))
no a otázočku:čo by si doporučil ako najvýhodnejšie riešenie v mojich podmienkach?
ahoj lubo
Od tmy mozes ocakvat zjednodusene naslednovnu vec : zelene casti rastliny su rastlinne tkaniva obsahujuce chlorofyl,ktory ma vacsinovy podiel na neprijemnej chuti,takze tym to ho zcasti odburas na prijatelne minimum plus ostatne vyhody,ktore samozrejme dva dni tmy prinasaju.
Dufam len,ze stopatdesiatkari nebudu mat svoj odlisny a tym padom aj najmudrejsi nazor.
Mimochodom na tvojich rastinach je vidiet zachranna vesta hodena
od kvalitnych hnojiv ktore si pouzival,takze nezabudni zreferovat po celkovom spracovani materialu to,akej bol kvality.
caute, ja si nicim svoje rastliny pod 150W a je to prave z dovodov, ktore Frank popisal - nemam az taku spotrebu a potrebu hulenia, aby som sa hnal za velkymi vynosmi, aj ked za dobru kvalitu by som sa neurazil A fakt sa s tym nikam neponahlam - uz teraz mi to rastie raz tak dlho, ako by bolo treba, a to este neprepinam na kvet. Vychytavam muchy (no, v tejto dobe dokonca doslova), hram sa.
ale ked ste tu nadhodili tie hnojiva - takze ten vplyv KVALITNYCH hnojiv je az tak markantny? Ja idem s Wuxalom a OBMkom, a dufal som, ze ake-take vysledky budu, ale z toho co tu pisal Frank mam dojem, ze aj v mojom pripade by bola investicia do lepsieho hnojiva nie celkom premrhanymi peniazmi ... no, to by nebola nikdy, ale ze by to malo POZOROVATELNY vplyv...
jaTu nevidiim nic zliiho.. nahodou mrte kytek..aa..K+ lubo jedes.. aFrank ako xorii treener..peace
aStou tmou, jaTo berem ako zaciatok smrti kytky, bo za normalnyx okolnosti sa kytka s 48 nonStop tmou nestretne...noPak ju zbavis vsetkyx starosti+ pomaly ti este vysxne.. [k comu biImto mohlo pomoct?}