Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sagus: no v podstatě bych i souhlasil s tou poslední větou...podle mmě se dá rozlišovat mezi rastovským způsobem života a rastafariánstvím jako náboženstvím...k tomu by ještě přibyla víra v boha...ale myslím že co to znamená být pravým rastou ti nikdo neřekne...jinak já mám o nich jen teoretické znalosti a neznám osobně ani žádného bílého českého rastu, natož nějakého "pravého" černošského...jo a kromě hodnot které jsi vyjmenoval považuju osobně za nejdůležitější zdravý způsob života, myslím že člověk celý den vyhulující, sedící pře počítačem a přejídající se asi těžko může být rastamanem
Jo a jestli chceš vědět o nich něco víc tak spíš zavítej na stránky rastaman.cz , mají tam i forum tak se můžeš zeptat přímo rastů co si o tom myslí
Nad nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj
emancipate yourself from mental slavery
none but ourselves can free our minds
sagus: nono se taky nedá u nás říct co je to "pravý" rastafari. Jel bych se zeptat třeba na jamajku nebo do etiopie těch pravých ortodoxních rastas.
Doporučuju informační web www.onelove.cz kde je dost kvalitních zdrojů, odkud se dá dost vyčíst.
Necitim sa byt rastafarianom,ale snazim sa o to ked aj nemam dredy,ale vlastne v rastafarianstve nejde o dredy a fajcenie marihuany(ked ja ju konzumujem)ale o to aby clovek zil v mieri a v laske,ked aj to v tomto svete ide tazko ale snazim sa o to.neriesit zbytocnosti a povzniest na nad niektorymi vecmi a hlavne pozitivna nalada,lebo mam zleho za sebou az az...
One Love!
Taky se zajímám o Rastafari, hlavně o Boba.
Ten mě ovlivnil nejvíc. Ale mě chybí,pro to abych byl Rasta, hlavní -stěžejní důvod- nevěřím- nebo nerespektuji Jaha (že by to byl můj ateistický pohled na svět?). Moc v něj nevěřím.
Ale o to víc věřím na Bobovo poselství. Na jeho úkol v tomto světě atd.
Taky mám pár dreadů, mám je spíš jako symbol. Proto, že poslouchám roots reggae. A důsledek toho, že mě Bob dost ovlivnil je právě ten symbol.
Snad to nezní nějak dětinsky či najivně :-(((((
Nikdy jsem nedostal nic krásnějšího, než to co mi dala marihuana.
HERBSMAN - no vždyt JAH - KING of KINGs - LORD of LORDs - LION of JUDAH je sám Haile Selassie 1. Přímí potomek Krále Šalamouna a Královny ze Sáby a podle kterého je odvozeno RASTAFARI. A byl to právě král Šalamoun na jehož hrobě poprvé vyrostla ganja - s užasnou kralovnou ze sáby pálili špeky jako my)...
JAH-empera Selassie je z etiopie (afriky) to evropani začli rozdělovat afriku - dříve to byla jedna veliká etiopie (jako dneštní pojem afrika) proto i ZION je samo v africe tedy etiopii.A LION of JUDAH je jeden z nejlepších a nejférovějších vojevůdců jaké měl tento svět možnost spatřit...
To on přines sepnuté zápěstí v podobě jakéhosi srdce .....
Tvrdoslovce - ale právě že o to de - GANJA - rostlina, kterou toto náboženství uctívá jako posvátnou květinu a přidávají takřka do všeho a DREDY - připomínající hřívu lva jsou neodmyslitelnými znaky rastamanů ) ale de to samo i bez dredů - stačí kouknout na huseina Bolta - gesta směrem k jamaice a jejím šťastným lidem jsou jasná ganja a dredy reggae and jamaica...
Jinak Jamaica tento ráj na zemi - alespoň teda pro mě, je místem které by měl navštívit každý rastaman jako svou duchovní cestu za poznáním sama sebe a poznáním JAH.
Není jediný důvod si mylně myslet že rastafarianizmus je jen pro lidé černé pleti - tak to není ! Na Jamaice je 80% křestanů(proto to prolínání reggae s biblí - rastas věří že sellasie je další mesias) zbytek jsou poměrně nebezpeční karibičané - afričané - a jiné národnosti, kteří už tak láskyplní nejsou - kvuli nim, ale nemůže nikdo považovat Jamaicu za nebezpečnou zemi...individua jsou všude ...
Víte lidé drazí na tomto místě jsou nejhlavnější pojmy - láska, ganja, příroda, slunce, šťastní lidé, muzika, moudrost, děti..
Né jako v čechách - závist, okukování ostatních, stálé srovnávání něčeho s něčím, honba za penězi. (zde na těchto stránkách tyto věci nevidim, to je skvělé, prostě groweři jsou podle mě vesměs super lidi!)
See you in JAMAICA - mimochodem na tomto kousku země nežije jediné jedovaté zvíře.
Rstafarai se prolíná s křesťanstvím - v naší zemi je spousta nevěřících - je to většina - těmto lidem nesmí nikdo řikat v co mají a nemají věřit - to samé nikdo nikomu nesmí říct pokud dotyčný věří v cokoliv ať už klidně i v osobní cestu !
ještě jedna věc...napsal sem o české republice docela špatné věci - jsem přesvědčen že to plyne ze špatného počasí které tu panuje !
jinak čechy jsou pro mě skvělým domovem - a omlouvam se Těm kterých sem se při hodnocení většiny čechů dotkl...
JAH-RASTAFARAI
díky za pozornost36
myslím že Jamaika není jejich země zaslíbená, tou je právě Etiopie
a prolínání bible s reggae - no v Etiopii přijali křesťanství jako státní náboženství v roce 333 nl. . (Arménie 267nl. a Řím 313 nl.). Tudíž křesťanství v této oblasti se míjí s papežstvím a křesťanskou hierarchií (až na pár momentů: ze začátku bylo vázané na Alexandrijskou diecézi, v 17. století se tam dostali jezuité - ty nakonec vyhnali, v roce 1959 dosáhla samostatnosti jako "Etiopská ortodoxní církev"). Je postavené na stejných základech (bible atd.) s přihlédnutím ke geografickým podmínkám (židovství, koptská církev, atd.), ale vývoj prožilo dost odlišný.
Haile Selassie, vl. jm. Lidž Tafari Makonnen, zvaný též "ras Tafari" se stal císařem prvního nezávislého státu na Africkém území, který si svoji samostatnost udržel téměř po celou dobu své existence. Svůj původ popisoval od biblického Judy. Není proto náhodou, že se stal hrdinou pro mnoho černých křesťanů, naděje pro statisíce.
Nikde není stanoveno, že rastafariáni jsou tak strašně přátelský a láskující jak tady popisujete. Osobně jsem poznal pár jamajčanů klonících se k rastafariánství a žádní svatí to nebyli. Nejradši bych je nakopal. Na druhou stranu mi dali jednu velkou radu: "seš bílej, na jamajku nejezdi. bílej=prachy". Je to země s velmi vysokou kriminalitou, kde by vám nepomohla ani slova lásky.
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
Původní příspěvek od Makovice rastaman nerastaman ??Kazdopadne lidem v africe to dela uplne neco jineho nez li nam.
Muzes mi prosimte vysvetlit, jak jsi to myslel, nevim co by jim to melo delat jinyho.. nejak me nic nenapada. Ono to pusobeni THC v mozku myslim bude stejny u lidi v Africe , v Americe i v Evrope. pokud se pletu, budu rad kdyz me vyvedes z omylu
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r Já si myslím, že když někdo moc žere reggae, je to ta samá varianta diskofila, pozerského punkera, ba fanouška Kabátů..
Prostě to moc žere i s obalem.
Průser je, že v tomhe případě je to střívko na náboženské bázi.
Důsledky podobného činění jsou úsměvné, ovšem z pravidla neškodné.
Edit: A o cemže vlastně tohle téma je ?
Že bych ho sloučil s jedním z desítek témat o Džamajce Pyčo, Rastafarianství, dreadech...
Muzes mi prosimte vysvetlit, jak jsi to myslel, nevim co by jim to melo delat jinyho.. nejak me nic nenapada. Ono to pusobeni THC v mozku myslim bude stejny u lidi v Africe , v Americe i v Evrope. pokud se pletu, budu rad kdyz me vyvedes z omylu
Ne-e, počkej já ti to vysvětlím jak to típek myslel. Jak je přece známo účinky marihuany se liší podle situované pozice, kde ji požíváš, jo kapiš to ne. Takže jak píšeš o Africe, Americe či Evropě, tak všude ta stejná hemp rozebírá jinak, to je oukej ne ve výsledku jak pro koho, ale tady u nás to pondavá slušně!
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Dis no podla mna to ma co docinenia prave s tym comu sa vravi set a setting, ked niekto huli travu ako svoje nabozenstvo (ale naozaj, z vnutorneho presvedcenia, nie sa len tak tvarit ako poniektori pozer-rastovia) je jasne ze ten stav preziva uplne inak ako mi rekreanti