Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Konopná mast v obrazech.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 46 47 48 49 50 »
Autor
Téma 
Bigoss
Nový Člen

Karma uživatele Bigoss - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 236

Ahoj, zajímalo by mě, jestli se v technickým konopí objevuje CBD již v době růstu, nebo až při "zralosti"? V létě jsem natrhal listí z pole techniky která už kvetla, nasušil, a teď by mě zajímalo, jestli bude vhodnější tahle technika do masti, nebo velký listy z čerstvě sklizený úrody (který samozřejmě nechám důkladně proschnout)... Díky.
Kopretinka: Mám cca 2 litry sušený techniky (listy - viz výše), můžu ti tak litr poslat.

Old Post 23-10-2011 v 19:41 PM
Bigoss je offline   Profil uživatele Bigoss   Find more posts by Bigoss   Foto galerie člena Bigoss   Click here to Send Bigoss a Private Message   Add Bigoss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zelenakoule
Stálý Člen

Karma uživatele zelenakoule - 37% Pěstitelská

Příspěvek č. 237

Zdravím,co vy na to?
"Rád bych se a vámi podělil o ucelené poznatky výroby konopné/bylinné masti a ukázal, že není nic jednoduššího, než si ji sám vyrobit v pohodlí domova. Chci také apelovat na používání dnes již zlidovělých receptů, které nejsou standardem (hlavně díky informovanosti a ve vyspělých zemích stále probíhajícím vědeckým studiím) pro výrobu konopné masti. Možná se ptáte: „Proč ta moje mast není tak účinná?“ V tomto návodu naleznete odpovědi na většinu svých dotazů."

http://www.magazin-legalizace.cz/cs...mast?rubricId=4

Co jsem tam vyčetl tak bude ideální(v mém případě čerstvého konopí)dekarboxylovat materiál 15min.na 120°C a poté přidat do vazelíny a ohřát na 100°C,tedy max.(proč zbytečně prehřívat a přepalovat matroš)

Old Post 01-11-2011 v 14:57 PM
zelenakoule je offline   Profil uživatele zelenakoule   Find more posts by zelenakoule   Foto galerie člena zelenakoule   Click here to Send zelenakoule a Private Message   Add zelenakoule to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Příspěvek č. 238

Tak koukám, že se pořád řeší již vyřešené
Technické konopí je určeno pro technické zpracování - pokud jej máte, udělejte si z něj džíny, provazy nebo mast na kolečko od trakaře....
Protože všichni ale nejspíš chtějí mast s léčivými účinky, uvažujte jen o konopí s co nejvyšším obsahem canabinoidů. To musí být v suchém stavu, nejlépe přírodně usušené, bez plísní a je možno jej dekarboxylovat předem v troubě při teplotě 105-110° C po dobu 10-15 min. Takto dekarboxylovaný materiál lze snadno najemno rezemnout v ruce a pak jej nějakým způsobem zpracovat podle oblíbeného, nebo zajímavého receptu. Můžete jej povařit a nechat macerovat ve vazelíně z lékárny, sádle, či doporučovaném tuku Omega několik dní až týdnů s opakovaným ohříváním a promícháním, nebo si vyrobit konopný výtažek (nejkoncentrovanější forma účinných látek) a ten jednoduše přidat do zahřátého masťového základu. Poslední uvedený postup má výhodu v tom, že je možno z výtažku odstranit chlorofyl a mast pak nepůsobí při používání na viditelná místa jako poutač nežádoucí pozornosti. Kolena a další schovatelná místa aplikace si můžete i nadále mazat zelenou mastí

Konopný výtažek lze vyrobit podle https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=48460 s tím, že uvedené množství propylenglykolu lze drasticky snížit, či zcela vynechat, ztuhlý produkt rozředí vazelina, či jiný masťový základ.

Proč? A proč ne?

Old Post 02-11-2011 v 11:51 AM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 239

to dexda
jasně že technické je ochuzeno o určité složky ale vyrábí se z něho i krémy a mastičky a jsou běžně v prodeji a představ si to že je taky vedeno jako podpůrná léčba,ono jen tady něco od boku plácnout to musí být velké hrdinství.
ps: takže to tvoje technické zpracování má jisté nedostatky.

Old Post 02-11-2011 v 12:27 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Příspěvek č. 240

to vousac
Neuniklo ti náhodou, že to co se "běžne prodává" má daleko do léčivých produktů? Vzhledem k tomu, že musí vyhovovat obsahem konopných látek zákonné normě, nesmí tam být víc jak 0,3 %, pokud vím.
Jako podpůrná léčba může být použita třeba i masáž a cvičení... nebo obklady.
Předpokládám, že lidé zde hledající, mají zájem o něco účinnějšího, jinak by si koupili tu mastičku, nebo krém z běžného prodeje, které máš na mysli ty. Právě pro ně jsem se snažil shrnout pár základních informací o výrobě něčeho účinnějšího.

Proč? A proč ne?

Old Post 03-11-2011 v 19:09 PM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:51 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 46 47 48 49 50 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás