Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Polux: thx za pochvalu...a tvoje makro je tiez dobre
chcel by som caleu...pici "lucid dreams" to moze stat za to...
a co by sa stalo kebyze spravis napoj ... passiflora + calea?
mucenka po poziti oralne navodzuje spanok a calea by sa pohrala so snami...
skkusal si caleu?
Animal: tak co? skusal si ayu? ja som o nejd dost cital, videl dokumenty...mam cosi stiahnute ale este som neokusil jej silu a moc
ale v kazdom pripade to moze byt zaujimava skusenost...
eNDy: Nad takou kombinaciou som neuvazoval. Ale uspava, a to dost kvaline napr. aj Withania somnifera, a mozno aj samotna Calea. Este som ju neskusal, nema dost listov, pravdepodobne by som zlikvidoval rastlinu
withaniu som vynechal z mojej zbierky lebo ma nicim nezaujala, len tim ze bola v ajuravede...afrodiziakum...
lenze stale sa docitam viac a viac o nej....aj floraexotika ponuka zivu rastlinu, asi si objednam
zbytocne netrhaj...treba cakat a ona ti par listkov "pusti"
mam tu nejake foto:
passiflora caerulea aj s vcelickou v akcii
jedna z mojich salvii divinorum... je v cca litrovom kvetinaci ale onedlho bude mat novy domov
mimosa pudica...kvitne
teda všechna čest, předběhls mě s mojí ideou sbírky kytiček, K++
povijnici jsem před chvílí zasel, a jak tu někdo říkal že je dvouletá tak je to blbina, je to jednoletý plevel
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
Původní příspěvek od FlickerBird teda všechna čest, předběhls mě s mojí ideou sbírky kytiček, K++
povijnici jsem před chvílí zasel, a jak tu někdo říkal že je dvouletá tak je to blbina, je to jednoletý plevel
Myslím,že si si to pomýlil s hawaian babywoodrose,tá je dvojročná.Povojnica je jednoročná,no neviem,či už teraz na ňu nie je neskoro.Ale hádam z toho niečo bude.Normálne by sa mala vysievať v 4.-5. mesiaci.Ja som ju dal síce tiež neskôr,ale rastie ako z vody.
to polux:no,ja ju nemám,to som len čítal.Btw,cannabis je jednoročná a tiež dokáže žiť niekoľko rokov,keď chceš Už Ti dala semená?A ak dala a ak si skúšal,aké to bolo?
Ináč,to je dobre,že ju máš tak dlho,aspoň Ti robí spoločnosť
HBW...pochadza z tropov, cize tam vobec "nemusi" uhynut...je to trvalka, kotra sa (vacsinou) pestuje v sklenikoch....ale v pohode aj bytove podmienky. kebyze HBW vysadis von do zeme v nasich podmienkach a nechas ju tak...da sa povazovat za jednoletu? zmrzne aj ziv. cyklus sa konci...
Ipomoei su jednorocnymi rastlinami a u nas su povazovane za letnicky..no lenze ja by som skusil taky mensi experiment a dal ju do skleniku, ze co by to spravilo... totizto v mexiku alebo v juznej amerike to rastie fakt ako plevel, lenze tam nemaju zimu, tak ako to moze byt jednorocna rastlina?
Priklad:
vyklici semienko "Badoh negro" rastie, prijma energiu zo slnka a vody, fotosyntezuje a rastie, rastie, rastie az kym zacne kvitnut...plodi semena, tie popadaju na zem. materska rastlina zomiera? alebo kvitne dalej? popri tom klicia malinke ipomoejky a tie, rastu, rastu, rastuuu....a tak dalej..
Zaver:
v nasich podmienkach je ipomea naozaj jednorocnou, ale v jej domovine je to trvalka a tak je to z mnoho inymi rastlinami....
dakujem za pozornost, konec hlasenia
tak nějak, z mnoha jiných bych jmenoval prachsprostou papriku (capsicum anuum) která se taky považuje za letničku a přitom v domovině je to dřevnatějící trvalka
expiry_date1: mám to jako domácí kytku, chci aby mi v pokoji něco kvetlo, s hrůzou mi došlo že tam nemám řádnou kytku
# SpudGuns # OUT07?? #
FlickerBird: jasne, mohol som dat hned zapriklad aj tuto rastlinu ale hlavne je ze sa chapeme
nechcem ti vyvracat tvoje pokusy o pestovanie Ipomoeiky indoor, no som sa docital na lycaeum.org forach o mnoho neuspesnych pokusoch. teda rastlinka im vyrastla (bola vytiahnuta ak nebola na onke smerom na juh) lenz z nedostatku svetla vyzerala vseliak totizto IPOMOEA POTREBUJE HODNE, FAKT HODNE SVETLA!!! nebola tak husto olistena ako normal out ipomoei a este neco... kvitnut kvitli, jednak ze dost malo a biedne a kedze nemali moznost opelovania, ziadne semena sa nevytvorili
ale to na veci nic nemeni, som otvoreny novymi experimentom a mozno sa ti podari vychytat muchy a podari sa ti nieco new... takze smelo do toho
mám okna na jih a s rozrůstající se "džunglí" přemýšlím o celoplošném přisvěcováním zářivkou imitující spektrum slunečního světla, takže snad se jí bude dařit dobře.. povijnici nechci na semínka, tohle má být opravdu jenom okrasný exemplář, semínkek mám ještě naducaný pytlík z vlastní sklizně (jeden rok jsem ji zasadil na lodžii, a rosta fakt úchvatně, akorát se to pak po schcípnutí nedalo sundat)... spíš si chci vytvořit příjemné prostředí v té mojí králikárně a pokusit se o podobnou sbírku kytek s léčebným a "povyšujícím" potenciálem
jinak zkusím tu mučenku, nechám si ji nadělit k narozkám
# SpudGuns # OUT07?? #
expiry_date1: No to ja mam taku rozsiahlu spolocnost, az sa v nej niekedy sam stracam
HBW kvitla, aj dala semena, aj sa vysadili, aj rastlinky z toho boli. A v izbe by sa jej urcite darilo, lebo je dost tolerantna voci "obcasnej" zalievke, len to ma jednu xybu. Velmi silno rastie, a po dvox rokox dokaze vytvorit taku dzunglu, ze sa v nej clovek obcas strati
právěže ještě ne, a víceméně v nejbližší době ani nemíním, ale někdy na to dojde
@ HBW: to s tou džunglí z ní lákavě, začnu se po ní ohlížet
jinak, už klíčíme
edit >> HBW: http://rastlinky.sk/inshop/scripts/...mID=47&Level=21
# SpudGuns # OUT07?? #
Naposledy upravil FlickerBird 29-07-2005 v 15:29 PM
Inak HBW kvitne bez problemov, ale ked xcete semiacka, tak to treba opelovat. A vraj ma ovela silnejsie ucnky ako ipomoea. Mnozstvo LSA stupa v poradi Rivea corymbosa- Ipomoea violacea - HBW.
Tak,konečne tie sľúbené ipomoei,to čo som písal,že dorastajú 3-5m,tak tomu verte,keby som tie väčšie natiahol,tak majú určite cez 3m,možno aj 4 a to ešte nekvitnú a rastú stále.
no počkej, až to uvidí moje klíčky tak se naserou a udusí mě je ale fakt žerostou strašně rychle, druhý den v hlíně a kořínky minimálně 3cm a už se zvedají na lístky
# SpudGuns # OUT07?? #
zatím mi tu chybí tenhle krásný stromek.. můj balkonový exemplář
# SpudGuns # OUT07?? #
já radši jeho odolnost testovat nebudu, mám ho na to moc rád..
btw nevíte co mu je?
jinak povijnici se daří výborně, ta figurka je japonský duch stromů Kodama (viz film Princezna Mononoke), vlastní výroba z keramiky
# SpudGuns # OUT07?? #
Naposledy upravil FlickerBird 04-08-2005 v 11:41 AM
tohle je sazenice za pádlo, tři roky stará, ale mám možnost sehnat semínka... v kromclu v zámecké zahradě jsou samci i samice a dělají spoustu plodů.. letos na ně jedu
# SpudGuns # OUT07?? #
50 korun československých, měli ji an zlínském tržisti
# SpudGuns # OUT07?? #
určitě ji neprodávají jenom ve zlíně, zkus se poptat v zahradnictví, tam sazeničku možná i objednají
btwe nemá tu někdo skušenosti s jeho použitím?
# SpudGuns # OUT07?? #
FlickerBird: Ja mam tri stromky Ginkga v kvetinacoch, a prezimovali vyborne. A to som ix na zimu nijak nezakryval ani nezakopaval. Pouzivaju sa z toho listy (vlastne ihlice - lebo je to ihlicnan), tak ze sa urobi alkoholovy extrakt, co najsilnejsi, a potom sa to uziva po cajovyx lyzickax rano, alebo navecer. Existuju aj tabletky, kde su obsahove latky koncentrovanejsie a samozrejme cistejsie, lenze tablety aj nieco stoja, a uz to nie je priroda
jj...gingko je tiez zaujimava rastlina, ma pozitiv ucinky, ma to len jeden hacik---> nie je to enteogen
ale inac pohoda, je to uzitocna rastlina mam ju rad len v tomto threade by som najradsej rozoberal enteogeny....predsa len tie sprevadzali dlhe roky samanov na svojich cestach a tim su zaujimavejsie
takze poprosim len magicke a ine mocne rastliny...
pravda že přímo účinky na psychiku nemá, ale zajímavé by bylo jeho případné kombinování s jinými věcmi... zs kapitola na dlouho, no nechme to být
osobně jsem zkoušel jenom žvýkal listy, po půlce listu, a účinek ne moc znatelný, spíš placebo... mírné urychlení
brzo přispěju taky zajímavým exemplářem kytiny šalvěje
# SpudGuns # OUT07?? #
eNDy: O.K., ja teda prispievam obrazkami mojej Psychotrie. Je to Psychotria carthaginensis, inak sa vola kolumbijska chacruna. Od druhu P. viridis sa lisi tvarom listov, vyskou /je vacsia/ a samozrejme vacsou koncentraciou obsahovych latok. Je oblubenou zlozkou napoja ayahuasca z oblasti severnej Kolumbie /okolie mesta Cartaghena/, Venezuely a oboch Guayan, mozno este aj severnej Brazilie. Ayahuascovym viziam dodava pestrofarebnost, hlbku a intenzitu /DMT/. Za mocnejsiu prisadu sa povazuje uz len Banisteriopsis rushbyana /teraz Diplopterys cabrerana/, ktory sa vsak pouziva len lokalne.
Co sa tyka samotnej Psychotrie, listy samy o sebe nemaju ziadne ucinky, a aktivne posobia len v kombinacii s MAO inhibitormi ayahuasky /Banisteriopsis caapi/. Pokial viem, pouziva sa az okolo 40 listov. Malo zname o Psychotriach ale je, ze zaujimave latky obsahuju aj plody - niektore kofein /vsak su to najblizsi pribuzni kavy/, niektore vsak vyvolavaju omamenie, horucky a vracanie, preto treba byt pri skumani jednotlivych druhov velmi opatrny.
jooo takze y mas P. carthaginensis?! to som nevedeeel inac davam do pozornosti forum ...ayahuasca.com... prave spominana psychotria a diplopteryska sa tam dost casto prebera...
a este to, ze je pribuznym kavy to je mileee
o psychotriach je zname ze ich semena dost tazko klicia...i ked potesil by som sa nejakym, ale na jednej sajte ponukaju P.viridis a P.carthaginensis (zive rastlinky) spolu za 20 E... takze mozno nieco bude... ale chcel som aj nejake semena, takze sa budem rozhodovat aby sa mi to aj oplatilo...
polux: mas psychotriu v sklenniku alebo mas na to spravenu nejaku vychytavku? ako dlho ju pestujes (tu na obrazku), nejake problemy s pestovanim?
a moja posledna otazka... neskusal si spravit listovy odrezok z psychotrie?
Ta na obrazku je odrezkova, materska rastlina ma skoro 2 metre a asi 4 roky. Ale klicila veeeeeeelmi tazko, to mas pravdu. Boli to cerstvejsie semena, lebo predtym som mal uz viridisku, a to bol suviks, z tej nevzislo nic.
Inak tato sa listovymi odrezkami nemnozi, to len viridiska, celkovo je to troxa odlisny druh. Klicenie psyxotrii, to je otazka pevnyx nervov a plnej kesene
[není co dodat.. snad jenom, že děkuju growerovi od kterého ji mám a že se pokusím zjistit co ta kytka umí]
# SpudGuns # OUT07?? #
FlickerBird:
jojo....salvia divinorum ja ked som dostal prvu rastlinku od jedneho typka, neveril som vlastnym ociam ze tu posvatnu rastlinu drzim v ruke ale od vtedy uz som zazil uspechy aj neuspechy...
Polux:lebo videl som psychotriu viridis (spodok listu) a je taky duzinaty, z coho sa lahko vytvoria korene... som myslel ci nahodou aj tato sa tak nerozmnozuje... a mas to v sklenniku? alebo nejak pomimo? proste chcem vediet ake je to narocne na podmienky...
nieze to objednam a pak..sa o to nebudem vediet postarat.. to by ma mrzelo...
2eNDy: No hej, je to vsetko v skleniku. Ale v zasade ta P. carthaginensis by mala rast aj v byte, asi tak ako kavovnik. Ked xces skusat, vyskusaj kavu, a ked porastie ta, bude aj chacruna de colombia . Viridiska bude na tom asi horsie, ale kedze sa riadim heslom ze "Neexistuje rastlina, ktora by sa nedala pestovat", urcite ju raz vyskusam.
hezký, nevím jestli tak svítí protože je fotka rozamzaná, nebo že jsem trochu šmrnclej
na fotce je detail opalizace listů, ale není moc vidět
# SpudGuns # OUT07?? #
No,fúkal vietor,tak to ten foťák trochu nezvládol.A zatiaľ je len jedna,druhá mi odpadla a tretia sa ukazuje,možno zajtra sa rozvinie.Zaujímavé je,že toto som fotil asi 11.30 a 14.00 už bola zatvorená.Sú to fakt zvláštne kvety a je pravda,že potrebujú veľa slnka,lebo toto je na strane,kde svieti slnko oveľa ostrejšie,tá časť,kde svieti menej,ešte kvety neukazuje.Dobré je to sadiť fakt asi tam,kde svieti slnko čo najviac.
přesně, mám lodžii na jih, tam to roste jak naprcané, akorát to nejde sundat z drátů ^^' pokusné povijnici v kyblíku se dař dobře, už začíná pracovat na prvním patru
# SpudGuns # OUT07?? #
fotečka by bodla, ale pochybuju že by někdo sadil salvii ven
btw poznáš to 100% podle listů, jestli se leskou (opalizujou) jak satén tak je to salvie
# SpudGuns # OUT07?? #
2bawy: Salvie su vselijake. Ja som si kupil na jar v Bavmaxe tiez jednu, ma to byt akoze bylinka (nikto nevie aky je to druh), ale sa velmi podoba na tu bozsku Ale nie je to ona. Tej bozskej by sa vonku urcite nedarilo
bawy: dakujem za kompliment jednak salvia to moze byt ale je mala sanca aby to bola prave Salvia divinorum.. ta ma jak uz kolega FlickerBird povedal velke opalizujuce listy a stonku ma hranatu (kockatu).... a ako Polux povedal tiez si myslim ze by sa jej vonku nedarilo.....takze moj nazor je ze NIE
btw: na nete mi typek z USA ponuka semena Ibogy a Mimosi hostilis, za cash.... neviem aku cenu pyta ale nemalo by to byt vela...
co myslite mam ist do toho, mam mu posielat oblaku z peniazmi???
2eNDy: Ja by som urcite ziadne obalky neposielal, to je uz prvy znak toho, ze nejde o serioznu velku firmu, ked neberu kreditky.
btw: Iboga je to najhorsie na klicenie, co poznam. Skusal som 4 X.
ok.. dakujem za upozornenie, ide o chlapika, ktory to pestuje....on to ponuka na predaj...
takze iboga je taky tak problematickaaa to je pre mna vyyyzva ... ale dostavam podobne ohlasy na ibogu.....takze neviem...
Troxa jednoduchsia na klicenie a hlavne na pestovanie je Voacanga africana. Africkyx enteogenov je celkovo velmi malo, ani nie su take zname ako lektvariky z Ameriky
trochu OT.. máte tu někdo dobré nebo i špatné zkušenosti s Koleusem? mám trchu nasušených listů a přemýšlím jestli vyhulit nebo nevyhulit
# SpudGuns # OUT07?? #
Polux: no ano...aj na voacangu som myslel...maju v ponuke tiez semena..len neviem....proste mam iste financie a chcem ich vrazit do tejto veci...len si to musim dobre premysliet
FlickerBird: Koleus??? hmm... ja som cital ze listy koleusu (Coleus blumei, C. pumilus) sa zvyknu zut (zvejkat) a maju podobny stav ako salvia divinorum...lenze coleusu potrebujes podstatne viac
dalej som cital ze pri fajceni sa navodzuje stav, takeho mierneho sneniii a ked zaspis mali by sa dostavit sny...ale vedu sa diskusie na tuto temu, ze ci to neni nahodou len placebo...
takze nevim, ale urcite to nema najprijemnejsiu chut ked skusis, tak daj vediet