Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já myslim že zvyšování PH má svoje opodstatnění. zasadil jsem jednou venku na kompostu,a kytky vyletěli do 2 metrů. 8 fakt hustej kytek. Pak jsem přišel o měsíc později a kytky měli 3 metry. jenomže 7 z nich bylo samců a 1 chudinka samice brutálně a totálně vojetá a miliarda semínek na ní.
Doporučuju doma zaúkolovat někoho kdo vaří, u nás máma at schovává skořápky. Uschlé par rozdrtim na jemno a sypu do půdy. Vápník se pomalu rozpouští a PH je pak OK. Půdní výluh jsem dělal ve škole, není to nic složitého ale nějaké zásady se dodržovat musí. Ideální je vychytat kvalitní zahradnictví a nechat si namíchat podle receptu substrát, který je neutrální. Dobrej zahradník to dokáže. Pojistim to skořápkama a PH ani neměřim.
skorapky sou vcelku v pohode, rozdrtil sem je a nasypal na pudu kolem stonku, vyhoda je v tom ze vapnik se rozpusti pomaleji. Zvednul sem ph pudy na 6.7 a z 18 kyti sem mel pouze 4 samce. Ph tesne pod 7 procentualne zvysuje pravdepodobnost mit hodne samic. A o to nam de ne:-)
Jestli me chces poucovat o chemii, tak se na to rovnou klidne vyprdni
Pro tvoji informaci kdyz rozpustis skorapky v kyseline, dostanes vapnik do roztoku kde neni v zadny sloucenine(vzadnym lepsim pripade, ale uplne jiste), ale jako iont Ca2+...
Roztok s Ca2+ se nebude chovat neznamo jak, ale bude se chovat jako normalni zalivka (to uz jsem ale psal v tom predchozim prispevku, aby si dal POZOR)...
Pravdu mas v tom ze kysela zalivka, by mu asi pH nezvysila, ale on chtel VAPNIT ne snizovat pH.. jestli sem si dobre vsimnul
T.
Začínám outdoor a chtěl bych se zeptat estli máte někdo dobrou zkušenost z fólií mám pocit, že by to mohlo kytkám uškodit, protože půda nedýchá ( hrozí plísně ? ).If mulč, tak jakej matroš a jaký bude pH ? Je lepší používat rohovinu, protože se rozkládá déle a je zdrojem N ( dusíku ) a taky upravuje pH, nebo použít Dolomitickej Vápenec? Potom bych se chtěl zeptat co znamená rozpuštěná skořápka, napadá mě jedinný možný a to v octu, ale ten se mi nezdá zrovna moc optimální! Thanx to all
( začínám, ale potřebuju tohle nutně vědět a na celym sajtu není tahle problematika probraná! )
Takže jsem tady položil otázku, která buď lidi nasrala, nebo je to otázka, na kterou mi není nikdo schopen odpovědět!
Lidi zbavte mě schízy a napište někdo cokoli klidně nějakou 3,14čovinu, já mám teď těžký období !
dík za all dobrý rady
Tady to koukám jede . Takže k půdě a PH. Ideálem by bylo dostat se na půdu takovou, která má při reakci s vaší vodou PH 5,5 - 6,0 - při tomto rozsahu mají rostliny k dispozici nejvíce živin. Orientačně PH zjistíte testem v řádně promíchané směsi půl vody půl půdy.
Máte-li po proměření půdu příliš kyselou (méně než 5,5), doporučuji přidat dolomitický vápenec. Naopak, máte-li půdu příliš zásaditou (více jak 7), hodí se trošku rašeliny.
Budete-li pořizovat zeminu novou, rozhodně doporučuji pořídit substrát, který má ph právě 5-6,5 (například zahradnický substrát "B").
ty skořapky-prostě je rozmlat(rozdrt) a smichej je s pudou kterou hodlas kytkam dopřát-z tech skořapek se bude pomalu uvolnovat vapnik - zvisuje ph ale to jiste vis
hurá konečně mi někdo poradil, rada trochu slabší, ale je tu odpověď a z toho mám radost
thanx to Jindřich
lidi mám dobrej zlepšovák proti letcům, zkuste sítě proti ptákům
a ještě nějaká ta rada
ROHOVINA je lepší než VÁPENEC, protože se z ní během rozkladu uvolňuje dusík (N), což je stejně potřeba jako mít správný pH což každý zná
O-> Fuck off
O-+ Smoke it
<40 l zahr. substrát: pH 5 - 7
2 l Organoferm: pH 5 - 6,5
5 l Perlit: pH 5 - 6
Mám tam ty skořápky dávat? (Nemůžu sehnat lakmus a nemůžu to změřit.) A k tomu hnojivu - přidat??
Je to balkon. Dík MOC
Jestli chces zmerit PH, tak se vykasli na lakmusy. Ty jsou podle me nesehnatelny. Fakt jsem se ptal vsude (v Praze). U hlavaku v zahr. centru jsem ale sehnal sadu na mereni PH (asi 50 Kč). Jsou to dve maly lahvicky s barevna stupnice (tam jsou ale ty barvy dost nepresny). Nakonec jsem se ale stejne dozvedel, ze je puda Okay. Myslim, ze kdyz smichas spravny komponenty ve spravnym pomeru, tak by to melo bejt v pohode.
Zase já,
zdravím všechny, dneska jsem byl na trávníku a pěkně jsem se tam nadřel, ještě teď jsem trochu f WC!
Hustý pak jsem se vodpálil na vlakovým nádraží a bylo to fakt hustý... Lidi mě nějak nezvládali, obzvlášt průvodčí, kterej měl ze mě nějakou schýzu, ale jinak pohoda.
Byl jsem nakupovat nějaký dobroty pro žaludek a v obchodě na mě fšichni čuměli
já jsem to zvládl hurá!!!!!!
zdar fšem
mate nekdo zkusenost se zvysovanim pH vody na zalevani pomoci hydroxidu draselneho (pripadne sodneho)?
Pestuju v hline a mam ji dost kyselou (asi 5.2). Voda z kohoutku u nas ma taky asi 5.5, takze bych to rad trochu upravil. Kdosi tady nekde psal, ze uziva NaOH, ale z threadu
vyplyva, ze prebytek sodiku v hline muze zabranit vstrebavani drasliku a tim kytkam skodit. Naopak rozumny prebytek drasliku udajne nevadi. Takze mi KOH prislo jako idealni reseni. Co vy na to?
chobot
PS: Hledal jsem, az jsem se skoro uhledal, ale podle mne o tom na groweru zatim nic neni.
2 snark: nemuzu s tebou souhlasit ze pestovani v hline je komplikovanejsi nez v rockwoolu nebo v v jinym substratu... Muj osobni nazor je ze je to presne obracene... Ale to je otazka diskuze (takze jen abys vedl ze na to mam opacnej nazor)
2 chobot: Ani za boha nepridavej NaOH sodik ve vyssi koncentraci je pro kyti toxicky... Pokud chces zvysit pH pomoci hydroxidu pouzij KOH nebo CaOH, ale jestli mohu doporucil bych ti koupit nadrceny dolomiticky vapenec (nebo neco podobneho) a nasypat to na vrch pudy a pak pres to zalevat...
Ale to uz se tu mockrat probiralo....
T.
Dik. Drceny dolomit jsem zkousel, micham ho do substratu docela dost. Podle mych zkusenosti to pH sice zvysuje, ale ne tak jak bych si predstavoval.
Kdybych ho chtel zvysit z 5.2 na 6.0 musel bych to michat s hlinou snad 1:1. Tolik horciku by asi kytkam taky nedalo moc dobre. Taky se dolomit rozpousti ve vode celkem pomalu, takze dlouho trva, nez pH stoupne. V kazdem pripade, ted pouzivam KOH a jsem celkem spokojen.