Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jéé tak to promiň, já blbec to dal na první místo. Škoda, že jsem si na B.A.C. nevzpomněl jako první (sice je tam napsáno, že je na svilušky, ale funguje i na třásněnky, abys mě nepopotahoval).
Jinak ta značka se týká koncentrátu. Ředění je 1:100... Na Vertimecu je stejná značka. :-DD
To, že je něco bio, ještě neznamená, že tam nemůžou být značky nebezpečnosti. To se nevylučuje. Důležitá je tam i ochranná lhůta. Na každém přípravku jsou H/P věty o nebezpečnosti přípravku a jak s látkou nakládat v případě kontaminace. I proto tam je ta značka nebezpečí.
Podstatnější je, abys do svého hulení nesypal chemicky škodlivé pesticidy a ty v těchto přípravcích nejsou.
Doporučil jsem ti něco, co tam dáš, za 5 dní znova bez zátěže na kytku a pak už nemusíš řešit opakující se problém a zároveň to bez obav kouřit. No nic, jen jsem ti chtěl poradit, tak ještě jednou promiň.
Zle som to napísal, myslel som tú Balonovu, keď mu na vertimec stačí ochranná doba 2 dni, tak tú rakovinu by som určite fajčiť nechcel.
ok spletl jsem se, je tam ol 3-7 dní... ale bouřek je 30 dní do konce, ne deset ani pět... neotírej se o mě, nejsi ani vtipnej ani chytrej.... a rakovinu fajčíš, vždy když fajčíš
tak nehul
Původní příspěvek od Bouřekk Jako další možnost se nabízí substral, uvidím co zítra najdu v krámě a když na to nezapomenu něco tam fláknu 😀😀Kytky a plíce si to přeberou 😉🤣
Substral je práve systemovej, ten má ochranou lhůtu min 14 dní... aspon teda jestli myslíš substral careo...
Mě spíš zaráží že je prej účinnější než vertimec...
akorát to udusí ty potvory, kterou nepostříkáš přežije, vertimec je prostě jed... otráví havěť tak kytku která tý havěti přestane chutnat. Nevim teda jak třásněnky ty sem neměl nikdy, ale takovejm sviluškám Spruzit vůbec nevadil stejně jako biool atp. Každopádně teď v květu bych chemii nedával žádnou a i se spruzitem bych byl opatrnej. Pálky s tim stříkat nemůžeš a když vemeš jen listy tak to zdrhne právě do palic a to je lepší odjet tak jak to je.
BTW Jetixi u vertimecu skutecne uvadeji 3 dny u vetsiny rostlin... ale tomu sám nevěřim. Ultimátnější zabiják kdejaký havěti sem ještě neobjevil, stříkám s tim maximálně na růstu.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Spruzit na svilušky je dost neúčinný. Potřebuje to na třásněnky a oba přípravky bych se nebál použít i v květu a jestli jde o šetrnost, tak ten Spruzit sprej je ideál a nikde ti nic neteče kolem. Určitě se musí postřik po několika dnech opakovat, protože se ještě vylíhne další generace. Do palic to ani moc stříkat nemusí, protože jsou na spodní straně listu a většinou zamoření začíná od spodní části kytky. Neboj, do palic neutečou a nemyslím si, že tím nemůžeš stříkat palice. Proč si to myslíš? Kvůli plísni?
Sprutit je též založený na tom, že se udělá lehká olejová vrstva na listech, ale když to stříkáš, tak konzistencí jak jarová voda. Ochranná lhůta 2 dny. Alespoň mám ten pocit.
1. kvuli plísni
2. ten řepkovej olej v tom zaschne a je to fakt humus potom
edit: vlastní zkušenost
jestli si dobře pamatuju tak tam je i napsaný že po opakovaný aplikaci máš listy omejt, protože můžeš zalepit kytce stomata a tý se bude špatně dejchat. Jo na svilušky fakt nic moc účinnej nebyl.
A co nějakej predátor?? Nachytej venku pár berušek a hoď je do stanu voni tam něco sežerou, to je teprv bio
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
ok spletl jsem se, je tam ol 3-7 dní... ale bouřek je 30 dní do konce, ne deset ani pět... neotírej se o mě, nejsi ani vtipnej ani chytrej.... a rakovinu fajčíš, vždy když fajčíš
tak nehul
Vôbec som nechcel aby to vyznelo takto ofenzívne tak sa na mňa nehnevaj mám ten shit priamo pred sebou, použil som ho raz na svilušky a fungovalo to perfektne, píšu tu ochrannú dobu najmenej 3 dni na papriku a okrasné rastliny, 7 dní na uhorky a 14 dní na jadroviny. To je ale zelenina ktorú umyješ a zješ, šišky proste neumyješ a hlavne to fajčíš, v tom ja osobne vidím zásadný a hlavný rozidel, takže v tomto prípade by som sa neorientoval podľa príbaleného letáku. Presne pre toto nikdy nechcem fajčiť žiadnu ganju okrem tej, čo si vypestujem sám. Hocikto to postrieka hocikedy hocičím a potom to predávajú, je to ako s metanolom, pančovaná ganja. Nechcel som nikoho uraziť. Nech to rastie!
Keď nemáš čo húliť, niesi to ty.
You'll see how tough i am... after i defeat the Golden thief bug...