Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od guerilla Určitě ne od výrobce (Plagron, Biobizz, B'cuzz) substrátů, škůdci se tam dostávaj při přepravě ale hlavně při skladování. To je fakt, který platí jak v growshopech, tak baushopech v ČR.
Tos osobně dělal rozbor substrátu,kterej ve fabrice zrovna sjel z linky...??
Houby fakt,jen masově rozšířená teorie a obecný proklamace..
Na každej pád pro mě vůbec neni důležitý,kde dojde ke kontaminaci larvama(i když musím říct,že v shopu,kde nakupuju sem nikdy dospělý smutnice poletovat neviděl,a bez nich se do pytlů opravdu larvy dostat nemohou..),řešim spíš to,že se objevují jak v tuzemskejch tak v importovanejch substrátech,taky to,že na výnosu jsem naprosto nepozoroval rozdíl,ani v chuti..,v závislosti na substrátu,kterej použiju..Hlavně jde podle mě o to,čim se to pak krmí,viz třeba kokos,ten je v podstatě bez živin a jak to v něm panečku pěkně roste a i mooc dobře pak chutná...Značný rozdíl ovšem je v cenách cz other import..
Ach jo, je ÚPLNĚ jasné, že hlína je prostě hlína a můžeš si udělat vlastní mix, popř si najít firmu, která je podstatně levnější jak ty z grow shopů a výsledky jsou stejné, stačí si jen najít správný substrát. Viz třeba https://grower.cz/forum/showthread....&threadid=49324
Je to fakt především proto, že tihle výrobci, které prodávají v grow shopech, substrát ošetřují, tuším že párou, což bylo běžné i u českých výrobců, ale časem se na to vykašlali kvůli úsporám. Neříkám, že všichni, někteří to ještě možná dělají a zahraniční firmy možná stále, nevím, bavím se HLAVNĚ o substrátech z GROW SHOPŮ, kdy jsem měl několikrát substrát jedné značky z více obchodů a z jednoho byly vždy škůdci. To, že na prodejně nepoletují smutnice, no a? Myslíš, že skladují všechny pytle v prodejnách? Navíc, není nic neobvyklého přímo v grow shopu narazit na nějaké škůdce, v jednom maj i SVILUŠKY, dříve i v jiných, kdy oni sami si s nimi nevěděli rady a nechávali je tam bujet.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Původní příspěvek od guerilla Ach jo, je ÚPLNĚ jasné, že hlína je prostě hlína a můžeš si udělat vlastní mix, popř si najít firmu, která je podstatně levnější jak ty z grow shopů a výsledky jsou stejné, stačí si jen najít správný substrát. Viz třeba https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49324
Je to fakt především proto, že tihle výrobci, které prodávají v grow shopech, substrát ošetřují, tuším že párou, což bylo běžné i u českých výrobců, ale časem se na to vykašlali kvůli úsporám. Neříkám, že všichni, někteří to ještě možná dělají a zahraniční firmy možná stále, nevím, bavím se HLAVNĚ o substrátech z GROW SHOPŮ, kdy jsem měl několikrát substrát jedné značky z více obchodů a z jednoho byly vždy škůdci. To, že na prodejně nepoletují smutnice, no a? Myslíš, že skladují všechny pytle v prodejnách? Navíc, není nic neobvyklého přímo v grow shopu narazit na nějaké škůdce, v jednom maj i SVILUŠKY, dříve i v jiných, kdy oni sami si s nimi nevěděli rady a nechávali je tam bujet.
Prostě se nedá na 100% říct kde se tam breberky berou,firmy maji u nás svý velkosklady,kde jsou tuny substrátů,odtud to rozváží do shopů nebo to může být z venku..Prostě se to dá těžko prokázat..Toť vše.. My to těžko zjistíme nebo s tim něco uděláme..
Jinak ty obecný zaručený "pravdy" o českejch a dovozovejch substrátech co se tradujou,ošetřování,péče, kvalita x nekvalita,samozřejmě znám,ale nepřejímám beze zbytku..Nic víc,nic míň..