Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Někde to tady popisuje Viridis - kuchnout střeva z rozbitý úsporky s podobnou wattáží a připojit na normál trubici. Zkoušel jsem to a fakt to funguje. Elektronika skoro netopí a je to úplně malinký.
Dobře dík, ale přecijen by mě zajímalo, jaktože ta elektronika z úsporky tolik netopí a přitom je to vlastně strašně levný na výrobu (el. předřadníky jako náhrada klasický tlumivky stojej okolo 600 Kč). Víte to někdo?
Vím - v úsporce je elektronický měnič kmitočtu, takže oproti normální zářivce, která jede na 50Hz, úsporka jede na desítkách kHz. Impedance tlumivky (tím drží proud na správné hodnotě) je úměrná součinu frekvence a indukčnosti, takže čím je frekvence vyšší, tím může být tlumivka nižžší a tedy i tepelné ztráty v ní. Levné je to proto, že se to vyrábí v milionových sériích.
Tak se mi právě stala divná příhoda s pojistkou, mám (měl jsem) na jednu rychlou 500mA pojistku napojený dvě 18W trubice s dvěma tlumivkama a teď ani ne po 24 hodinách od zapojení se mi najednou ta pojistka uprostřed provozu (ne při startu nebo tak) odporoučela. Je mi to dost divný, páč 0,5A je na 110W, snad nežerou dvě tlumivky 110W ?!? Je fakt, že mám všechno ukostřený, ale kdyby zase na druhou stranu došlo ke styku živý části s kostrou, tak by to výměna pojistky moc neřešila... Taky mohla bejt asi ta pojistka vadná, což? Zřejmě tam vrazim zase rychlou 0,5A místo pomalý 630mA co jsem tam dal teď... No asi se taky dneska pokusim změřit, jakej to má odběr, ale stejně...150W sod. výbojka má na balastu podle výrobce ztrátu 20W, pokud platí přímá úměra, měla by na těch dvou tlumivkách bejt ztráta asi 5W. No fakt jsem z toho docela paf, protože jsem to stavěl včera ráno a hned první noc mi odejde pojistka Máte někdo představu, jak se to asi mohlo stát? Díky moc za každou radu.
Ještě otázka-kolik by mělo téct obvodem s dvěma 18W tlumivkama+zářivkama? Já jsem naměřil 84mA, to je nějak málo ne? Vim, že pro střídavý obvody jsou uplně jiný vzorečky, ale bohužel si je nepamatuju Napište mi někdo pls. vzoreček na výpočet výkonu. Díky moc.
Nejhorsi z vseho je na sodiku vysoky napeti pri zapalovani. Tak z pokud vam nesviti atlasová tkanina kamarád zapnuty jdete si zasloužit vadaskou, tak budete prozářitelnost jestli prezijete. Pri konstrukci jednoho svetla jsem pobývat z jsem zapalovac umistil co nejbliz lampa šašek izolovat co slo. Tlumivka je tezka, světlé anglické pivo díky muze bejt kde chtějí. Zapalovac zase nemuzete uplne prilepit k lampě kvuli teplu. Hlavne vsecny kovovy casti uzemnit 5kV je falešné moc.
vodní sklo je vodný roztok oxidu křemičitého. Používá se jako pojivo do stavebních hmot nebo jako protipožární nátěr na dřevo. Seženeš je v drogérii, stojí asi 20 Kč/0,5L
Jako elektrina je mrcha ... nedavno jsem se o tom presvedcil na vlastni kuzi dal sem si sklo skerka a shel zapojovat svetla na jednom rodinnym domku a samozrejme ja hlava derava shem to zapomel vypout na jistici a najednou bac supa jak cip ... no tak shem se zatrepal troshek a pak v poho no he he
Zdravím.. Jenom takový dotaz.. Můžu přeřadník na 400w lampu zabezpečit tak, že pod ním, nad ním a z boku budou cihly, cele to bude v plastovém kýblu a zaklopené plastovým výkem? V místnosti kde pěstuju se totiž občas pohybuji s přáteli a nechci, aby to někomu z nich dalo šlehu..