Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zkus to dát do většího květináče. Jen to podsyp, opatrně vyklop i s hlínou, vsaď do většího květináče a zasyp substrátem at maj jít kam kořeny. Nevím, ale podobnej problem jsem tu dnes viděl a myslím, že to je malým květináčem. A nebo to nesnese to slunce, možná ráno trochu zalít ať to má dost vláhy přes den, opravdu to vypadá jak když to schne.
Jestli to je plíseň nebo nějaký breberky poznáš, že tam budou ze spodní strany malinkatý tečky. To jsou buď spóry plísní nebo vajíčka nebo broučci atd., ale prostě nějaký tečky (i dost miniaturní, tak na lupu). Jo a navíc, plesnivej list uvadá ale neusychá, spíš jakoby hnije. Takže jestli to je suchý tak tomu zajistit vláhu, teď jsou šílený vedra a jak to nebylo zvyklý tak to může být ten problém. Teď tedy radši opatrně s tím slunkem. A přesaď do většího. Nebude tě to stát víc jak 100,-Kč
Podle těch fleků to je nějakej prevít, kterej se na to dostal. Ještě jsem se stím nesetkal, ale zkusil bych koupit nějakej postřik proti škůdcům. Myslím, že něco takovýho se objevuje i na listech okurek, což je problém zahrádek, jakmile se to někde vyskytne, tak se to větrem roznese po širokým okolí. Nejsou v těch listech takový jakoby pavučinky?
Chemikálie, jak říkáš - postřik a hnojení, já osobně považuji za velice důležité. Všechny tyto věci působí určitou dobu a na krabici je vždy napsany, jak dlouho před sklizní máš přestat hnojit, aby se rostlina vyčistila od těch chemikálií. Hnojiva jsou prospěšná nejen tím, že dodávají živiny do půdy, ale i tím, že upravují PH půdy. Rozhodně bych použil postřik jako výživu, tedy hnojivo a podle doporučení něco na plíseň a škůdce na listech. To by byl můj postup, pokud bych je chtěl zachránit.
AB extrakt (Vermifluid) 3v1 pro zeleninu - komplexní výživa,
stimulace výnosu, prevence plísní. Zkus třeba tohle, to se podařilo sehnat mě. Někdy to je těžký něco vybrat, když přímo na naše kytky nic není, ale buď na prodavače tvrdej oni potřebujou prodat. Pro upřesnění: je to na rajčata, okurky a takovýhle skleníkový rostliny