Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To je fakt brutál, držím palce a som zvedavý. Takéto som ešte ani ja neskúšal. Akurát pri vodných rastlinách - tam brutálne odlistenie spôsobilo, že to začalo odnožovat na kvetné stvoly a na tých sa tvorili sekundárne rastliny.
Docela sa mi pozdáva to, čo robíš. Je to riziko, ale verím tomu, že to tie dievčatá dajú. Držím palce!
Teda odlistil si je solidne! Hod sem potom, jestli melo odlisteni nejaky vliv na vlhkost v boxu. Me by bylo asi ouzko pri tom strihani, ale jsem zvedavy na vysledek
Odo- Dik ze drzis palce vazim si...
Verim taky ze to holky daji.
Growoli - Domnivam se totiz , ze za 7-10 dni to bude opet zarostle , pokud je moje domenka spravna , tak rozhodne po tech 10 dnech uz by se ty kratke vetvicky co dosahovaly jen do poloviny vysky roslin opet utapely ve tme a nemuzu odlistovat v tomto pestu donekonecna , to by pak bylo kontraproduktivni.
Zbyněk - Jsem tez sam zvedav , ted po tomhle odlisteni ve 21.dnu kvetu se vse rozhodne.
A ne , bohuzel to s vlhkosti ani nehlo.
Dnes u nas pres den prselo a venku jsem koukal ze bylo pri desti 90% vlhkosti.
V boxu 85% . Tusim ze kdybych mel odvlhcovacku tak by taky nestihala , jelikoz by musela odvlhcit krome boxu i celou mistnost.
Obavam se plisne v pozdejsim stadiu kvetu pokud se to nezlepsi , dalsi ofuk jsem samozrejme pridal , je tam skoro uragan v boxu.
Mam dotaz , mate nekdo zkusenosti s vlhomerem kombinovany s teplomerem?
Jde mi o to , jesli ten vlhkomer nemuze ukazovat spatne?
Uz mi to pripada fakt dost podezrely ze by najednou z niceho nic kvuli tem textilnim kvetinacum bylo v boxu stale kolem 82%. Uz se ta hodnota ani nesnizuje a me nepripada pocitove ze bych mel v byte takovy vlhko.
Diky predem za nazor.
EDiT: Pridani info- Kdyz dam vlhkomer treba jinam tak se hodnota zmeni , neukazuje to stale stejne. Jde mi jen o to jesli nemuze merit prehnane nepresne.
Treba teplomer asi nemuze ukazovat spatne, ze ne , narozdil od PH,EC metru.
Naposledy upravil Madical-Strains 11-08-2019 v 07:37 AM
Nevím jak je to u měřicích přístrojů,ale já používám na měření stavebnici Arduino a můžu ti říct, že každé čidlo, které napojím ( označení DHT22) tak ukazuje jinou vlhkost. Rozdíly jsou cca 10 %. Teplota bývá rozdílná tak 0,5 °C. Jediná možnost jak zjistit přesnější odchylku je, že si seženeš těch měřáků tak 5 kusů a potom to zprůměruješ.
Klidne muze...mam vlhkomer a teplomer v jednom 3x a kazdy vzdy ukazuje neco jineho- rozdily teploty +/- 1 stupen C, ale vlhkost +/- 20%...podle me tyhle levny vlhkomery jsou vzdy nepresny a pouze orientacni
nemel by mit takovou odchylku......
me tri vlhkomery v jedny mistnosti u boxu,se rozchazi cca o 5% podle toho kde jsou.....
urcite bych koupil jeste jeden,at mas klid,ted jsem kupoval digi vlhkomer s teplomerem za dve kila na alze....
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Pavel.k77: - neni tam náhodou možnosť kalibrácie? To sa mi pri tom procesorovom sledovaní nezdá. Čidlá majú od výroby rozptyl, to je ok, ale v celkovej konštrukcii by sa to malo dať presne nakalibrovať.
MADI:
Mám obyčajný digital Sencor a Hama so zabudovaným čidlom - rozdiel vo vlhkosti 2 percentá