Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
teraz tam mam len odtah 8cm 12 V PC vetrak, mal som aj ofuk ale vtedy sa mi listy tocili lebo bol prilis silny a rastlina prilis mala ,tak som ho dal prec a teraz si idem zohnat niaky slabsi ventilator na ofuk. jo inak teplota v boxu den : 24-25 C , vlhkost nemeriam
Minulej rok, pár týdnů před plánovanou sklizní, se mi takhle začaly točit listy nahoru a usychaly. Rád bych s vaší pomocí zjistil, čím to bylo, abych se letos vyvaroval chyb. Měl jsem 2 kytky na balkoně (no name a ice), slunce na ně svítilo od rána do cca. 14 hodin a dělalo to u obou (u no name dřív a víc). Byly v substrátu pro pokojové rostliny (bez perlitu a jiných důležitých věcí) a hnojil jsem to nějakým dusíkatým hnojivem, které jsem našel doma. Předem díky za odpovědi.
Původní příspěvek od scorpicco Minulej rok, pár týdnů před plánovanou sklizní, se mi takhle začaly točit listy nahoru a usychaly. Rád bych s vaší pomocí zjistil, čím to bylo, abych se letos vyvaroval chyb. Měl jsem 2 kytky na balkoně (no name a ice), slunce na ně svítilo od rána do cca. 14 hodin a dělalo to u obou (u no name dřív a víc). Byly v substrátu pro pokojové rostliny (bez perlitu a jiných důležitých věcí) a hnojil jsem to nějakým dusíkatým hnojivem, které jsem našel doma. Předem díky za odpovědi.
No to ti oschlo protoze mala vlhkost a do toho tam mas třásnenky , tak se nediv jak to vypada , jelikoz konec kvetu nestrikej to chemkou , pouzij neco bio , mozna radsi nic... cau Hlava
No to ti oschlo protoze mala vlhkost a do toho tam mas třásnenky , tak se nediv jak to vypada , jelikoz konec kvetu nestrikej to chemkou , pouzij neco bio , mozna radsi nic... cau Hlava
Zdravím Growerstvo,
mám menší problém s lístky. Objevují se na nich bílé tečky a list postupně zežloutne a uschne. Jsem bezradný, hledal jsem všude. Rostlina je obyčejné technické konopí, ale i tak je to můj miláček. Roste za oknem a mám ho v mixu písku, obyčejné hlíny a koňského hnoje. Všechno poctivě vypečeno. Ph a EC bohužel neměřím, jsem chudý student :-) Přikládám obrázek postiženého listu z obou stran.
Děkuji za případnou pomoc. :-)
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
Původní příspěvek od Lord A. Zdravím Growerstvo,
mám menší problém s lístky. Objevují se na nich bílé tečky a list postupně zežloutne a uschne. Jsem bezradný, hledal jsem všude. Rostlina je obyčejné technické konopí, ale i tak je to můj miláček. Roste za oknem a mám ho v mixu písku, obyčejné hlíny a koňského hnoje. Všechno poctivě vypečeno. Ph a EC bohužel neměřím, jsem chudý student :-) Přikládám obrázek postiženého listu z obou stran.
Děkuji za případnou pomoc. :-)
Zdar. No jak se tak divam v cem roste tak se neni cemu divit. Konsky a vubec veskery hnuj je prilis kysely. Pisek... ten nevim na co tam mas a obycejna hlina je dost siroky pojem. Kup si obycejnou cernou hlinu nekde v marketu a presad to. To by melo pomoct.
Zdar. No jak se tak divam v cem roste tak se neni cemu divit. Konsky a vubec veskery hnuj je prilis kysely. Pisek... ten nevim na co tam mas a obycejna hlina je dost siroky pojem. Kup si obycejnou cernou hlinu nekde v marketu a presad to. To by melo pomoct.
Písek na provzdušnění... Takže je to příliš kyselé... Děkuji moc za odpověď :-) Kytka si už lebedí v substrátu z obchodu.
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
cus all,
rozhodol som sa ze na tuto sezonu si predpestujem osadenstvo v skrini a hned sa vyskytol problem z flakmi a zltnutim...od zaciatku rastu som svietil obycajnou usporkou asi 2-3 tyzdne len aby tam bolo nejake svetlo,a nedavno som zacal svietit sodikom vybojka bola vysoko asi 1m nad rastlinami a myslim ze odvtedy zacali problemy.Sodikom som svietil asi 3 dni a predvcerom som tam dal zase tu usporku ale kytky vyzeraju dost biedne viz foto.Su tu fotky najpostihnutejsich kuskov ...
edit: idem zo seeds
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_ cus all,
rozhodol som sa ze na tuto sezonu si predpestujem osadenstvo v skrini a hned sa vyskytol problem z flakmi a zltnutim...od zaciatku rastu som svietil obycajnou usporkou asi 2-3 tyzdne len aby tam bolo nejake svetlo,a nedavno som zacal svietit sodikom vybojka bola vysoko asi 1m nad rastlinami a myslim ze odvtedy zacali problemy.Sodikom som svietil asi 3 dni a predvcerom som tam dal zase tu usporku ale kytky vyzeraju dost biedne viz foto.Su tu fotky najpostihnutejsich kuskov ...
edit: idem zo seeds
Barvu mají dost vybledlou, zkus jim nestřídat ty lampy a nech jim tu úsporku.
Držíš správný hodnoty Ph, ať už média či zálivky? Může bejt problém se zeminou, co je to zač? Máš v těch kelímkách díry, ať má kam odtékat přebytečná voda?
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
Barvu mají dost vybledlou, zkus jim nestřídat ty lampy a nech jim tu úsporku.
Držíš správný hodnoty Ph, ať už média či zálivky? Může bejt problém se zeminou, co je to zač? Máš v těch kelímkách díry, ať má kam odtékat přebytečná voda?
Tak substrat je zmes substratu na vysadbu a pre pokojove rastliny co ma idealne ph a cely cas som to zalieval odstatou vodou z vodovodu,dierky su ako inac
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_
Tak substrat je zmes substratu na vysadbu a pre pokojove rastliny co ma idealne ph a cely cas som to zalieval odstatou vodou z vodovodu,dierky su ako inac
Odstátá voda z vodovodu,celý čas..
Jestli se nepletu,tak celý čas neměřené Ph..
Ph substrátu ideální už bude dávno minulostí..,odstátá voda z vodovodu mívá zřídkakdy pod 7,spíš mívá Ph mezi 7-8..
Odstátá voda z vodovodu,celý čas..
Jestli se nepletu,tak celý čas neměřené Ph..
Ph substrátu ideální už bude dávno minulostí..,odstátá voda z vodovodu mívá zřídkakdy pod 7,spíš mívá Ph mezi 7-8..
A na to si přišel kde??? Moje odstatá vodovodní voda ma +-5,0 Ph