Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam sodík ale je to 210W zapojen do aparatury pro 250W a zda se mi že dost hřeje, mate nekdo takovou zkušenost? Sníží se mi výrazně teplota když pořídím 250W?Nebo popřípadě jaká je teplota v blízkém okolí 250W sodíku pro porovnání. Diik
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Máš tam pěknou kombinaci pro růst i květ NA JEDEN PŘEDŘADNÍK 400W: růst metalhalid(Phillips HPI400), qět sodík(LU400 nebo Teslamp SHC400). Nic se nemusí přepojovat, stačí vyměnit zářič v objímce:-).
Sunrise diky staci to na skrin 80*120*200? nebo by si to zaslaouzilo
2*400w nemam problem se spotrebou mam ji zadara ale jenom tak malo mista.kolik tam muzu dat kytek?
Muze mne nekdo poradit, ktery kondik mam kopit na janca.cz pro 250w vybojku. Je ok tento: METASPORT-kondenzátor 35mF 230V ??? (maji ho tam v ceniku)
Nebo vite o lepsim e-shopu, kde bych ho koupil? Ale musi mit i sodikovky ja uz sice mam svuj komplet, ale toto chci pro kamose a pri te prilezitosti koupit i kondik na ktery jsem se predtim vysr*l.
Jasne to vim. Spatne jsem se zeptal. Nejde mne o kapacitu. Ta je ok, ale o to jestli ten co uvadim je urceny pro vybojky. Nejlip by asi bylo pokud by uz nekdo predemnou objednaval ten samy.
Ale jinak diky za ochotu.
Na prvý pohľad by to mohlo byť ono, 230V by mohlo znamenať že je určený do rozvodnej siete, čiže na striedavý prúd, čiže je to svitkáč a nie nejaký elyt a to stačí. V elektre to bežne volajú "rozbehový kondenzátor", lebo sa niekedy používa v zapojení na rozbehnutie trojfázových elektromotorov, keď máš iba jednu fázu :-)
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Čau lidi,
objevil jsem jednu celkem gut maloobchodní prodejnu se svítidly v Praze, kde mají i sodíkové výbojky včetně ballastu. A ceny jsou podstatně lepší než v growshopech. Akorát možná bude někomu vadit, že tam mají jen Osram.
No koukněte sami http://www.alpamayo.cz/
Adresa: Koněvova 97 Praha 3
JJ, tam sem koupil i tu moji. Ta ženská, co tam prodává říkala, že se jí mladíci sami přiznávají, na co si takové světlo kupují
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Nevim jestli nejlevneji. To muze vedet jen ten kdo zna vsechny obchody na netu kde se da koupit a porovnal ceny. Nikdo takovy tu asi neni. Ja znam www.janca.cz
Ma niekto osobne skusenosti so SON T v porovnani so SON T AGRO? Ak ano a bude oxotny, tak cez PM, pripadne moze obohatit aj thread.
Vhodne budu iba prakticke skusenosti, nie dohady a teorie, ktoryx je tu plno.
No, s cooltube klidně i 1000W... táleží na tvých finančních možnostech.
Hyena: no když píše, že přemýšlel, že si ji (cooltube) nechá slepit ve sklenářství, tak asi myslel komplet udělat - fakt odvaha...i když si taky myslím, že by jim v tom sklenářství mělo být jedno, k čemu to je, hlavně že platím, tak opačná je, bohužel, moje zkušenost - vždycky když jsem potřeboval nějaké sklo do pěstírny, tak jsem si musel vymýšlet, na co že to mám, protože se mě vždycky zeptali
Už se vidím, jak tam jdu s požadavkem na celou lampu ..."a tady bych potřeboval, kdybyste udělali montážní otvor na držák patice E40..."
Zdarec hele myslel jsem to s tou cooltube asi tak že to nebude tube,ale takovej hranol slepenej ze skla viz. obr .
No ale ted mě zase napadá jestli ten silikon by vydržel tu teplotu,nevím.
Ale jo, proč ne, už to tu pár lidí má, zkus si dát vyhledat "coolcube", mě jde o to, že bude asi rozumnější si to slepit doma sám a ne nechat si to udělat přímo ve sklenářství... Ten silikon by měl vydržet, samozřejmostí pro tu 600W nebo silnější výbojku je opravdu výkonný větrák (určitě ne z PC jako na obr.), ale to je asi jasný... Tak hodně zdaru, sám mám taky taky domorobo "cooltube" (k vidění v mém threadu Projekt šatník 150W) a myslím, že je to dobré místo, na kterém může průměrně zručný Čech ušetřit dost peněz...
Muzu pouzit na kyti tohle ? Je to v lampach verejnyho osvetleni a sviti to zrejme monochromatickou zlutou barvou. Ten obrazek byl na strankach philipsu,protoze tu lampu jeste nemam a nevim jeji presny oznaceni. Pro znamyho z Technickejch Sluzeb neni problem tu lampu "sehnat" takze nevim jestli ji muzu nad kytky dat, nebo si jenom poridit abstraktni osvetleni pokoje
To neva ze je to sodik nizkotlakej ? Nejlepci pro me by byla nejaka lampa na celou dobu rustu,abych nemusel mit vic vybojek v zasobe (jednu na rust, jednu na kvet...) A pokud je tahle good na kvet,tak na rust asi bude treba neco jineho co ?
Jestli je to nízkotlaká sodíková výbojka (od Philipsu bude mít označení nejspíš SOX), tak rozhodně není na pěstování vhodná vůbec! Ani na květ a už vůbec ne na růst. Tyto výbojky mají sice perfektní světelný výkon (až 200lm/w), ovšem také mají monochromatické (!) světlo o vln. délce kolem 590nm, což je pro pěstování rostlin úplně k ničemu...
Jako jediná výbojka na růst i květ se dá použít (a taky tomu tak u většiny growerů je) klasický vysokotlaký sodík, ovšem za cenu poněkud pomalejšího růstu (ve srovnání s růstem pod metalhalidovou výbojkou). Nebo by se dala použít jako univerzální i tzv. "Agro" sodíková výbojka s posílenou modrou složkou vyzařovaného spektra, ale tam by to bylo zase na úkor kvetení (a do toho asi grower se zdravým rozumem nepůjde )
Jeste k tomu rustu\kvetu. Mam cerstve sodik 150W Tungsram LU - udajne kvetovy spektrum. Mam shanet jinou vybojku pro rust, nebo to ( predpokladam ze jo) pod timhle taky vyroste. Resp. jakej bude vliv bude mit kvetovy spektrum na rustovou fazi?
Lepsi by byl metalhalid. Kvetovy spektrum je cerveny (oranzovy) a na to, aby rostly nizky patra a huste je lepsi modra.
Kazdopadne ti pod tim vyrostou taky...
lidicky zdedil sem lampu je to stinitko s objimkou a 400w tlumivkou BEZ STARTERU? a byla k tomu takova obrovska prej rtutova koule teda jako zarovka o 340 watech se starterem uvnitr ale je po ni a ja fakt netusim jakou a kde si do toho sehnat novou zarovicku. please help. chtel bych to na rust )
Son-H má, pokud se nepletu, integrovaný zapalovač, protože je určena pro přímou náhradu rtuťových výbojek. Zcela jasně taky vyčnívá potřeba koupit 350W předřadník, což je hodnota pro klasické sodíky zcela netypická a nepoužitelná...
nepletes ale ja to mam jak sem psal na 400w predradnik a jede to v klidu ( ale myslim ze to urcite snizi zivotnost ) - predtim tam byla 340w rtut a tri sezony to myslim dalo . mne ale spis zajima jak to pod tim son-h roste ( ne kvete - na ten mam 600W son-t pia greenpower ) ? diky ))
Dobry podvecer. nectu si tu poprve nicmene dnes jsem tu uz tak dve tri hodky a jeste sem se nedohrabal k nicmeu poradnemu.Nevadi mi cervene oci ale z komplu to neni ono
Poradam si skrinecku. Nejlepsi tedy je strcit tam na rust nakej ten metalhalogenid a pak sodik? Ale halogenidove vybjky se zapojuji bez starteru a tlumivky ne? Dneska sem zjistil ze sodik (250w) by me prisel na cca dvanact kol a halogenid (300w) na pet. To uz je dost rozdil. Muzete mi nekdo pliz strucne vyklopit o co de. Modra slozka, cervena ... ))))))
P.S. Mam uplne hcemicke vzdelani takmme nemusite setrit Diky moc
P.P.S. Kurva je to ale krava ta 250tka, vzdyt s tim muzu vytopit v zime celej byt az budou skalarky skakat z akvarka ...
Hmm ju a jeste musim vzdat poklonu stvoriteli tohoto smaj je to dokonale -
hnědojed: lampu na růst nebo na květ vybíráš podle barevnýho spektra, modrý spektrum má 6000 kelvinů a víc , 445-500nm a je vhodný na růs
červené spektrum má cca 2000 kelvinů , 600-700nm a je dobrý na květ