Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych si konečně ujasnit, jak je to s tou hodnotou PH ? Někdo uvádí, že ideální PH je kolem 6,5 ale někdo (především v příručce pro Indoor pěstování ) udává hodnotu PH 7 - 8. Tak jak to teda je ? Když použiju substrát pro pelargonie, který má 6,0 až 6,5 PH musím ještě dále upravovat (DOLOMIT) nebo to takhle stačí ?
to ze ma byt ph v rozmedzi 7-8 mam z navodu od hullta.
ph zeminy mam v rozmedzi 5- 7 od vyroby a este som tam pridal dolomit takze vpohode .
akurat ma trosku sere ze som vlhcil rastliny este ked boli moc male a pod vahou vody sa mi dost ohli a potom jedna mala problem sa udrzat na vlastnych tak som jej dodal nejake tie barle ale uz je to vpohode
takze uz sa tesim kedy to prepnem na ten kvet . ked vravis ze by to tak malo byt tak prada. mam sa naco tesit. ale ako zaciatocnik som strasne netrpezlivy vsak to ste asi zazili vsetci
Zdar vsichni.
Ja mam PH asi 8 - 8.5 a kytky me trochu ridnou. Zvlast spodni vetve. Jak se da snizit PH (treba tam dat nejakou kyselinu, ale abych tomu neublizil)? Jeste dalsi dotaz (mimo PH), pestuju v rustu asi 2.5 mesice a kytky maj 80cm. Mam uz prepnut na kvet nebo jeste ne? Dik predem za vsechny odpovedi.
Hele chlape dle mehoi osobniho nazoru mas pH mooc vysoky snizeni pH se dela: napr. slabym roztokem octa, nebo kyselinou dusičnou (vegetace ) anebo kyselinou fosforečnou (květ) (ale ty kyseliny se používaji zejmena pro hydroponie, melo by to ovsem fungovat i na hline)... nebo roztoku pH-. Přdává se taky masokostní moučka (vhodné zejména ve fázi kvetení), nebo přidáním krevní moučky (vegetační fáze). Ale aby ti nezešílely kytky HEHE
Jinak HNO3 je prima, 1 ml cca na 20 l vody (40% koncentrace) mi udělá minu 1 ° pH. S bubblerem 2x 40l, když tam dávám tak 1 ml za 14 dní mi ta litrová flaška vydrží fakt roky. Cena za 1 l nižší než sera pH minus, která mi vydržela 3 týdny.
Abych se připojil , tak dělám to samý jako teabooster , mám dvě litrový flašky kyseliny a na snížení o 1stupně pH mi stačí 5ml na 80litrů roztoku . Lahev stojí 200Kč v growshopu na Žižkově . 2Oscar111 , je to tak věř tomu už ty flašky mám přes půl roku a skoro nic z nich neubylo
TO HLAVA: Mno já mám doma jenom kys. sírovou (96% ),,, ta mi je jistě na ho,, Ale když to tady tak sleduju,, potřeboval bych dusičnou, ale 65% !! Ale ne na pH ale na střelnou bavlnu,,,
Takže kdyby někdo věděl, dejte vědět,,
Jinak, mě připadá pH- z akvaristiky docela v pohodě,,, spíše bych potřeboval lepší indikátor,, ten zelenej taky z akvaristiky mi připadá nepřesnej,,,
TommyBoy: Dik, byl sem dost neiformovan. V posledni dobe sem precetl snad celej grower a uz vym kde sem udelal chybu. Kyti uz maj PH asi 7 (mam PH papirky a blbe se s nima meri). Taky sem dostal pomocnou ruku od Netopeyra (K4U). Jinak moje kyti jsou ted jiz v plne fazi kvetu, ale nic moc protoze pestuju pod 2x 36W usporka warm white. No jo silenstvi by pak mohlo prejit i na me .
Atlas cizokrajnych rostlin???? To si snad delas legraci, ty vo pestovani vedej prd a tohle je hovadina, protoze konopi v pohode roste na pudach od pH 5-7 vyssi pH povazuju za vzacnost a extrem
Na Atlasy se klidne vykasli a CTI poradne Grower.cz OK?
Jen klid chlape! Srandu si nedělám. Jistě že konopí poroste i v půdě s pH5,5, ale pH okolo 7 je ideal (píšou to nejen v tom atlasu, ale mam i knizku o pestovani z holandska a tam taky doporučujou pH7). A taky vím z vlastní zkušenosti že pokud pěstuješ ze semen a máš např. půdu pH5,5 tak tam vyroste mnohem víc samců než v půdě s pH 6,5-7.
Mam uplne stejne pozitivni zkusenosti. Na rust kys. dusicnou a na kvet kys. fosforecnou. Kamos driv pouzival celaskon nebo neco takovyho, ale ta kyselina fakt no problem a jeste teoreticky ziviny pro kyti. Mozna by se ta litrova flaska dala sehnat levnejc nez v growshopu za 200. Driv sem leptal plosny spoje s pomoci HCL a ta u nas v drogerce stala asi 40Kc.
moje kyti je 9cm vysoká a 14 dní stará,za tejden ji ceka presazeni,problem je v tom ze se mi na základních dvou listech objevují malé žluté flíčky,chtěl bych vědět kolik tich skořápek tam mam dát!!!Kyti je zatim v malim kvetinacku=kelimek od jugurtu(jogobela)Dík za radu,ale nejak abych to pochopil
Dobry na zvednuti PH je taky dolomiticky vapenec. ten se da koupit v kazde hypernove, a obchodech se zahradkarskyma potrebama.......
Nejlepsi kscheft pro vsechny Growery, ktery sem kdy navstivil je ...... HORNBACH ......... ja byl v brnenskem a dostane se tam koupit naprosto VSECHNO co si muzete prat..... od skrini prez lampy, zavlazovaci systemy, hnojiva hadicky, vetracky, nadoby, kvetniky.......
Zaujala me tam dozicka s nejakym silnym roztokem Vapniku s buhvicim..... uz ji mam doma.... UV lampa, hromada zarivek pro pestovani rostlin atd.....
Doporucuju vrele navstivit....ortodoxni Groweri.... vyrazte brzo rano....... ja tam s kamosem stravil 3 hodiny a to jen diky tomu, ze nas nase drahe ctvrtinky furt kopaly k tomu, at uz deme ..................
SORRY ZA MALY OFF TOPIC....
Jinak se vratim k tem flickum.......
Neusidlili se ti nahodou na spodni strane listu svilusky..... ? nebylo by to nic divneho.....
Zdarec.
Poradil byste mi prosim negdo? Vsude pisete o zvapneni pudy zalevnim cehosi s rozpustenejma skorapkama. A prave by me zahimalo, jak je rozpustim, jestli ve vode nebo cem, v teply vode, studeny vode? Pridat skorapky do pudy ????? Tot asi vse,
tak diky.
Vapenec se rozpousti pomaleji nez skorapky to je jasny. Nejrychlejsi prisun vapniku by se zajistil rozpustenim skorapek v nejake kyseline, ale pak by byly komplikace abys tou kyselinou nespalil koreny az to nalejes ke kyti... Takze nadrtit co nejjemneji aby byl co nejvetsi povrch pro reakci (to vidim jako optimalni reseni)...
Jinak sem si dovolil prejmenovat thread, protoze slovo ovapnovat neni z ceskeho jazyka
T.
každej tvrdíte něco jinýho! Tak jak to teda je, obohatí prášek z dolomitickýho vápence půdu rychlejc nebo pomalejc než skořápky? Sám se teďkon zavápnil tim vápencem, ale ještě sem to neměřil... Ale budu to průběžně měřit, snad zjistim, jak je to rychlý...
Rozpouštět skořápky v kyselině? To bych řekl, že asi nevyjde páč necháš-li působit kyselinu na skořápky tak ti to zreaguje v lepším přídadě na nějakou vápenitou sloučeninu, která se může chovat neznámo jak a hlavně funkce zvýšit ph by asi zmizela až by z toho vylez v lepším případě neutrální sajrajt. Snad sem neřek ňákej blábol, ale myslím, že je to tak - já sem pro Dolomit.