Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zväčša obnovujem koreňový bal matečným rastlinám raz za 9-12mes. Teraz som ale ošmikal korene Lemon Haze už po pol roku. Je mladá ešte, teda má toho pol roka. Nejak jej tam ostalo okolo obvodu v kvetináči vzduchprázdno. Sa zmenšila hlina haha... Mám to v 5,7l. Niekedy zasypem štyrmi litrami a niekedy povrch.
Inak je to selekcia až z jednej femky, čo som aj v úvode vlákna spomínal..... teraz tu odznela debata okolo člena Mínus a Jeho citronóvnika. Chcem len povedať, že štandardne je selekcia základ, plus celý ten kolotoč spetného odpestenia a finalizácie phen. Na druhej strane pre svoju potrebu vzhľadom na okolnosti je aj jedno semeno good, pokial vyrastie klasicky bežná zdravá rastlina a trebárs nemám v pláne ju držať 3-5-10 rokov, tak cajk. Veď samotná seedbanka robí selekcie zo stoviek rastlín a v úvodzovkách ponúka to najlepšie. Resp. ten základny rys odrody tam je.
Inak uvidím ešte ako s týmto vláknom ďalej. Ak to vyjde ešte by som ukázal Lemon Hejz a BigBUd XXL so zástrihom či FIMom. Ten tak zľahka skúšam, zatial nič moc...hehe A tiež chcem nechať strainy na rôzne dlhých fázach kvetu.
Zdar. Posádka s Lemon Haze a Big Bud sa rozbehla. Teraz cca 20/12. Jeden zástrih. 6,5l. Box 180x90x220, 660W GIB Pure Bloom, AN trojzložka, Overdrive, Flawless Finish.
..... takmer všetko Lemon Haze. Jedna rada je Big Bud. A zopár kúskov v menších kvetníkoch sú Ice a Wappa. Musel som ešte niečím vyplniť priestor. Aj keď jungle je tam fajná.
V poslednej dobe sa mi zdá, že mám nejaké slabšie nákvety. Za to po prepnutí vystreľujú na moje doterajšie skúsenosti, teda podmienky v boxe, až moc. Ten Big Bud je vysoké pheno, čo mi až tak nevonia.
Môže to byť napr. tým, že som im napral namiesto 12/12 znížený cyklus 10,5/13,5? hm...
Lemon je po zástrihu riadne rozkonárený. Aj keď sú tam tiež slabšie kúsky.
Pamätám ako som raz v jedno leto šupol holky z rastu na Slnku do boxu a na 28/12 mali brutal kvety. Boli to ale ozruty skoro som nemal kam dať svetlo....
Akurát pozerám, že som holkám celkom narval toho papania. Nabližšie dva týždne voda, hlavne u Big Bud XXL a Lemon Haze uvidím. Takže vlastne už flush cca haha....
Prava strana boxu doplnená o nové kusy.
A to tienidlo umyť.
Naposledy upravil shivasambhu 07-07-2019 v 14:48 PM
Záver hnojenia: Hoštické hnojky paradajka, Slepičince. AN sa minuli a ďalšie prachy momentálne investovať nebudem. Voľba padla na lokálny nákup za 7e. Dve pollitrovky. A zrejme u toho ostanem.
Technika pestu: Bush s jedným zástrihom. Teda Džungľa s jedným zástrihom. Pesty su kontinuálné. Po bokoch mám 2x3ks Ice, ďalej dve Wappy a pár drobností k tomu v 3l kvetn.. To už ale naposledy. Tie trojlitráky ma rozrušujú, kedže sú o polovicu menšie ako zvyšok.
Nakoniec to s pestom vyzerá celkom sľubne. Strain sa dosť vetví resp. vznikajú spodky s tenkými konárikmi a to nemám rád. Kedže to idem prvykrát so zástrihom lepšie je prepínať čo najskôr. Dlhší veg sa moc neosvedčil. Ako tu aj spomínal Vemenex. Napriek tomu strain je very very good. Teraz sa už zväčšuje každým dňom. Nákvet je pomalší, ale potom to už jede. Má krásné svetlozelené klastre, TOP vôňa a prvotriedny High. Nie je to síce landrace sativa, ale náznaky tam sú hehe....
Ešte Vám chcem poďakovať za sledovanie, podporu a karmice. Díky dík chlapi...
Naposledy upravil shivasambhu 21-07-2019 v 15:02 PM
Manipulácia s kytíz je sťažená v mojich podmienkach značnejšou výškou a tenšími vetvami. U Lemon Haze u mňa vyhráva isť na centrálne Topy.
Vlhkosť:
Deň: 65
Noc: 72
Toto sa mi ešte nestalo.... Štandardne mávam 45 den, 55 noc. Vonku je vlhko, takže sa to premieta......
Fotky sú v náhodnom poradí. Pár kusov tam mám o 10 dní neskor dané na kvet. Kúsky sú ale fajnové... Ďalšie kolo skúsim normal pest. NO kontinual pest.... čo znamená po kose Lemonov dopestiť Ice 5-6 kusov na menšej ploche. Dal som ich do 20l kvetníkov, nech je zaplnený priestor.
Zdar.
....všimol som si už predtým, že zopár centrálnych stopiek u zeme má závadu. Mrknite prosím fotos. Dole pod tými korunami holiek mi toto kolo stojí vzduch. Tak som tam dal na spodky otačajúci sa ofuk.
Zalievka voda s Flawless Finish a krajšie ich usporiadal.
Dnes som letmo nakúkol k holkám a urobil zopár potrebných činností,
Zálievka:
Poniektoré kvetníky dostali zo liter vody. Chcem ich už nechať teraz viac na sucho- mokrých cykloch. Ako na vegu...... tak s citom proste.......
Teplota, vlhkosť:
Mám tam teraz vyššiu vlhkosť. Noc tých 70%. Deň 65 haha..... Takže som to zatiaľ spravil tak, že som úplne odstavil ofuk v boxe. A zapnutá výbojka suší vlhkosť. Odťah ide, prieduchy v stene mám vcelku masívné, takže cirkulácia je. Sledujem to ale....
Takže aktual: teplota deň síce 30, ale 56% vlhkosť. Noc 24C, 64% vlhkosť.
Keď som daval centrálny ofuk na druhý stupeň ventilátora, vlhkosť sa zvýšila, kedže to tam ešte viac rozfukaval...... tú vlhkosť. Po víkende zriešim topenie v miestnosti odkial %tahám vzduch....
Fotil som spontánne dosť narýchlo.... ale dá sa......hehe......