Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já měl minulý kolo smutnice, nakoupil jsem hlístice a za 5 dní byl od nich pokoj, funguje to perfektně. Problém je teď ten, že je zima a oni v mrazu pochcípaj, takže si to budeš muset vyzvednout osobně.
No, to že hnojíš bio neznamená automaticky, že máš hlínu. Znám spousty lidí, kteří používají bio v kokosu - já tak pěstoval x-krát a bez problémů. Proto se ptám.
Myslím, že nejlépe uděláš, když srovnáš PH. Tím jak to budeš prolívat budou dost mokré takže opravdu nechat vyschnout až tak, že trochu rostlina svěsí listy a květináč bude hodně lehoučký - tohle konopí snáší v pohodě. Dále zalít znovu čistou vodou a pak už bych jel zase hnojky se srovnaným ph a budeš v pohodě - pokud je máš na růstu tak se z toho snad vzpamatují, jen je budeš muset podržet déle v růsotvé fázi.
Ať se dílo zdaří! Měj se.
SF
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
Tak jen abych řekl jak to dopadlo... Jeden box je asi v háji... Prostě to pořád extrémně žloutne, listy padají.... Nevím proč... Každou zálivku, liju pH 7.0 a vytok je vždy 6.3. Od té doby co zvyšují pH se to možná malinko zpomalilo ale stejně za 14 dní je odhadem podle mě po nich. Přestávám hnojit, je to zbytečné... Za 50-100g budu šťastný, jsem měsíc a něco v květu.
Druhý box je na tom lépe, taky to trošku padá, ale o poznání pomaleji... Stejně ale netuším jak to zastavit...
Teď jsem si pročetl celý vlákno a nerozumím dvěma věcem
a) proč tam leješ Ph 7,0, když pro hlínu je ideální někde mezi 6,0 a 6,5 (osobně dávám 6,2)
b) proč měříš EC u organickýho hnojiva, na kterém se EC, pokud vím, neměří?
Pokud se nemýlím, tak to organikou prakticky ani nejde přehnojit a pokud jsi lil podle tabulky, nebude problém v hnojení, ale v Ph. Výstupní Ph bych neřešil, když vstupní je špatně
Postup, který bych zvolil já:
Odstátá voda 24h
Nalít hnojiva dle tabulky
Srovnat Ph na 6,2
Zalít
Dívej asi takhle... Od přepnutí na květ, jsem lil kytkam zálivku nastavenou na pH, 6,5 s hnojkami biocanna (která mimochodem táhla pH až někam k 5, musel jsem přidávat celkem kvantum sody). Neuplynul ani týden od přepnutí, a objevily se první deficity. Nejdřív jsem si myslel že je to přelíté, pak ti škůdci no a teprve pak mě blba teprv napadlo změřit pH výtoku které bylo cca 5,5 i přes to, že jsem kytkam dával 6,5... Proto jsem vyměnil biocannu za biobizz (se kterým jsem problém nikdy neměl). Chtěl jsem zvednout pH, tak jsem začal lit pH 7 s tím, že výtok po této zálivce byl 6,2-6,4,). Vzhledem k tomu že sem lil pH 7, musely kytky reálne být v půdě, která musela být ještě o pár desetin nižší pH, než jsem naměřil, protože vstupní voda samozřejmě výtok o něcozvedne. Takže teoreticky plán je lit pH 7 do té doby, než bude mít výtok pH 6,5.
Co se týče ec, to jsem nevěděl že se neměří.
Jinak voda je osmóza (z 2/3 kvůli mikroprvkům míchám s obyč vodou), odstátá s teplotou 20C. Hnojím 2ml grow a 2ml Bloom na litr...
Cannu sice nejedu, ale jsou to kvalitní hnojiva, určitě bych je hned neodsuzoval, to jenom taková poznámka A ten BioBizz ti to už na oko aspoň trochu srovnal nebo je to furt stejný?
Máš tam nějakou kvalitní hlínu nebo to máš nasazený v nějakým zahradnickým substrátu za pár korun? Jestli máš nějakou "těžkou" hlínu, tak chápu proč v píšeš, že máš problémy s nízkou spotřebou vody už od prvního kola.
S výstupním Ph ti bohužel nijak neporadím, protože sám nevím, co mi z toho teče. Neměřím to a leju tam vody tak akorát, aby mi to z květináče maximálně trochu káplo. Leda mě napadá, jestli nemáš v květináčích něco zapíchanýho, co by mohlo Ph ovlivňovat - nějaký podpůrný kovový tyče nebo tak něco?
Podle toho, co píšeš, si ale myslím, že jsi měl od začátku špatný Ph kvůli čínskýmu Ph měřáku. Předchozí zalejvání s naměřeným Ph 6,5 do nákupu Milwaukee metru teda nemůžeš považovat za relevantní, protože to dost možná vůbec Ph 6,5 nebylo. Tím pádem s Ph 6,5 teprve teď začínáš a v hlíně pár dní potrvá, než se kytky srovnaj. Vykašli se na výstupní Ph, zaměř se jenom na správnej vstup a myslím, že se to spraví.
Právě proto že mi ji kamarád doporučil že je kvalitní tak ji jedu. Hlína je biobizz light mix, ale je fakt že když jsem sadil klony, možná jsem ji moc "udusal" a je tam té hlíny na sobě trochu víc než zdrávo. Teď už leju vstup ph 6,4 a výstup je podobný, ph nemusím upravovat, biobizz je v tomhle super. Z kytek pořád sem tam najdu uschlí nebo žlutý list, ale ono už vlastně nemá moc co padat protože vše až na úplný vršky opadalo . Vršky jsou žlutý, místy rezavý (nedostatek fosforu..) ale palice se nafukují a nakonec vypadá že z toho snad i něco bude...
EDIT: Ze zvědavosti jsem si namíchal 5l zálivky BioCanna Flores a změřil ph a vyšlo mi PH 4,8!!! Takže je jasný kde byl celou dobu problém. Nikomu, kdo nechce brutálně zvyšovat každou zálivku kyselinou/sodou, nebo pěstovat bez PH metru NEDOPORUČUJI tuhle značku používat...
Oproti tomu BioCanna Grow (růstovka) stahuje ph na normálních 6,4. Proto se mi objevily problémy prakticky okamžitě po přepnutí.
Problém se zredukoval, ale pořád přetrvává. + v boxu kde byly kytky ok, začaly masivně žloutnout. Beznaděj... Čirá beznaději... Nechápu co dělám špatně, příště zkusím minerální hnojky...
Hnojím každou zálivku 3ml Bloom/3ml grow na litr vody a kyti prolivam aby vyteklo aspoň 10% zálivky. pH výtoku je 6,1-6,3 (podle kytky..). Ec zálivky (měřím orientačně) 1,5 a ec výtoku 3,5...
Jediný co mě napadá, že by to bylo přehnojený protože mě kytky prosychají za 3-4dny tak hnojím každou zálivku...
Já zrovna dokončil várku 7L květináče/hlína a připojil bych se k ostatním že zalívat miň a častěji. K některým kytkám jsem nalíval i 1-2L denně kombinovaně pod-miska,hlína. K některým co jsem měl pocit že jsou přelitý nelil vůbec nebo jen trochu. Nezjistil jsem jakou máš vlhkost, tu jsem držel pod 50%.