Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chlapci v klidu každý má svůj názor a svoji hlavu tak, že nemá cenu to nějak hrotit.. Já chápu , že je spousta lidí který mi nevěří, ale mě to stejné neodradí a pojedu si tu svoji..
Původní příspěvek od TommyGun Chlapci v klidu každý má svůj názor a svoji hlavu tak, že nemá cenu to nějak hrotit.. Já chápu , že je spousta lidí který mi nevěří, ale mě to stejné neodradí a pojedu si tu svoji..
Neříkám že ti nevěřím jak jsi řekl byl to čistě můj názor pokud uděláš za hranici 800g tak se pokloním nebyl v tom ani náznak povyšování.. jenže někteří to nechápu takže asi tak budu sledovat..
Původní příspěvek od TommyGun Easy Grow:
Zdar, s top spinem netočím(špatné ložisko), ale i tak luxusně osvítí celou plochu.. Kokos tím mým systémem nepřeliješ ani kdyby jel nonstop, ale asi by to nebylo ideální pro kytky..
Ahoj, točení ti pomůže srazit teplotu u vrcholků. To by se přes léto mohlo hodit. Ono i to dynamické osvětlení má něco dosebe, zvlášť když máš "jen" 600W nad 2,25m^2.
Za vadné ložisko se omlouvám, rád ti ho vyměním, stačí PM a domluvíme se.
xpapousek:
Tak že pane mockrát ti děkuji za výměnu ložiska a ani nevíš jak si toho vážím jak jsi se tomu postavil.. fakt si toho mrtě vážím a u mě máš totální respekt!!!
Původní příspěvek od TommyGun FrYnK:
Hehe jsem byl jak paprika..
up.. 10den 12/12 v 7 dnu přepnuto na 600w..
ani nemusis byt jak paprika,mne tu bylo davnesi vytknute ze emocie nepatra do diskusie,ale do karmy,ale ja sem presvedceny ze prave emocii je v trydkoch malo,nektere mi dojdu chladne jak keby to ludia robili jak z povinnosti,takze za mna palec hore,aj ked toto debatu urcite neobohati,ale ja to tak citim tak proc ne...
Původní příspěvek od koogi1 Do tohoto stanu se doporučuje jako nej svítidlo přímo výrobcem 750W a ne 1000W ale ten litr je v tomto stanu úplně zbytečný můj názor.
Tento stan jsem měl a taky jsem v něm svítil jen 600w a osvítil jsem krásně 130cm vysoké edrsb v počtu 30ks a pohodka spodky byly
také parádní i na šestikouli.
Co udává výrobce by nás nemělo vůbec zajímat, jediny co by nás mělo zajímat je to, jak to funguje v praxi. Teorie jsou pěkné, bohužel ne vždycky pravdivé.
V tomhle 100% souhlas s frynkem, tohle obecně málo lidem dochází. A abych jen nechytračil, taky jsem měl dřív stejnej názor, že větší prostor=větší gramáž, při stejné výbojce. Až praxe mě přesvědčila o opaku. Osobně si myslím, že na 600W je i ten XL stan ( 1,2x1,2m ) limitní, kor 1,5x1,5m. Tam už bych bral 1000W jako nutnost, jinak se jen plítvá prostorem na úkor výnosu.
Diskuze by si zasloužila spíš zvýraznit než vymazat, protože ten názor, že když tomu dám víc místa je to cool a bude z toho víc, je pořád ve většině. Grower.cz tvoří z drtivé většiny lidi co doma počítají každej centimetr místa, ne vietkong kde se počítají desítky metrů. Určitě se tady najde dost lidí, kteří kdyby zmenšili, by na tom ve finale byli vlastně líp.
Oběti komunismu 1948 - 1989:
- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo
Co udává výrobce by nás nemělo vůbec zajímat, jediny co by nás mělo zajímat je to, jak to funguje v praxi. Teorie jsou pěkné, bohužel ne vždycky pravdivé.
V tomhle 100% souhlas s frynkem, tohle obecně málo lidem dochází. A abych jen nechytračil, taky jsem měl dřív stejnej názor, že větší prostor=větší gramáž, při stejné výbojce. Až praxe mě přesvědčila o opaku. Osobně si myslím, že na 600W je i ten XL stan ( 1,2x1,2m ) limitní, kor 1,5x1,5m. Tam už bych bral 1000W jako nutnost, jinak se jen plítvá prostorem na úkor výnosu.
Diskuze by si zasloužila spíš zvýraznit než vymazat, protože ten názor, že když tomu dám víc místa je to cool a bude z toho víc, je pořád ve většině. Grower.cz tvoří z drtivé většiny lidi co doma počítají každej centimetr místa, ne vietkong kde se počítají desítky metrů. Určitě se tady najde dost lidí, kteří kdyby zmenšili, by na tom ve finale byli vlastně líp.
přesně takhle podobně jsem to měl namysli.. myslím si že ideální stan na 600w je 120x120 max.. effektivita svítivosti u 600w výbojky je někde kolem 125 cm a to už na krajích není takové spektrum .. proto jsem psal že na krajích bude rozhodně menší gramáž.. a na stan 150x150 je ideál 1000w..
Pěstu chlapci, já bych už ten prostor moc neřešil, chtěl jsem to zkusit tak jsem do toho šel toť vše.. Necháme se překvapit výsledkem a průběhem pěstu... Každý má svůj názor a svoji hlavu.. Jenom chci podoknout jednu důležitou věc- jde mi hlavně a to především o kvalitu, ale samozrejmé chi toho co nejvíc ale kvalita je u me na prvním místě!
Jinak pánové nikdo neříká že zaplním úplně celou plochu(150*150), ale prostě před tím jsem měl menší stan(120*120) a byla tam vždy totální džungle tak jsem se rozhodl pro větší prostor...
Kiddnaped:
A tobě nerozumím už vůbec, ty mi tady píšeš, že ve stanu DS150 s 600w výbojkou osvítím maximálně plochu 125x125 a u svého pěstu píšeš ,,plocha zalesněna na 140x140,, tak to fakt nechápu.. Proč to tedy nemáš roztahané maximálně na 125x125??
Původní příspěvek od TommyGun Kiddnaped:
A tobě nerozumím už vůbec, ty mi tady píšeš, že ve stanu DS150 s 600w výbojkou osvítím maximálně plochu 125x125 a u svého pěstu píšeš ,,plocha zalesněna na 140x140,, tak to fakt nechápu.. Proč to tedy nemáš roztahané maximálně na 125x125??
Jenže já s tak větším výnosem nepočítám už teď vidím že kytí co jsou okolo obvodu v nejvzdálenější řadě jsou o HODNĚ chudší než kytí co jsou v pomyslném rozhraní 125x125 takže asi tak, nikdo neřekl že to nemůžeš mít zaplněné, jen třeba s výnosem budeš někde víc než ve 120 stanu ale podle mě né zase o 200-250g na 25cm obvodu které neosvítíš tak dobře jako ve 120cítce :-) necháme se překvapit jakou práci odvede topspin na krajích ve 150tce :-) budu sledovat
EDIT: a já jsem těch 21 kytí měl Měsíc a půl pod 400w žárovkou a čekal sem na dojetí kola proto byly tak velké a zaplnili mi takhle stan , stříhat to nebudu je to škoda. Třeba po tvém kole se taky dám do topspinu hodně velká výhoda je to že je žárovka vertikálně tudíž nikde nejsou ,, tmavá ,, místa jako u klasického stínidla kde vadí objímka a držáky a u někoho třeba taky ofuk přidělaný na stínidlo..
Tak proč je různě neprohazuješ??? Slabší na střed a obráceně v tom jako nevidím problém.. V systému Atami Wilma se to i doporučuje.. Teď jsem udělal v DS120 630gé na 14 kytkách úplně s úsměvem.. Teď mám 16 kytek ve větším prostoru tak, že není nereálné udělat o 170gé víc.. Necháme se překvapit, ale stejně mi jde hlavně o kvalitu produktu..
Machoman:
Tvůj příspěvek je úplně zbytečný, stačilo naspat, že souhlasíš s frynkem.. Který tady defakto naspal to stejný co ty.. Jako nezlob se na mě ale 600w do XL stanu(120x120) ti přijde jako limitní?! Chlape zase neblázni! Vy děláte jako kdybych tam měl prostor 2x2. Jde mi o to, že kyti mají víc místa líp se to prosvítí a mám k tomu i lepší přístup... Vím 100% že udělám větší gramáž než ve DS120.. Už mi sem prosím tě nepiš věty jako ,,že když tomu dám víc místa je to cool a bude z toho víc,, na to mám úplně averzi!
Limitní v tom, že v menším prostoru (necelej 1,1x1,1m) pod 600W toho jednoduše mám víc než z toho XL stanu (1,2x1,2m ) a víc myslím číslo ke kterymu se chceš přiblížit ty tohle kolo. V tom XL stanu pod 600W jsem pěstoval roky, takže myslím, že přechod na menší protor můžu posoudit. Stačí takovej argument? Dobře si pamatuju jak kamoš přemýšlel podobně jako ty a do toho XL dal 400W. Výsledek byl takovej, že další kamoš s 400W a polovičním prostorem (1,0x0,7m) toho měl ve výsledku daleko víc. Pokud tě něco urazilo tak se omlouvám, třeba za nějakej čas pochopíš jak jsem to cely myslel.