Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejlepší tip pro výnos je dávat pH 5.8 a Ec 1.6 od oka a z ruky a vlastně měráky použít jen na to, aby sis nahonil ego. To je základ. To je znamemí toho, že to máš v ruce
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
To je těžký. Vždycky je to souhra mnoha faktorů a chyb, o kterých třeba ani nevíš.
Někdo zalejvá všem kytí stejně, nekouká do podmisek, nepotěžkává květníky a co se děje ? Přelitá kytka s plísní na kořenech urodí polovinu toho, co by mohla, ale pro nováčka vypadá kytka zdravě, takže si pak láme hlavu, čím to.
Stejně jako když má někdo box ve sklepě, kde je 15 stupnů a furt se na to chodí dívat. Na kytce neuvidíš, že jim něco chybí, ale přitom po každým otevření dostanou lehkej šok a třeba na 4 hodiny se zaseknou ve vývinu. Pak je kytka zralá o 14 dýl opět s 1/2 možnýho výnosu.
To samý teplota. Kytky vyrostou i v 35 stupních, ale fotosyntéza probíhá tak pomalu, že kytky sou prťavý,o 14 dýl a s menším výnosem.
Tady je každá rada drahá. Když by každej věděl o všem co dělá špatně, tak by se dal výnos sklizeň od sklizně zvyšovat. Ale přece jen je to velmi přizpůsobivej plevel, kterej vyroste skoro všude a mnohdy ani growerovi svým vzhledem neřekne, že někde dělá chybu.
Přečetl jsem spoustu knížek o pěstování, ale po pár letech se stejně řídím jen základními fakty a k pěstování přistupuju především z citem a musím říct, že CIT (intuice+zkušenosti) je možná jediný způsob, jak maximalizovat výnos.
Jestli si někdo myslí, že si když si nabifluje do mozkovny pár knížek a pěstování uchopí jako chladnou sbírku faktů a pouček, brzy zjistí, že si všema těma knížkama může tak akorát vytřít zadek, protože dobrý grow se neřídí tabulkama a dogmatama, ale individuálním přístupem ke každé květině. Kvalitní hnojivo v rukách amatéra je spíš nebezpečnou zbraní, než vhodnou pomůckou.
Podle mě neexistuje návod na to, co kdy a jak udělat k maximalizaci výnosu, ale v průběhu let pěstitel spíš zjistí, co dělat rozhodně nemá, aby si výnos nezmenšil.
Hovno smrdí od konce.
Když nejde o život,, tak jde o hovno.
Kritizovat, urážet, zesměšňovat a všelijak slovně, či fyzicky napadat kus hovna je plýtvání energii, protože, je už ze své podstaty splachovací.
No a vovovovovovovovotom to je.
Vo hovně
V NASA zkoumají pěstování pod umělým světlem z důvodu použití na kosmických stanicích atp. Pochybuji, že člověk, který to má na starosti používá CIT. Spíše bych řekl, že používá znalosti z oblasti biologie, chemie, botaniky, techniky,fyziky atd.
Hele ,, kousku hovna'' neber to jako urážku, máš svůj přístup a nikdo ti ho nebere.
Šarlatánství už dávno vystřídala věda, která má odpovědi na otázky podložené důkazy.
Jestli je někdo příliš hloupý na vědu,...... co takhle zkusit náboženství.
Connoisseur: Ty mi pripadas jako typicky egoista dnesni doby.Jak preci muze neco fungovat,kdyz to neni podlozene megalomanskymi studiemi americke vlady?Jak me muze uzdravit sila myslenek?Vsak staci slupnout prasek.Zkus brat zivot trochu alternativne a ne porad nutnost videt neco hmatatelneho.
1. Já se necítím být egoistou, jestli ti tak připadám, tak to beru.
2. Vemte láskyplného, citlivého, věřícího člověka ať vám objeví dusík, draslík, fosfor, atd. a definuje jejich vlastnosti. Blbost, to dělají vědci. Kde se podle vás vzali hodnoty jako Ph či EC, že by to někdo vycítil... Blbost.
3. Alternativně... OK... a co když ti řeknu, že již řadu let žiju bez televize, maso jím velmi zřídka, nevěřím v boha a veškeré peníze, které se mi podaří ušetřit utratím za cestování po Asii a za treky v Nepálu. Zdá se ti to DOST ALTERNATIVNÍ přístup k životu?
Já se s vámi nehádám a ani nebudu. Vyjádřil jsem jen svůj názor.
Mimochodem já své kytky také miluji, ale nevěřím, že mi ta láska namíchá živný roztok.
Sorry,ale nechapu co je alternativniho na cestach do Asie?
S tvym pristupem,ze bez vedeckeho vysvetleni se neda pestovat,nesouhlasim,podivej se treba na Jahmaicanovu outdoor galerii,co kazdorocne vypestuje bez hnojek.Tusim,ze i bez vedeckych zvastu...
Původní příspěvek od meir podivej se treba na Jahmaicanovu outdoor galerii,co kazdorocne vypestuje bez hnojek.Tusim,ze i bez vedeckych zvastu...
Dobrá ty hlavo dubová... takže bez hnojek říkáš... hmmm... a ta zem, ve které ty kytky rostli, také neobsahovala žádné živiny, voda, kterou zalíval také neobsahovala žádné živiny.... takže ta zelená hmota se vytvořila z čeho ty chytráku.
Když téměř milion čechů jede každý rok do chorvatska, tak mi věř, že hulit hašiš v Himaláji JE KURVA ALTERNATIVA.
A nakonec ti přeji krásný život bez vědeckých žvástů. Mimochodem bez vědy bys už dávno chcípnul na anginu nebo jinou, dnes už dětskou nemoc.
Takže těpic a prosím tě, nebuď proti vědě tak zaujatý, má nám co nabídnout, určitě více jak tvůj kněz.
Dobrá ty hlavo dubová... takže bez hnojek říkáš... hmmm... a ta zem, ve které ty kytky rostli, také neobsahovala žádné živiny, voda, kterou zalíval také neobsahovala žádné živiny.... takže ta zelená hmota se vytvořila z čeho ty chytráku.
Když téměř milion čechů jede každý rok do chorvatska, tak mi věř, že hulit hašiš v Himaláji JE KURVA ALTERNATIVA.
A nakonec ti přeji krásný život bez vědeckých žvástů. Mimochodem bez vědy bys už dávno chcípnul na anginu nebo jinou, dnes už dětskou nemoc.
Takže těpic a prosím tě, nebuď proti vědě tak zaujatý, má nám co nabídnout, určitě více jak tvůj kněz.
Jen jsem napsal svuj nazor,na to mam snad narok.
Jo,ziju 11 let v Izraeli,u doktora jsem nebyl od zakladky a dari se mi kupodivu skvele.
Tak asi tak.A myslet si,ze jezdit hulit do Himalaji mi dava pravo nazyvat nekoho chytrakem a dubovou hlavou,je asi tak alternativni jako jezdit do Chorvatska...
Hele pane vsevědouci , uklidni hormon a chovej se slusne nez ti projedu vsechny prispevky a kazdy sprosty slovo v pestovani oboduju , co v himalajich sbiras tam odpadky nebo mrtvy horolezce ?
Jinak plati čim vetsí sedlak tim vetsi brambory , a zadnej vyzkum z nasa to nejak nezochybnil.....Hlava
Původní příspěvek od Connoisseur V NASA zkoumají pěstování pod umělým světlem z důvodu použití na kosmických stanicích atp. Pochybuji, že člověk, který to má na starosti používá CIT. Spíše bych řekl, že používá znalosti z oblasti biologie, chemie, botaniky, techniky,fyziky atd.
Hele ,, kousku hovna'' neber to jako urážku, máš svůj přístup a nikdo ti ho nebere.
Šarlatánství už dávno vystřídala věda, která má odpovědi na otázky podložené důkazy.
Jestli je někdo příliš hloupý na vědu,...... co takhle zkusit náboženství.
Hh, pak kdo je tu zaujatý , zaujatost nemusí být jenom proti vědě ( i když to nepovažuju za zaujatost, ale naopak otevřenost a příčetnost, mít svojí hlavu a nevěřit všemu co nám páni vědci a Connoisseur určí )
ale jak vidím tak ty jsi zaujatý proti všemu co neschválili vědátoři běloplášťoví a co se nedá změřit měřákama a vidět očima, nebo technikou. Jednou budeš třeba nemile překvapen co všechno se skrývá za tvými neprostoupitelnými, myšlenkově omezujícími klapkami.Jako poslední věc kterou bych se do tebe trochu navezl je : Proč si myslíš že lidé co si nikdy nic nezkusí na vlastní páku a věří všem kecům co mu natrolej je chytřejší než člověk duchovně založený, jehož práce většinou spočívá v tom že objevuje všechno sám a na vlastní kůži, protože jinak mu to nedává moc smysl.
A kde věda pokulhává či už má zlomený obě dvě nohy a neví si rady, tak tam a dokonce už o hodně dřív nastupuje to tvoje "šarlatánství" s mnohdy důvěryhodenějšími důkazy,fakty a vysvětleními než může,je a bude schopna věda kdy podat.
PS: zrovna čtu knihu Tanec síly, je o kniha o šamanismu a podle toho co píší a podle toho co říkají teorie vědců o různých dimenzích kde nefungují stejné zákony jako u nás, tak mi příjde věda jako taková,hodně uzavřeným okruhem, který nám říká o životě a všem okolo nás asi tolik jako se dozvíš základní škole.A věř že to pro plnohodnotný život a skušenosti nestačí... tedy nic proti vědcům, ale někdy to jsou opravdu lidé hodně myšlenkově omezení, a naučení na jeden typ vnímání světa.
K výnosu bych dodal jen to co tu bylo již napsáno, a to pozorovat kytku, každá potřebuje v určitou chvíli jinou péči v závislosti na podmínkách a všech okolnostech které jim připravíte. Takže abych to shrnul,staňte se pozorovateli,až začnete pozorovat a podle toho konat,taK časem zjistíte že svojí intuicí dosáhnete víc než příjemných výsledků.
Hele pane vsevědouci , uklidni hormon a chovej se slusne nez ti projedu vsechny prispevky a kazdy sprosty slovo v pestovani oboduju , co v himalajich sbiras tam odpadky nebo mrtvy horolezce ?
Jinak plati čim vetsí sedlak tim vetsi brambory , a zadnej vyzkum z nasa to nejak nezochybnil.....Hlava
U nas se vzdycky ríkalo, čim blbější sedlak , tim vetší brambory, neb stestí zacatečnika :-D
Omlouvám se všem, které jsem nevhodně označil, čili urazil. Neměl jsem to v úmyslu. Nechal jsem se unést. Budu se snažit jednat slušněji.
to Hlava: Hormón zklidněn.
Zdrac měl jsem 9 x G13xHash plant výnos mizivy 1x1m 600w sunmaster dual. Hnojiva powder feeding indika kořenáč Plagron také enzymy po sléze Green sensation. zálivka 1xdenně.
Prosím o radu , jak výnos zlepšit. !