Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak asi 11ty den... nejak mi schnou ty spodni listečky, je to normalni u tech prvnich nebo co muze byt spatne? :-( je tam ted videt voda ale to je po zaliti tak to proteklo dolu... uz tam maji i vetraček aby se trochu hybali ve vetru a nestal tam vzduch :-)
myslite ze uz muzu pomalu hnojit?
a uz mi dole prorustaji lehce kořinky ven, je to znameni na presazeni do vetsiho nebo je muzu jeste nechat at to prokoření pořádne cely?
no Ph zalivam lehce pod 6,5 tak to je snad ok, ke svetlu jsou co nejbliz, to je zaklad a to uz vim, i jde videt ze se tak netahnou do vyšky...
Jen s tou vodou si nejsem vubec jistej, všude čtu ze se ma zalivat malo a pak nechat proschnout jen me se porad zda ze maji malo, mozna tam mam moc perlitu, ale ta voda jen proteče a ještě k tomu ty usychající lístky tak nevim :-(
Kropim je dost často rozprašovačem ale zkusim tam nejak dat nejakou tu houbu nebo hadr jeste...
A asi je teda uz i přesadím do většího, četl jsem dost ze to postupny přesazovani ma kladnej vliv ale snad uz je čas :-D
tak to pořád schne :-( zkusim dat nizší Ph jelikož voda co mi vyteče z hliny ma nejak moc vysoky nevim proč :-( přesazovat radsi ted nebudu, az se trochu zmátoří...
no ale ted jsem prochazel Jackerspackleho řešič problémů s výživou rostlin a je hned nekolik dalsich kandidátů :-( at dusik, draslik nebo magnesium...tak zkusim začit lehce hnojit jak na to zareagujou :-) i kdyz to by presazení do novy hliny melo taky mozna srovnat tak nevim nevim :-D
řekl bych že to přesazení pomůže. Hlavně chci ale napsat k tomu zalejvání... Taky se mi stávalo, že jsem nalil do květníku tak panáka vody a už neco proteklo dole, taky jsem z toho byl trochu frustrovanej. Ale zjistil jsem jak to dělat správně...nejdřív lehonce poleju povrch a nechám vsáknout. Ta hlína se tím jakoby připravý na natáhnutí většího množství vody. Když vidím že se vsákla, tak přileju další trochu a zase počkám. A teprve potom to proleju trochu výrazněji..Vodu, která vyteče do podtácku vyleju, aby tam holky neměly svinstvo.... Květináč pak nechám pořádně proschnout a kontroluju to potěžkáním-nemusím rejt prstem mezi kořeny, abych zjistil jestli je hlína vlhká...
Snad to trochu pomůže. Prostě co se týče zalejvání, tak je na to lepší spíš malinko kašlat, než to zbytečně přehánět...
Existuje pouze jeden opravdu závažný filozofický problém: to je sebevražda. Rozhodnout se, zda život stojí nebo nestojí za to, abychom ho žili, znamená odpovědět základní filozofickou otázku. Všechno ostatní, zda je svět trojrozměrný, zda duch má devět nebo dvanáct kategorií, je až druhotné. Albert Camus
tak to hnědnutí se zastavilo... zalejvam minimalne a jsou presazeny, hlavně kropim a pak 2x denne jim tam striknu 2 ml vody zatim se špetkou hnojiva a zatim to vypada dobře :-) k tomu je tak jednou do tejdne proleju vic a pak zase jen skromně, snad budou spokojenejší...
Ahoj , pokud ti moc nepovyrostly tak zkus zakrýt pet láhvema budou mít vlhkost a ze začátku je to dobré na rozvoj kořenového systému.Nejsem geniální ? nejsem někde na fóru jsem to četl.No a jestli nemáš zvlhčovačku tak ti jí trochu nahradí . Praktikoval jsem to u jednoho kamaráda u řízků které nebyli vůbec zakořeněné (jenom obalené v Stimulaxu a píchnuté Rw kostičce) po pár dnech prorostli kořeny a šup snima do hlíny.
ani jsem si nevšiml ze sem nekdo přispěl tak jsem to moc neaktualizoval ale nejak se to zaseklo :-( ta jedna je hezka ale co jsem je dal kousek niž od svetla kdyz uz ho dorostly tak přestala rust, přemyslim jeslti bych uz nemel přepnout...ty zbyly dve tam jsou uz jen do počtu... doufam jen ze ta první bude samice jinak jsem v *****, dnes se pokusim nahrat nejaky aktualni fota....