littl_grouwr
Host
|
Jelikož mám všechno hulení už zakopaný, nebo zhulený, nezbývá než provést bilanci letošní sezóny..
Výnos určitě nebyl takový, jaký mohl být a jaký jsme si představovali. V dnešní době, kdy se nikdo nevyhne čórkám, jsem na začátku září přišel minimálně o 2/3 úrody - ještě nevykvetlé kytky ukradli kosiči.
Zachránili mě známí (jsem jim všem dodával sazeničky), kteří mi dali část úrody z mých sazenic, a junfun, který mi dal na dopěstování krásnou Blueberry v začátku květu.
Úhrnem jsem tedy letos sklidil kytky či dostal sklizené paličky těchto odrůd:
"Absolut noname" - pojmenoval jsem tak sazeničku, nalezenou ve městě v parčíku, u lavičky. Přežila extrémní podmínky, ve kterých vyrostla. Kupodivu to byla samice. Kouření chutné, těžké, středně silné (sklidil jsem jí trošku brzo).
Číha 3.gen. x Love Potion - kříženec venkovní citrónovky a samce Love Potionu. Asi ze 2/3 byl po matce, takže spíše citrusová vůně i chuť, místama kašlák. Silná venkovní tráva, účinky byly hodně energický (po obou rodičích) a veselý.
Poblijón 4.gen. - venkovní odrůda jednoho místního pěstitele vykřížená z řízků neznámé genetiky. Na mojí kytce už bylo znát, že jde o další generaci vzniklou nekontrolovaným opylením. Vůně i chuť byly spíš venkovní, těžce pryskyřičnatě citrusové, ale účinky si zachovala stejně silný a omamující jako původní rostlina.
Blueberry 2.gen. a Blueberry řízek od junfuna - jedna z nich byla venku na políčku, později přesazená na balkon, druhá byla celou dobu na balkoně v květináči. Rostliny se lišily stavbou i vzhledem, obě měly ale stejně silný, masakrózní účinky . Hodně silný hulení, občas energický, občas spíš přemýšlivý, výborný k hudbě i na práci. Blueberry z venku měla hodně výraznou sladkou chuť, ta od junfuna byla spíše hrubší chuti, ale byla fialovější měla mnohem výraznější aroma i v normálním (nerozdrceném, nezapáleném) stavu , a taky dozrála mnohem později.
Pot Of Gold řízek - rostlina, která jako jedna z mála přežila pozornost policie i kosičů a dozrávala u kamaráda. Nejdříve venku, pak ji bohužel přemístil do skleníku, i když byl dlouho v práci (třeba 3 týdny v kuse) a nemohl ji zalévat, což je škoda, protože to naprosto změnilo zrání a ýsledek. Důsledkem nedostatku vody z Pot Of Gold bylo jen takový košťátko, se slabě výraznou, běžnou zelenou chutí, místy plesnivý. Účinek silný a brzo nastupujícíc,ale spíš takový tupý a mělo to delší výtuh. Nebylo to způsobeno genetikou, ale kamarádovou péčí...
Číha + Zdenda II - kříženec dvou venkovních odrůd 2.generace, citrónové a pomerančové. Kytka dozrávala venku v květináči , dozrála relativně rychle. Kompaktní palice, výrazné sladko-citrónové vůně i chuti, příjemný high energetickýho charakteru.
A třešnička na závěr Většina známých sklidila všechny ty masakry, které mě ukradli, takže jsem dostal zásobičku Bílé vdovy, Peacemakera a Ice (tyto tři modely můžu spolu s Blueberry vřele doporučit pro venek - není žádný problém a jsou to výýborné pokouřeníčka ).
Musím říct, že letošní tráva se povedla a rok od roku se zkvalitňuje chuť, vůně i síla, na všech frontách. No nemám pravdu ?
Děkuji všecm za podporu...pěstu zdar 
Naposledy upravil 27-12-2008 v 17:26 PM
|