Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže pokráčování:
Nic moc chlapy,včera když se mě začalo dařit,tak už jsem měl program moc velký(mám trial) cca 189řádků maximum a nezbylo mě nic jiného než od verze odstoupit.
Ale už dělám nový vývoják a přemýšlím jak to udělat znovu.Měření vlhkosti mám vychytané,jenom teplota je problém!
cowley: řešil jsem to za použití 2 přerušení. Nenapadá mě jiná časově kritická funkce, kterou by to mohlo mít - pokud jde o sériovou komunikaci (spíš jen USART, protože I2C má CLK), má pro ni třeba i 16F877 (myslím, že úplně ideální procesor) periferii. Stejně tak pro PWM. Na chod vnitřních hodin se dají použít další časovače. Pokud myslíš regulaci více triaků, pak není problém to dělat v jedné smyčce programu pro neomezené množství spínacích prvků. Trošku problém je s přesností a náročností na čas procesoru (např. pro 2% rozlišení a jeden triak potřebuješ 100 půlperiod x 50 možných kroků = 5 000 krát za sekundu provést if (+ další "režijní" instrukce - inkrementace, nulování čítače atd...) Ale při 40MHz by i tohle mělo být dostačující.
Hanizek: checkera mam taky, sice má výměnnou elektrodu, ale neni vhodná k nepřetržitýmu ponoření do roztoku - to maj jen "monitory".
Kromě toho jak je napsaný vejš, asi k tomu neseženeš dokumentaci,,,