Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » PH pomoct
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Re: Divoká voda Příspěvek č. 33

citace:
Původní příspěvek od SIMOR
NO nevím no ....
zkoušel jsem to z hnojivem od Plagronu tak AH a pořád to samý.
Mám ustálenou vodu na PH 5,6 přidám hnojky promáchávám míchačkou asi 5 minut změřím EC to je 1,8,změřím PH a to je 6,3 takže zase kyselinou fosforečnou stáhnu PH na mnou požadovaných 5,7,míchám a PH je stabilní - + autobus i týden.Tak fakt nevím jak jinak by to mohlo fungovat....

čuss

A ty hnojky pridavas podle nejake tabulky vyrobce, nebo podle EC? Neverim ze das AH podle tabulky a vyjde ti jimi slibovane EC.
Take muze zalezet na poradi pridavani hnojiv, me napada. Napriklad u GH se nejdriv dava Mikro a pak Bloom a Grow.
Ale treba to jina hnojiva fakt maji jinak.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 21-08-2007 v 06:35 AM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ganjaholickz
Stálý Člen

Karma uživatele Ganjaholickz - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ganjaholickz - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ganjaholickz - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ganjaholickz - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ganjaholickz - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

little ot
svaha: treba hned u ah je to opacne..... grow pak bloom a pak micro .mezi kazdym hnojivem zamichat, ale nikdy se me s ah nepovedlo,jak pises (podle návodu na flasce) trefit ec.....na druhou stranu nepouzivame vodu z reverzni osmozy(na kterou mas psany ty vysledny hodnoty od vyrobce) ale obyc z kohoutku(ktera pred upravou ma rovnejch 7 ph,ec jak kdy 0,3-0,5, u nas)........... je mozny ze proto to dela lidem problemy chtelo by to aby nekdo kdo ma rev. osm.(ja zatim nemam) nalil ah podle flasky a zcheckoval ec .
jinak je blbost slepe verit vyrobcum, tabulky o dop. mnozstvi brat spis orientacne nez se k nim modlit ph+ec metr je uz proste nutnost,ale to snad vi kazdej

Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............

Old Post 21-08-2007 v 07:43 AM
Ganjaholickz je offline   Profil uživatele Ganjaholickz   Find more posts by Ganjaholickz   Foto galerie člena Ganjaholickz   Click here to Send Ganjaholickz a Private Message   Add Ganjaholickz to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ganjaholickz! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Re: Re: Divoká voda Příspěvek č. 35

citace:
Původní příspěvek od Sinuhet

A ty hnojky pridavas podle nejake tabulky vyrobce, nebo podle EC? Neverim ze das AH podle tabulky a vyjde ti jimi slibovane EC.
Take muze zalezet na poradi pridavani hnojiv, me napada. Napriklad u GH se nejdriv dava Mikro a pak Bloom a Grow.
Ale treba to jina hnojiva fakt maji jinak.

Ne ne tím co píšou na etiketě jsem se zas tak doslova neřídil jenom dodržel poměr mezi jednotlivými třemi složkami.
tzn. do upravené vody na PH 5,7 jsem namíchával hnojky až na mnou požadovaných EC 1,8(třebas) micham,micham a pote změřím EC znova to je 1,82.Potom změřím PH a to už je 6,3.....
O to mi jde,že nestačí upravit PH vody jen před přimícháním hnojek,protože se potom PH zase zvedne.....

Tak to děĺám tak,že vodu si upravím (30l) na ph 5,3 stable a pak po namíchání hnojek(ted používám Plagron)na EC1,8 mam to PH kolem 5,7-5,8 hups a jeto.....

Nevím jak přesně to funguje u vás.
Já to mám pořešený takto
No hlavně že se dostanemem tak kam je třeba...

čuss

Old Post 21-08-2007 v 09:42 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Neson
Stálý Člen

Karma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

scatche - ne ne, pH vody se před přidáním hnojiv upravuje proto, aby Ti to potom tak nelítalo ........... je proto lepší si pH předpřipravit - pokud Ti teče z kohoutku voda se stabilním pH, tak upravíš pH vody podle toho, jak Ti s ní nakonec hejbnou hnojiva a jiné přísady ..... výsledek je takový, že pH vzniklého roztoku se správným EC se upravuje už jen v řádu desetin a následně téměr nekolísá - důvodem pro toto počínání je přítomnost pufrů v hnojivech ..... mám to odzkoušené a jsem s touto metodou maximálně spokojen.

tgéíáščýřéáízrweorýíášč

Old Post 21-08-2007 v 12:10 PM
Neson je offline   Profil uživatele Neson   Find more posts by Neson   Foto galerie člena Neson   Click here to Send Neson a Private Message   Add Neson to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dalas
Stálý Člen

Karma uživatele dalas - 97% PěstitelskáKarma uživatele dalas - 97% PěstitelskáKarma uživatele dalas - 97% PěstitelskáKarma uživatele dalas - 97% PěstitelskáKarma uživatele dalas - 97% PěstitelskáKarma uživatele dalas - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

Zdarec,
Ph lítá proto že potřebuje tak 24H než se to všechno promíchá a pak je to stabilní(míchání vzduchovacím kamenem). proto první den namícháte ph 5,5 a druhej den je treba 6,5.
já sem to vyřešil tak že sem vzal 10L vody a postupně přidával kys. fosforečnou.
Ručním mixerem michal až se ph nehejbalo (cca 30min) tim sem zjistil že musím přidávat 0,5ml kys. abych mel ph 5,8.
Samozřejmě jiná voda jiný poměr kys.
Já používám Reversni osmózu s ktery mě teče Ec 0,02 a ph 6,5. proto tak málo kys. U vody z kohoutku to bude víc kys.
mějte se

Chronic, Mazar-bubler, 400W-Sklizeno
PwP-bubler,400W--Sklizeno
JH, PoG - Bubler, 400W-Sklizeno
Zabezpečení pěstírny aneb využití mob tel.

Old Post 21-08-2007 v 12:25 PM
dalas je offline   Profil uživatele dalas   Find more posts by dalas   Foto galerie člena dalas   Click here to Send dalas a Private Message   Add dalas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eMBi
Nový Člen

Karma uživatele eMBi - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

Je to o tom míchani. Už tady někde bylo popsaný proč to tak je (nejsem chemik), ale po každým přidání kyseliny míchat a míchat a to pořádně, tzn. nejlíp ruční mixér (vysoké otáčky) a 15 minut pořádnej vítr. PH drží týden bez problému.

Old Post 15-04-2008 v 17:45 PM
eMBi je offline   Profil uživatele eMBi   Find more posts by eMBi   Foto galerie člena eMBi   Click here to Send eMBi a Private Message   Add eMBi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:07 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás