Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od SIMOR NO nevím no ....
zkoušel jsem to z hnojivem od Plagronu tak AH a pořád to samý.
Mám ustálenou vodu na PH 5,6 přidám hnojky promáchávám míchačkou asi 5 minut změřím EC to je 1,8,změřím PH a to je 6,3 takže zase kyselinou fosforečnou stáhnu PH na mnou požadovaných 5,7,míchám a PH je stabilní - + autobus i týden.Tak fakt nevím jak jinak by to mohlo fungovat....
čuss
A ty hnojky pridavas podle nejake tabulky vyrobce, nebo podle EC? Neverim ze das AH podle tabulky a vyjde ti jimi slibovane EC.
Take muze zalezet na poradi pridavani hnojiv, me napada. Napriklad u GH se nejdriv dava Mikro a pak Bloom a Grow.
Ale treba to jina hnojiva fakt maji jinak.
little ot
svaha: treba hned u ah je to opacne..... grow pak bloom a pak micro .mezi kazdym hnojivem zamichat, ale nikdy se me s ah nepovedlo,jak pises (podle návodu na flasce) trefit ec.....na druhou stranu nepouzivame vodu z reverzni osmozy(na kterou mas psany ty vysledny hodnoty od vyrobce) ale obyc z kohoutku(ktera pred upravou ma rovnejch 7 ph,ec jak kdy 0,3-0,5, u nas)........... je mozny ze proto to dela lidem problemy chtelo by to aby nekdo kdo ma rev. osm.(ja zatim nemam) nalil ah podle flasky a zcheckoval ec .
jinak je blbost slepe verit vyrobcum, tabulky o dop. mnozstvi brat spis orientacne nez se k nim modlit ph+ec metr je uz proste nutnost,ale to snad vi kazdej
Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............
A ty hnojky pridavas podle nejake tabulky vyrobce, nebo podle EC? Neverim ze das AH podle tabulky a vyjde ti jimi slibovane EC.
Take muze zalezet na poradi pridavani hnojiv, me napada. Napriklad u GH se nejdriv dava Mikro a pak Bloom a Grow.
Ale treba to jina hnojiva fakt maji jinak.
Ne ne tím co píšou na etiketě jsem se zas tak doslova neřídil jenom dodržel poměr mezi jednotlivými třemi složkami.
tzn. do upravené vody na PH 5,7 jsem namíchával hnojky až na mnou požadovaných EC 1,8(třebas) micham,micham a pote změřím EC znova to je 1,82.Potom změřím PH a to už je 6,3.....
O to mi jde,že nestačí upravit PH vody jen před přimícháním hnojek,protože se potom PH zase zvedne.....
Tak to děĺám tak,že vodu si upravím (30l) na ph 5,3 stable a pak po namíchání hnojek(ted používám Plagron)na EC1,8 mam to PH kolem 5,7-5,8 hups a jeto.....
Nevím jak přesně to funguje u vás.
Já to mám pořešený takto
No hlavně že se dostanemem tak kam je třeba...
scatche - ne ne, pH vody se před přidáním hnojiv upravuje proto, aby Ti to potom tak nelítalo ........... je proto lepší si pH předpřipravit - pokud Ti teče z kohoutku voda se stabilním pH, tak upravíš pH vody podle toho, jak Ti s ní nakonec hejbnou hnojiva a jiné přísady ..... výsledek je takový, že pH vzniklého roztoku se správným EC se upravuje už jen v řádu desetin a následně téměr nekolísá - důvodem pro toto počínání je přítomnost pufrů v hnojivech ..... mám to odzkoušené a jsem s touto metodou maximálně spokojen.
Zdarec,
Ph lítá proto že potřebuje tak 24H než se to všechno promíchá a pak je to stabilní(míchání vzduchovacím kamenem). proto první den namícháte ph 5,5 a druhej den je treba 6,5.
já sem to vyřešil tak že sem vzal 10L vody a postupně přidával kys. fosforečnou.
Ručním mixerem michal až se ph nehejbalo (cca 30min) tim sem zjistil že musím přidávat 0,5ml kys. abych mel ph 5,8.
Samozřejmě jiná voda jiný poměr kys.
Já používám Reversni osmózu s ktery mě teče Ec 0,02 a ph 6,5. proto tak málo kys. U vody z kohoutku to bude víc kys.
mějte se
Je to o tom míchani. Už tady někde bylo popsaný proč to tak je (nejsem chemik), ale po každým přidání kyseliny míchat a míchat a to pořádně, tzn. nejlíp ruční mixér (vysoké otáčky) a 15 minut pořádnej vítr. PH drží týden bez problému.