Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ineken - dikes za typ, omrknul jsem tu vybojku i maxistore a je to s nejvetsi pravdepodobnosti uva vybojka - cerny - disko svetlo - a to neni uplne ono, pro potenci potrebujem predevsim uvb. jinak jestli muzu bejt jeste chytrej to reptilite bych kazdymu doporucil v maximalnim cisle tj. 8,0 - i tak toho uvb nebude nejak prehnane - delat to pri 20w nejaky 1w vyzareny v uvb a to jeste vsemi smery, kytky z toho dostanou tak 2/3...tj. 0.75w...a vzhelem k tomu ze slunecni zareni ma 3-5%uvb - tak to je pro 250w vybojku nejakych 12.5w .... takz muzes pridat
nejak se mi nepodarilo najit zarivky s 8% UVB, nevish kde je sehnat? Narva reptilight ma jen 4%, alespon podle http://narva.netdirect.cz/?fts=302 . :-(
Edit: tak na UV zatim kaslu, cetl jsem na OG, ze to zvysuje potenci (stresovanim) a ne vynos, a potenci mam u JH v pohode :-)
osobne bych doporucil - sylvania (myslim to samy jako osram) reptilight - vydel jsem spektrum v nejakym testu - kde konkretne ji sehnad takle nevim musel bych to hledat, jinak od hagenu geptilite glo 8.0 a mozna jeste leps od zoo med - repti sun 8.0 nebo 10.0 - skladem nevim kde by to mohli mit, ja jsem videl sveho casu ty reptiglo v hornbachu ale nevim jaky cislo jestli to byli 8.0. jinak na netu to najdes. heledej repit sun +dph
ubehl tyden a kyticky pomalu ale jiste zacinaji dozravat a vyzravat, cukrovat a trosinku vic vonet ale vune je to slaba, spis pro radost. zatim porad vetram jednim malym pc vetrackem. a podle vlhkomeru s teplomerem by melo byt vsechno v poradku. na kytickach taky nic nepozoruju ale kdyby se nekomu nezdaly at nevaha s kritikou ..
uv svetlo zatim nemam protoze vybojky maji nizkou zivotnost a zarivky maj malou intenzitu - momentalne jsem premyslel o odstraneni banky z mh lampy - mela by svitit i bez toho skla a sklo je to co filtruje 99% uvb zareni...nevim jeste jak na to, jen premyslim...netusite nahodou jestli mh vybojky maj v bance vakum? to by pak asi byla trochu rana...
jo a fotecky, komentar asi neni potreba...snad jen ze ta palicka kde je zapalovac je 10cm dlouha ale diky spatnymu svetlu z toho co je dole neni skorem nic videt...
co se delo
ve dvou fantaziich to zacalo mirne zapachat, nic vaznyho ale preci a navic se zdalo jako by kytky v tech dvou kvetnikach meli o neco malo min zeleny listy. kytky dostaly vyplach zaludku - vymenim nekolikrat vodu v zasobniku. potom sem nalil vsem ciste enzymi spolecne s citronovou stavou kterou pouzivam na dorovnani ph. dneska jsem doleval normalni davku hnojiv a zapach byl pryc, uplne. v to jsem ani nedoufal.
jinak jsem injekcne apikoval trochu polyveza. nevim jestli to ted uz neni zbytecne ale ono se to pomnozi a v substratu to zustane tudiz bude vyuzitelne pro priste. jestli by k tomu mel nekdo pripominku budu jenom rad...nemam s nim moc zkusenosti.
jako dalsi vec jsem se zamyslel nad vetrani, koukal jsem na duchnu listi ktery musi muj chaby odtah prekonavat a rozhodl jsem se udelat mensi pokus. na polovine jsem ostrihal listi. celkem dost ale neco zustalo. na vzdalenejsi polovine jsem nechal vse pri starem.
jinak pripominam ze odtah mam stale - jediny maly pc vetracek 6.5cm - na vyfuku na hore skrine - dole tri diry, paisivni. uvnitr cooltube bez vetrani. zadny vetrak na michani vzduchu. ale spis nez vetrani resim co mym kytkam schazi a vypadaj ze nic moc takze ... asi to tak furt jeste necham ..
a tady uz jsou nove snimecky. celkem to zacina pomalinku ale jiste cukrovvaaaattttt...
vsem ktreri poslaly, diky za k+!!!...koukam a mam najednou dve zeleny... ...
jinak dneska jsem nainstaloval ultra vitalux uv lampu. ve skrini mam dost malo mista a nevim jak to udelat aby mely vsechny kyticky stejny osvit. takze z toho udelem dalsi hokus pokus a budu svitit jenom z jedny strany. uvidime jak se to projevi na tvorbe trychomu....kdyz to bude na obou stranach stejny, budu se pod lampou opalovat sam
az bude za tyden dalsi foto update, pridam i nejaky foto s tou uv lampou. pro predstavu.
takze byl mensi odtaz na hnojiva, biobizz, phytamin ....
phytamin - vim ze ho kazdej pouziva ale je na muj vkus trochu predrazenej. nebudu ho kupovat pac se plati vic to ze o nem kazdej mluvi a ne to jaky ma realny prinos.
na postrik radej pouzivam vermesfluid, je bio, a z dalsich veci, pri postriku pusobi proti plisnim. nema zadnou ochranou lhutu. je to cesky vyrobek. a je levny....ta okolnost ze pusobi proti plisnim je podle myho zajimava a moc se o ni nevi.
tak dneska jsem potreboval na rychlo a pro kamarada ususit malinko bilyho zraloka - byli to dve malinkaty chlupinky, pocukrovany - nedosuseny zamychany do jednoho vkrka se spoustou listi kolem a v puli coudu jsme druhou pulku odlozily na priste .....rostou mu ostry zuby, zralokovy...
den 42 kvetu se snizenou periodou na 11h - foto update
kytickam se celkem dari, na nekolika jsem si vsimnul osichani konecku listu (zahybaji se smerem dolu) a lek jsem se ze to je plisen. ale najak se to nesiri a mozna to je proste unava materialu. muze to i souviset s uvb vybojkou. zajimave je ze to je jenom na kytkach ktery jsem prostrihnul. kytky ktery nejsou prostrihnuty to nemaji. takze kvuli ventilaci to hadam nebude (porad cekam kde se ukaze jak blbe vetram a porad nic)....
vlastne mam jeste jeden problem, nejak se mi zacina mnozit musky, takovy ti mrnavy jako ovocny. nic to na listech nezere ale jinak nevim cim se to zivi. netusite nekdo. vypada to jako takovy ti klasicky, malinkaty ovocny musky. radu ohledne toho jestli skodej a jak se jich zbavit vazne ocenim..
dosvecuju uvb vybojkou, cca 30min. behem "poledne". je na fotkach+luxuxni chromovana lampicka z vetesnicvi
hnojeni jsem zvednul na kvetove maximum.: topmax 4ml, bloom 10ml, grow 6ml, pk 13/14 3ml + citron -> vse v jedny lahvy smichano pohromade, miry na 1 litr -> to da dohromady cca 2.75 EC, pri ph 6
nejspis v souvislosti ze zvednutym mnozstvim kvetovyho bosteru - topmax - palicky ktery vypadali na ustupu, zasychajici, znova rozkvetaji. coz potesi.
jinak uz druhej clovek, vlastne treti vcetne me, zjistil co znamena si zacit neco s bilim zralokem...bylo to 1material/3casti listi a jeden vrk v poledne ve dvou lidech a bylo to cejtti jeste druhej den, nebyl to uzemnovak, roztreseny a litavy bylo vsechno..hlava, nohy,..
tak, sice se mi nechce, protoze kyticky porad vypadaji celkem vitalne ... ale asi jim naleju posledni plnou davku a necham je proschnout, proplachnu a naserviruju fs..
palicky jsou krasne tuhy. zacinaji pomalicku zloutnout lity..trichomy sice jeste moc do zluta nejsou ale predpokladam ze to prijde a nerad bych aby to byl moc tuhy coud....
kyticky zacinaji sice pomalinku ale jiste zloutnout..coz beru jako znamku toho ze neni na co cekat. az jim vyschne soucana zalivka zacnou se pripravovat na radostny konec sveho pozemskeho byti..a ja jim k tomu pozehnam
celkem bych rad vedel kolit budou vazit ale to se nejspis nedozvim protoze vahu kvuli tomu kupovat....leda to odvezt a zvazit na kuchynsky u babicky, to by asi koukala
jinak ale mam asi dalsi poroblem a nevim jak velky...porad hlidam jestli mi v kokosu nic nebeha a vypada to ze prislo na to ceho jsem se bal. kdyz trochu rejpnu do kokosu, vidim ze mi v nem behaj nejaky zasrany zkurveny mali curaci .....ktery bych nejradsi rozdupal ale nejde to. nevim vubec co by to mohlo bejt zac, nejak jsem to mezi skudcema neidentifikoval. jsou si 0.5-1mm veliky, jsou videt jenom z blizka. jsou vetsinou svetli barvy. vypadaj jako nejaky malinkaty pavouckove. roztoci. nebo tak neco.
potrebuju nutne poradit co to je za zkurvence...????????..netusite??...a co s nima, fakt mi serou. hajzlove......mi vytocily no ..