Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
docetla jsem ze peroxid je libovej na seminka i rizky, ale porad nevim jestli je dobrej do hliny ci hydro???aneb v poho na oboje
mjslim ze obcas na procisteni bych nemel uskodit. ja jsem zavisla na enzymech takze ho tam nebudu davat tak casto treba jednou za tyden.
zajimalo by me, jestli nekdo pouziva peroxid pri flushovani v substratu? Jelikoz uz nemam cash ani cas shanet prave enzymes+ ci final solution, napadlo me, ze stejnou praci by mohl zastat i peroxid. To ze zlikviduje ruzne bakterie apod, prece pred sklizni uz nemuze vadit, naopak znici zbytky hnojiv, biologickeho odpadu, odsoli...
takze mam par otazek: pouzit 30procentni roztok, 5ml/l ? mate nekdo zkusenost s tim, ze to vyrazne ovlivni vyslednou chut? (co jsem cetl, kazdy rika stejne neco jineho) a je opravdu vhodny pro flush, ci se mylim?
diky za odpoved
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
urcite pomuze zakryvat ty kostky,ta rasa se tam dela protoze ti na ne sviti
svetlo.S tim peroxidem bych byl opatrnej a dyztak spis do postriku primo na tu rasu.
Máte někdo tabulky jak se přepočte peroxid 35% na 3% který mám z lékárny. Když je někde 10 kapek 35 % kolik se dává 3%. Musí se to podle nich přepočíst a je na to vzorec , umí to tu někdo ?????
Skusal som preoxid na klicenie a mozem odporucat mne to zachranilo tohtorocnu sezonu lebo ine semena som nemal...
Z nulovej klicivosti semienok takmer 100 percentna a da sa povedat ze aj rychlo vyklicili...
Len by som sa chcel opytat ci to ma aj nejake nepriaznive ucinky na mlade klicky... thx
imho:
mám ozkoušeno, že když mi kořeny na hydru začnou třeba žloutnout, tak je tak 2-3x propláchnu 1-3% peroxidem, kořeny jsou vyběleny za půl hoďky....
dále mám dlouhodoběji (4týdny) kytiz přežijí i 0,5% obsah peroxidu vodiku, ale toho kyslíku pak tam je tolik, že musíte dodávat CO2 pro růst kytek (což je pak vidět wobrovskej denní přírůstek)....
pouzití peroxidu je na kytkach docela rychle videt (treba v porovnání s phytaminem kde neni vidět žádný rozdíl)
ke škodlivosti peroxidu: rozloží se na kyslík a vodu
btw.substrat to určitě dezinfikuje což asi není moc good pro biologicky hnojiva (nejen na substratu) a ani pro půdní bakterie ale ani pro škudce....
btw.já to dávám do roztoku furt...tak 1ml na 10l s "vírou", že mi uvolněný kyslík vytlačí z vody chlór...víc toho dávám tehdy, kdy kořínky změněj barvu nebo mi zelená perlit (obrůstá řasou zelenou)...
Nevíte kde se dá koupit peroxid s větší koncentrací než 3%? V drogériích jako je Rossman jsem ho nikde nesehnal :-/ A ptal jsem se na celkem dost místech... a nic. Pls poraďte.
detlef - musis zajit do drogerie kde se prodavaji barvy a tak.Taky se ted chystam to koupit. Nebo v growshopu ale tam to brutalne preplatis.Myslim ze tam maji 30 procentni a ten tam stoji pres 2 kila...ulet