Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak musím konstatovat kámo že máme naprosto stejní problém jo ještě jeden postřeh zalíváš pořád stejním mnozstvím jak v květu tak v růstu??????? je mi jasné že když byly kytky maličké tak si byl opatrnější a dával jim méně mně jde o dobu cca14dní co už byly trochu rozjeté pak asi přišel ten jeden hrnek na kytku jednou za 3dny jak si psal a to trvalo až do nedávna já teaké zalévám každý den od doby co kytky více vyjedou jenže to je zžejmě chyba protože to a to siceneví na 100% ale v květu kytky už nerostu a podle mně je spotřeba vody menší ale co vím na 100% je to že v květu skrátíme dobu svícení o 6hod a to už na spotřebu vody má sakra vliv tak už to vážně může být jen přelité a tomu odpovídá i doba než se to začně projevovat no nic snad jsou mé postřehy dobré ale jiních rad se tady asi nedočkáme no já to říkám často že G už není to co dřív!!!!!!!
nazdar priatelu
ani nevieš ako som sa potešil,že som niekoho našiel s tým istým problémom.hneť ako som zbadal tvoje fotky,tak mi bolo jasné,že je to to samí:-))
velmi dobrý postreh s tým svetlom o 6 hodín menej.pozerám do mojich zápiskov a zisťujem,že som ich polieval v čase rastu menej a to dokonca raz za 4 dni s obsahom od 2-2,5dcl.presne ako píšeš-boli väčšie a tak som ich začal polievať každý tretí deň obsahom 2,5-3dcl.
ale ako som už uviedol-dnes len 1.5 dcl a neviem sa dočkať výsledku,lebo ked sa pozerám na tie zúbožené rastlinky,tak mi je do plaču:-(((
ešte niečo-používám alga blute,ktoré má málo dusíku a tak ma napadlo,či to nebude v nedostatku práve tohto dusíka.tvoje hnojivo má dostatok dusíka?
aký ty máš substrát? myslím zloženie
pouze hlína na palargonie s upravením ph a hnojím AH a to má dost dusík jinak také vím že se takhle nedostatek dusíku projevuje ale jak říká bojij stímto problémem už nejaký pátek a vím že jsem koupil i hnojivo s velkým obsahem dusíku a nebyl výsledek znát takže ted nebudu 14 dní nic jinéh dělat než kytky trápit nedostatkem vody a pak se uvidí ale nevím jak dlouho bude trvat návrat zdravé bary jinak když to nezabere končím s hlínou a jdu na hydro i když nesnáším tu chut a ten nepřirozený vívoj a vůbec ta chemie ale pohled na moje kytky je ještě horší a když dnes jsem vyděl fotky MANHUNTA a mojich dětiček tak jsem málem brečel
jo kluci pěkně to tu řešíte ale vážně to bude problém té hlíny prolezl jsem celou galeri a nikdo kdo jede hydro to nemá a jestli vám to jedna kytka dělá a jiná ne tak je jediný problém a to v tom že ty jiné mají jiné podmínky takže jste to nasměrovali dobrým směrem jen u zalevání muže dojít k rozlišným podmínkám ale stejně tak jestli je tam více vody a drží se tam tak se tam drží i hnojivo no moc jsem vám nepomohl ale koukám že ani nikdo jinej
tak a mám pocit ,že týmto dňom sa prišlo na príčinu žltnutia nielen v úvahách a teoretickej rovine ale aj v praxi.vždy ,ked som videl rastlinku ako teraz vy na tejto fotke,tak som si povedal:už sú zvesené listy od sucha a treba ich zaliať.no dnes som chytil rastlinku,vytiahol z kvetníka a zistil,že substrát je vlhký no a z toho vyplýva,že to suchom nebude:-)) samozrejme som ich nezalial!!!pri vizuálnej kontrole koreňov som sa potešil,pretože zatial majú peknú bielu farbu-ešte nezhnili.
vždy som pestoval v hline bez kokosu.lial som 2 dcl denne,teraz raz za tri dni.ako som mohol pripustiť,že by som ich prelieval???a takto sa sám pred sebou ospravedlnujem,len aby som si nepriznal nerozumnosť:-))
teraz už len veriť,že to rozchodia a dobehnú čo stratili.som zvedavý.
no kéžby si měl pravdu já už nevěřím ničemu ty moje žluté byly druhý den co jsem je nezalíval zvadlé a hlína suchá tak vážně nevím jo a kořínky mají také krasně bílé
takže nám nič iné neostáva,len to zaliať menej a až vtedy ,ked bude substrát po vytiahnutí z kvetináča suchý a listy zvesené suchom.
alebo ideme dalej pokračovať s vyradovacou metódou?som za!!!
dnešné zistenie ma velmi šokovalo.ked som zbadal rastliny,tak ...ani nejdem ponúkať pohlad na fotku- katastrofálny stav!vysvetlenie:ako som už písal,zalial som naposledy len 1.5 dcl a po dvoch dňoch bol kokosový substrát vlhký a tak som ho nezalial(príspevok 41).predstavte si,že ten substrát bol vlhký aj dnes a verím,že by bol vlhký ešte aspon týždeň,no rastliny z neho už nedokážu vycucnúť ani kvapku.predstavte si špongiu,ktorá je mokrá-vy ju tak poriadne vyžmýkate,že voda v nej nebude.bude vlhká,ale nik sa z nej nedokáže napiť-a tak to bolo v mojom prípade.moje rastliny trpeli brutálnym nedostatkom vody a to preto,lebo som ich nezalieval,kedže kokos bol vlhký!!!!!!!!!!!
v pestovni bola vysoká vlhkosť (70%)a tak sa rastlina neprejavovala,že by trpela nedostatkom vody a možno na to mal vplyv aj phytamin.
všetko mi vyschlo a mne neostáva nič iné,len sa s vami rozlúčiť.už nemám čím prispievať na tento skvelý grower.dakujem za rady priatelia a želám vela zdaru:-))
Akoze sa lucis? Vesias pestovanie na kliniec? Po jednom neuspechu? Ale no tak!
Clovece, nejako si to neviem ani predstavit. Ako mohli tak rychlo uschnut? Ja ked som na mojich testoval, ci nemaju prebytok vody, nechal som ich v tych mojich malych kelimkoch vyschnut tak (trvalo to cca 2 dni), ze kokos ostal v hornej polovici kvetinaca uplne vyschnuty, v dolnej (cca 2cm vrstva) len slabo vlhky, a az vtedy zacali vesat listy. Po zalievke sa znova spamatali. A u teba co? Dlho dlho nic, substrat ostaval vlhky a potom odrazu v piebehu par hodin uschli? Je mi blbe ta o to ziadat, ale skus tu "instant death" popisat presnejsie, prosim...
Ja mam v pestirne vlhkost na striedacku cez den 40%/70%, v noci 60%/90% vzdy 15min/15min, tak mam nacasovane vetranie. A ten kokos na povrchu vzdy vyschne uplne - ale to bude asi tym ofukovacim vetrakom. Pred dvoma dnami som ich presadzal, a ta spodna polovica kokosu, ktora vzdy ostavala vlhka, bola plna krasnych bielych jemnych a hustych korienkov, a horna, ta ktora bola pred kazdou zalievkou vyschnuta, tam ani jeden korienok.
Napis, prosim, s akymi korenmi skoncili tvoje rastlinky...
hary-presne tak.
inf3cti-ten jeden neúspech ma stál velmi vela.na upresnenie tvojej predstavy:tvoje svetlo je niekolko násobne slabšie,rastlinky niekolko násobne menšie,čiže menšia spotreba vody.ja som ich takto nevedomky trápil už cez mesiac a toto bolo už primoc.nemám rastliny doma a tak ich vidím raz za dva dni.pozri sa na poslednú moju fotku-príspevok 41 a predstav si,že zelené lístky sú žlté a tie žlté su svetlo hnedé a zošuverené-po zeleni proste neostala ani stopa:-))stačili na to dva dni.substrát som z kvetníka vybral,ale korene som neobzeral,len som skúsil,či je vlhky-bol,ale tak ,ako spomínaná špongia.
no ked ich vidis raz za dva dni, to je dost na do aby mali kedy uschnut... je tie moje vidim obycajne kazde rano i vecer, a cely den v praci trpnem, ci su v poriadku.
Tym jednym neuspechom som myslel jednu znicenu urodu. To nikdy nepotesi, ale ved hadam mozes zasadit znova a skusit sa starych chyb vyvarovat.Snad by si mohol skusit nejaky drip system, alebo keby si sa obaval zapchatia zavlahovej ihly, tak mozno bubbler - ked ti odide na dva dni vzduchovadlo v bubbleri, tak to este moze rastlina celkom v pohode prezit, nie?
A co tie korene? Ako vyzerali? Neboli zhnite alebo niecim napadnute?
to se mi nezdá tam byla jiná zrada takhle se nedostatek vody neprojevuje možná má Halbig pravdu to H202 mně taky napadlo a jestli to je vážně tím tak pozdravuj toho botanika co ti řekl že je to přelité jinak jsem dnes mluvil s kámošem a ten mi říkal že kytky v květu potřebují o polovinu mín vody než v růstu tak neví tuhle válku jsme proráli asi oba jenže já strašně ale strašně nerad prohrávám i když jsem psal že pojedu raději hydro tak mi to nedá a musím vyhrát takže ještě jednou to zkusím já ted i nadále pojedu vysušovací taktiku a pak uvidíme je to už tyden co to tak dělám a vždy tak po 2 dnu jsou kytky suché a křičí po vodě jen ty žluté si to žadají až za 3 dny tak to zatím nasvěčuje tomu přelití ale uvidím co a jak tak za týden by se to mohlo začít projevovat jo a kám nevzdávej se kdyžtak spolu rozjedem hydro at nemusím řešit probémy sám protože tady o problémy jiních groweů je zájem jen na začátku a pak tak se zatím měj a nevzdávej
hary:
pozri sa na tému "pomooooc" v indor pestovanie-príspevok 15 spotreba vody v raste a kvete.
podrobné skúmanie zápiskov s fotkami ma o verdikte s nedostatkom vody presvedčili.rastlina den po zaliatí-krásna.štvrtý deň po zaliatí-pribúdanie žltých listov na spodku .myslel som si,že je to postrekom,ale nebolo to tak.mám o tom asi desať jasných dôkazov-mojim chýbala voda!2,5 dcl na 4 dni je fakt málo:-))botanik sa nemýlil,lebo aj nedostatok vody u koreňov sa prejavuje tak,ako nedostatok vzduchu u kereňov-odumieranie,čiže žltnutie.
ty máš možno iný problém,to pripúšťam.možno tvoje žlté rastliny nespotrebujú tolko vody,ako tie zelené,lebo ich aktívna časť je menšia.