Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Qwertys: To hodně závisí na tom, jaký použiješ zdroj a jak diody zapojíš. Diody budou mít spotřebu samozřejmě pořád stejnou (to zjistíš v katalogu), bude se ale měnit účinnost celého zařízení.
Já cnechápu ty diody co si am napsal... na GME maj přesně vnový délky jaký sou potřeba...
NOwaLIFE: ten poměr je právě z UFA... 7:1:1 ! Ty bílý tam maj taky opotstatnění. K tomu úhlu... jak sem psal, pokud bys měl scrog, tak bys mohl mít klidně 120° ! Ale pokud bys tím chtěl něco prosvítit, tak těch tam dávaj 60° i 30° ! A k tomu poměru dokonce firma, která se mi hdně líbí tak má 7:1:2+IR ( R:B:W+IR ) ! http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=145384
Závěrwm to na en tvůj prostor bude hódně málo. Mrkni na ten odkaz. Jinak ty bych radil koupit vysocesvítivé LED s prům. 5-10mm ! Ty ledky co sem se díval a byly by ok stáli kolem 10kč
a ty white nevím. Každopádně bych tam dal 440nm,470nm,640nm a 660nm! Aby ti to pokrývalo ty spektra komplet. Má to tak i Mazar a všechny ty komerční boxy... dokonce sem psal s tou LED GIRL o tom ... viz zde http://www.hydrogrowled.com/index.p...emart&Itemid=41
Původní příspěvek od Qwertys dobrá takže koupím z GME:
140 ks 511-467 červená
20 ks 511-700 modrá
20 ks 511-713 bílá celkem cena 288 Kč+ dobírka (svou práci k ceně nelze počítat - děláme to pro radost!)
Box dám 100 x 100 x 200 cm bude to stačit nebo několikrát tolik? Nemám na tohle vůbec představu jak to srovnat.
cervenejch dej mnohem vic, nejmin 2x tolik, prepocitej si diody na vykon a z toho pomer diod...
ja uz neco zkousel s asi 300ks prave tedlech cervenych a prislo mi to malo, mel sem to v prostoru 23x23cm, takze na tu tvou plochu bude potreba mnohem vic, ja pouzil tenhle plosnak, nastrihal a udelal panely na 12V - 6x6ks, to pajeni je ale pakarna
Jo ta vypadá oka... dej to jak sem psal 7:1:2 RED:BLUE:WHITE ! Tak to maj ty na tom odkazu jak sem poslal... Ta bílá doladí tu modrou na těch 6500K ! Ideál by byl tam dát dva druhy červené tu nižší hodnotu a pak tu vyšší hodnotu v nm! Aby to spektrum bylo co nejširší.
Já osobně bych to dal i podle kusů... třeba ty 1W LED je jich tam 90 a potom v daným poměru 7:1:2 ... pokud budou mát stejnej nebo podobnej výkon, nebudeš muset nic počítat
prave ze stejnej nebo podobnej vykon tyhle diody nemaj: cervena je na 2.1V a 20mA, modra na 3.2V a proud bude 20-30mA a ta bila asi podobne co modra, u toho UFA de pomer lehce spocitat kdyz maj vsechny diody stejnej vykon, na obycejny diody doporucuju tuhle kalkulacku , je od naseho clena White
Jojo máš pravdu, já sem to moc nesledoval, za to se omluvám.. určitě pokud by se měl ten poměr vychytat, tak by ty led měly mít stejnej výkon... už jen kvúli zapojení taky