Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak zalivku jsem namichal na 1 ltr odstate vody s PH 6,5 na EC 0,7 , mene to uz neslo jelikoz jsem michal hnojky po jednom litru zalivky .
Grow 0,4 ml , Bloom 0,3 ml , top-max 0,5 ml - to vse do jednoho litru.
Tak doufam ze to kytickam prijde vhod a nebudou protestovat popalenim.
Zbynek- Ja sice mam RO filter ale jelikoz jsem se prestehoval , tak jsem ji tady jeste tu RO nenamontoval protoze tady neni vystup na pracku a u vodovodu je zase ten sirokej prumer trubky , takze me to nikam nepasuje bez toho abych na to zavolal instalatera za litr i s praci.
Tak jsem si rek ze to tady vyskousim bez RO.
Ale jinak RO jsem michal s mineraly pro akvaristiku z nula na 0,3 a pak hnojky.
Prtoze kdyz to smichas jako treba pul na pul s kohoutkovou na 0,3 tak tam pak mas mineraly ve spatnem pomeru nez by tam spravne melo byt + a nezadouci latky jako je Železo (ne v chelatove forme) , olovo , chlor, pesticidy , hnojiva a antibiotika.
Proto ty mineraly do akvarka jsou super !
Rozhodl to za me amik , kterej mi poradil , ze kdyz uz nebudu mit ciste organickej Cal Mag , tak mam poridit alespon takovej co se da aplikovat postrikem.
Takze tenhle .viz foto.
Ale zase ma jedno minus , moc dusiku , tak pak zase ho musim omezit v zalivce.
==========================================
crazyben - "(Organicke hnojky + ziviny v substratu)" znamenaji
Organicke hnojky co tam pridavas plus ziviny ktere jeste zbyly v substratu by melo dat dohromady to EC v danem tydnu podle ty tabulky.
Meril to pravdepodobne nejak takhle.....Příspěvek č. 257
Ptal sem se ho jak to zmerit ale rekl mi , ze je tech navodu na netu mraky abych si to nasel ze uz nema cas. Tak sem nasel tohle a podle toho jsem to udelal.
Zatim to vypada ze je to ok ale v organice se vse ukaze az do tydne, trva to dyl , tak jeste musim par dni pockat.
Pak ty houby s textem a stipancem jako prase na zadku zmazu.
Naposledy upravil Madical-Strains 24-07-2019 v 21:38 PM
takze prubezne meril ec toho substratu, jestli to dobre chapu?
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains ale v organice se vse ukaze az do tydne, trva to dyl , tak jeste musim par dni pockat.
a prave proto mi to pripada cely trosku jako nesmysl.
A btw... tenhle calmag nedavej do zalivky s biobizzem, pouze kdyz uvidis deficity zalil bych jen vodou s timhle calmagem. Mam ten samej a nedelalo to dobrotu, mozna to ale bylo jen protoze sem to s nim nejspis trochu prehnal.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Napsal jsem ze mi to amik nerekl, ze si to mam najit na netu.
Ne , ten z toho navodu z netu, to EC meril az kdyz si myslel ze je treba uz zacit hnojit ale nevedel kolik presne. Tak to takhle spocet.
A ja jsem to ted zopakoval jen podle toho navodu.
Amik me psal ze kdyz ted neco udelam spatne , treba holky ted jen malo pohnojim nebo nopak jim dam o trochu vic nez by mely dostat , tak ze pujdou okamzite do stresu a ze to odlistovani bude mit pak negativni efekt a ne pozitivni , tak se snazim jim dat tolik kolik potrebujou, ne vic , ne min .
Snazim se jak muzu abych odjel tenhle pest bez stresu kytek , tak delam co muzu.
Jakmile tam ted vznikne problem , byt prej i malej tak ve finale dopadnu jeste hur nez kdbych to odlistovani vubec nedelal.
Hele, nevim jesli je to picovina to se teprve ukaze za par dnu.
Ale vzhledem k tomu ze me to poradil , tak tomu ja verim.
Otazka je jesli jsem to udelal podle toho navodu spravne , nebo jesli to byl ten spravnej navod jak to udelat.
Co se tyce toho Cal-mag , psal jsem ze postrik , tak to chci jen striknout , nebudu to davat zalivkou , jelikoz neni organicky jen napul , jsou v nem ale i chelaty , ctvrtinou doporucene davky, tedy 0,5 ml/1l
A mam ho strikat touhle davkou kazdy tyden az do flushe , ne pri deficitech , to uz je pozde.
Flususuji 21 dni.
odlisteni je podle me jen mala vyhoda kdyz jsi profi grower s profi laboratori,v tvych podminkach je to spis stres na vic.....vim ze vy u organiky ph a ec moc neresite ale kdyz chci bejt profi bio grower tak merim vse a jedu na jistotu....
me nadavno vodarny zmenili ph o jeden stupen dolu.......protocil jsem tri ph metry nez jsem uveril......
cal-mag bych nestrikal,normalne do zalifky....
muj nazor na vec.....
A/S
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Ne, .....to tvrdi jen Pitr s Crazybenem ze se PH , v organice
resit nemusi. Je to jejich nazor a nemuzeme jim ho brat.
Presne , jak pises a ja s tebou plne souhlasim .
Na vsech zahranicnich serverech resej PH v organice , je to hlavne nezbytny krok pri reseni problemu , nebo jen mereni PH preventivne , aby se prave problemum predeslo.
PH je vzdy dulezity resit u kazdeho pestu at je to organika , hydro nebo mineralnimi hnojivy v hline , u te organiky duvod je prosty.. kdyz PH ulitne tak se to ukaze az po tydnu a to uz je ztrata.
Co se tyce EC tak to nejde v organice moc resit , jelikoz cim vetsi je koncentrace v zalivce organickejch hnojek , tim vice je zalivka nemeritelna EC-metrem, kvuli spatne vodivosti tekutych oraganickych hnojiv vseobecne.
Kdyz je tam hnojek ze zacatku malo, mensi davky hnojiv , tak je vodivost jeste dostatecna nez kyz se pak zvyssuji v kvetu davky , tak pak se vodivost snizuje a je to prakticky nemeritelny.
Nameril jsem jednou zalivku s Biobizzem 3 tydny pred kosou ...EC 6 , coz je nesmysl , proste EC metr pak ukazuje nesmyslne hodnoty.
ne Madi, ja tvrdim ze s Biobizz resenim (substrat + hnoje) to resit nemusis, pokud nemas vodu uplne mimo nejakej kohoutkovej standard si to srovna sam. A pise to i samotnej vyrobce.
Nikoliv ze se ph nemusi resit vubec.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Tak to ale od vas totiz vyznelo jak ste psali s Pitrem ze to tam lejete od oka ten Biobiizz a od te doby je to lepsi a lepsi. A ze ph neresite .Nebo tak neco.
Mam teda na tebe pak otazku.
Kdyz das zalivku , treba PH 7 a musi si to ten substrat teda jeste vyrovnavat na 6,2 (jelikoz light-mix ma PH 6,2) jak pises , coz je o 0,8 stupne rozdil coz je 8x zasaditejsi nez 6,2, nebo 5x zasaditejsi nez 6,5.
Domnivas ze to kytkam dela dobre , kdyz musi jeste cekat nez si to ten susbtrat srovna ? Preci jen v tom okamziku zalivky korinky maji styk s 5x zasaditejsim roztokem nez je idealni. Neni lepsi davat stale stejnou hodnotu , proste tu idealni , coz je 6,5 ?
Me nevadi srovnat PH na 6,5 , prace na 3 min , kdyz je to pro ne idelani PH..
Chapu do PH 7 je jeste v jaksi "norme".