Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Konopná mast v obrazech.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 24 25 26 27 28 »
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 126

blf: logicky budeš mast rozpouštět v samostatném hrnci a ten budeš mít ve vodní lázní (dalším hrnci s vodou). dpp stačí ti jeden hrnec, který dáš na 50° C do trouby. Nehrozí ti žádné připálení bylin a ani zničení aktivních složek v rostlinách (používám více bylinek - podle všeobecných studii, např. u kopřiv, jitrocele, mateřídoušky, se aktivní složky ničí už při 60 - 70° C!)

Johnn\: jelikož se jedná o kosmetickou vazelínu (která by měla být hypoalergení a velice přizpůsobená kosmetickým účelům) nevidím problém v jejím použití. Možná by se našel problém v její ceně. Zběžně jsem kouknul na netu za, 100 g chtějí nějakých 50 kč, což se mi zdá docela razantní.
Vždyť se dá koupit levnější varianta bílá vazelína (lat. vaselinum album). Kdo dokáže googlovat najde i na internetu.. nejlevnější zatím kamenný obchod 111 kč 1 kg a na internetu 7 kg balení i s poštovným vyjde na 108 kč... kdo hledá najde (vas. flavum, žlutá vazelína 130 kč)

apropo, to samé platí i s kelímkama s víčkem o obj 80 ml ... na internetu se dají najít po 25ks (jeden kelímek potom vyjde na 2kč), v lékárně 6-7 kč!! hledejte...

Naposledy upravil 02-04-2008 v 19:11 PM

Old Post 08-03-2008 v 09:13 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 127

dnes sem dodělal mast, takže do toho možu oficiálně kafrat. podle Buščina návodu se vazelína dohromady s vodou vaří pouze v první fázi vaření listů. květy sem vařil, přesně podle návodu v zavařovačkách (v tech je enom vazelína) v hrnci s vodou. efekt je naprosto takový, jak autorka popisuje.
ad konečně smažení: nic takového autorka v receptu nepopisuje (viz nekeré zmatené spekulace na začátku vlákna), tudíž sem to neudělal. jediné smažení, o kterém je v receptu řeč, se provádí na hned na začátku - listy chvilku smažit ve vazelíně dokud nezvtrdnou a potom přilit 8 dílů vody a vařit. ze samotné logiky věcí hodnotím smažení na konci jako nesmysl, kterým se připravíme o účinné látky.
celkově sem postupoval přesně step by step podle návodu od Bushky (i když Malcolmova verze taky lákala) a až na jednu nesrovnalost (neproběhlo žádné kvašení ani plísně, a to sem to nehal stát skoro 2 měsíce) to probíhalo přesně podle popisu. výsledkem je krásná zlatavá mastička.

Old Post 15-04-2008 v 13:31 PM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xmalcolm
Stálý Člen

Karma uživatele xmalcolm - 94% Pěstitelská

Pohodička Příspěvek č. 128

jestli to nebude tím že tetka inovovala recepis před nějakám časem šamánku

„Každá dokonalá prostopášnost vyžaduje dokonalé volno". (Boudelaire)

Old Post 15-04-2008 v 14:30 PM
xmalcolm je offline   Profil uživatele xmalcolm   Find more posts by xmalcolm   Foto galerie člena xmalcolm   Click here to Send xmalcolm a Private Message   Add xmalcolm to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xmalcolm! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 129

pane dokktor: jen kafrejte voda do vazelíny možná jen proto, aby se "mast" (byliny) v ní u dna nepřípalily, jelikož voda zůstává u dna. Lepší logické vysvětlení nemám. btw já ji do vazelíny též nedávám, zdá se mi to jako barbarství
jinak ke smažení velice dobrý názor a připomínka! Dal by se konzultovat i recepis ve FAQ, kde je psáno zahřívati v troubě na 110 °C a teti Bushka píše dokonce zahřívati v kastrólku (což může býti cca 180 °C). Položíme si tedy otázku, proč do masti dáváme samičí květenství? Podle odhadů a dohadů jsou aktivní složky konopí v masti velkým přínosem, proto je tam taky dáváme! Ale proč tu mast kurňa zahříváme na 110 °C a všechny účinné látky "spálíme"?

Naposledy upravil 15-04-2008 v 19:42 PM

Old Post 15-04-2008 v 19:31 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radd
Nový Člen

Karma uživatele radd - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 130

Ahojte vsichni lecitele bylinkovi. Mam jiz delsi dobu atopicky exem je to jiz par let a NIC mi s tim nechce pomoci. Neprodal by mi prosim nekdo trochu jeho masti ? Dekuju moc piste mi na muj email.

Old Post 01-06-2008 v 14:04 PM
radd je offline   Profil uživatele radd   Find more posts by radd   Foto galerie člena radd   Click here to Send radd a Private Message   Add radd to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:04 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 24 25 26 27 28 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás