Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
..jojo koukam ale ani jedno zatim neni u konce , no uvidime co se s tim da vykouzlit , jen me zarazi 600w na 120m2 docela zajimavy udaj , chtelo by to videt vysledek z pod teto lampy ale 42tisic je docela darda ...
no když tu lampu pověsíš dost vysoko (cca 3m) a počítáš s tím, že tam jsou použíté LED s vyzařovacím úhlem 120°, tak by se k takovému údaji dalo dojít
ovšem
- intenzita světla při takové vzdálenosti bude vhodná tak na přisvěcování salátu ve sklenících
- vyzařovací diagram použitých LED určitě nemá tvar obdelníku, takže na (poměrně velké) okrajové části plochy bude intenzita ještě mnohem nižší
obrázek o věrohodnosti/odbornosti obchodu, který takové údaje bez bližšího vysvětlení uvádí si udělá každý sám...
Ahoj, já se o to hodně zajímám.. dokonce sem byl na Cultivě u stánku Mazara... jak už sem tu psal a ukazoval ( https://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=342238 ) , tak tohle světlo aka UFO 90 sem na přání kámoše sehnal od výrobce v číně za cca 3500,- i s poštovným. U stánku Mazara sem e přesvědčil, že to je naprosto to stejný, akorát na tom je nálepka Mazar ... stejně tak jak to prodává jedna Hollandská firma a má na tom nálepku ADVANCED LIGHTS nevo tak nějak. Jedninej ůdaj bych zmínil... kámoš tam měl 250W sodík a hned jak to došlo, tak to tam dal... mno okamžitě se to zastavilo! Hrozně se mu to tahlo pod tím sodíkem a jak to tam dal a přepl, začalo to jít do šířky... toto sou fota ze 3 týdne asi květu. Co sem s ním mluvil, říkal, že tam bude vic jak 90g určitě. A taky už sem to někde psal.. pokud se domluví víc lidí, sem schopnej jak mi psali z toho shopu! Při odběru více kusů je tam sleva.
A ještě k té výšce... ta jak psal Aahz se odvíjí od výšky zavěšení, ale je to jak se sodíkem, jaký bys asi měl výsledky, kdyby ti vysel 5m vysoko... to už je tak na ten salát co nepotřebuje takovou intenzitu zářední. ( https://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=343185 )
jen pro Tvou informaci, tak ty kulaty LED svetla se vyborne hodi na pestovani rajcatek, chilli atd........(maji pouze jednu nebo dve vlnove delky)
Obdelnikovy MAZAR SPEKTRABOX ma hned nekolik barev a to jako celek tvori priznive podminky pro tvorbu fotosyntezy, tudiz tvorbu kvetu ktery KVETE ne jako u ufa ze se ochlupati mala palicka.........
No nevím.. já sem viděl svoje... a na tom mazaru je jiný co? Že tam sou navíc 4 zelený LED a 4 bílý? Tomu neveřím..vyrobeno je to stejně v číně a kaýdej mi dá zapravu " zase si na tom nějaký mlsní češi chcou založit byznys" ! Mně se taky samo libí to 3kilo, ale nekoupil bych ho od mazara...
Úplně mě zarazilo, že sito tady přednesl úplně stejně jako pasr u stánku Mazaru s těma paprikama... abys tady nemlžil reklamou
Co jsem četl, tak tyhle LED světla "vyrábí" více firem takovým stylem, že si nechají v číně osadit známou "krabici" (ať už kulatou nebo hranatou) a nalepit jejich logo/název, ale použitívají různé LED - takže se můžou lišit nejen složením spektra, ale i kvalitou (výkonem) použitých LED.
To je klidně možný, ale to nikdo nezjistíme, kdo a jak to dělá. Jediný co víme, že Mazar to ma hoodně drahý! Logicky jako člověk co by to rád zkusil, nevypláne 17000 za světlo aby pak zjistil, že je třeba nahouby.. uznejme všichni. Třeba mrkni sem... jo a jak sem to kupoval tomu kámošovi, došla mu v tom i redukce na zásuvku a náhradní LED... a někdo tu psal, že by se to dalo udělat doma... to je nesmysl, páč ty výkonový LED se pohybuji v řádu pár stovek... a na tom je jich 300 ... tady je odkaz http://cgi.ebay.com/QUAD-Band-Pro-H...=item414aab7684
snuk1: no v řádu stovek to nebude, u 1W LED spíš v řádu desetikorun, ale hodně záleží odkud to objednáváš a čím nižší cenu/kus chceš, tím větší minimální množství jich musíš koupit...ale souhlasím s tím, že dělat to doma na koleně se nevyplatí.
jedna z nevýhod objednání ze zahraničí už se tady u někoho objevila - něco se ti na světle podělá a posílej to pak kdovíkde za kdovíkolik na kdovíjak dlouho...pokud vůbec bude kde to poslat.
Co se mě týče, tak abych si nějaké (LED) světlo na pěstování koupil, tak mě musí nejdřív přesvědčit o tom, že za to stojí a k tomu má zatím nejblíž Penetrator od Hydro Grow Led - mrkněte na stránky a hlavně na fórum na icmag, kde se to pomalu začíná plnit growreporty od lidí, kteří si ty světla koupili popř dostali na test...sice ještě pár týdnů potrvá, než se dostaví pořádné výsledky kvetení, ale i tak je to množství informací, které je o těch světlech k dispozici s konkurencí celkem neporovnatelné.
Nepíšu to sem, abych jim dělal reklamu, ale když vidím, kolik reklamy tady má (mně příliš nevonící) Mazar, tak mi to nedalo.
Mazaru tady dělá reklamu možná jeden dva lidi... ale těm ostatním vrtá hlavou co na tom mají tak drahýho... jako ono by se dalo domluvit a udělat si to doma... normalne to osadit do STUCCA https://www.youtube.com/watch?v=F-R5...rom=PL&index=28 ... ale nevím no. Jako ten poměr těch led je tam stejněj jako na tom co sem poslal já, ta cena je je jako u mazara skoro... to je taky drahý.
Čau myslíte že má nějaké z těchto světel nějaký význam a mohlo by býti účiné?
Chci začít pěstovat trochu experimentálně a jako první varianta mě napadly právě ledky...
Co sem vyčetl se svou špatnou anglinou tak že je to dobrý do míst kde rostou květiny ale není tám žádné okno.
Smaořejmě když už bych je kupoval tak by to byla jedna "žárovka" / jedna kytka...
Co myslíte?