Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ako ja stym nemam problem..stretol som maca uz viac krat..ale tam je to nieco ine... lebo ked sa nechcem prezradit tak musim ist potichu.. a mozem ho prekvapit.. a potom je uz len na nom ako zareaguje.. ale asi kupim tu plasicku ..kde si ju zohnal ty ??
Dle mých zkušenosti pomůže jenom dobře udělaný plot, zrovna jsem to řešil minulý rok na podzim, ale kvůli ovocným stromům. Zatím ani jedno vniknutí :-)
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim
Ahoj mám krásné místečko ale když jsem šel k mému místu tak cca 30m od toho jsem viděl na zemi hromadu bobků, teď mám strach aby mi to zajíci nesnědli, máte nějakou radu co mám dělat ? minulí rok jsem měl problém se slimáky ale na ty jsem připraven celí rok jsem sbíral skořápky od vajíček a mám cca 2kg nadrcené tak to dám kolem rostlin ale zajíce to asi neodradí :/
Zajíc je asi poslední zvěř, ze který máš mít strach. Dle mě ti proti slimákům ani ty skořápky nepomůžou.. základ je mít kolem rostlin vypletý plevel a třeba písek na povrchu země + granule proti slimákům, ale první déšť ti to rozpustí a v tom mokru vyleze celá armáda. Taky jsem zkoušel i brusný papír kolem stonku což celkem funguje, ale oni si ty zmetci většinou najdou cestu. Slimáků se jen tak nezbavíš kor když to máš někde v přírodě. Taky je znát když dáš na flek už vzrostlé rostliny. Osvědčilo se mi obkopané políčko jakožto strouha která je taky zpomalí. Zajíců se neboj. Spíš srnky a prasata jsou zlo. Dej tam všude psí chlupy a pokaždý se tam vychčij všude kolem. Při nejlepším vyser :-D Joo když pěstuješ v přírodě, vždycky počítat se ztrátami ..hodně štěstí ať to roste. ahoj
Děkuji za odpověd mám v plánu dát alespoň 20cm kolem kytky a 3-5cm velkou vrstvu nadrcených skořápek. to slimáci nemůžou mít šanci přelést. je to ostré a bude se to na ně lepit a musí je to bolet. mám jich celkem dost tak na 5 rostlin to bude stačit, někde tady na forum jsem to četl že to někdo takto dělá a slimáci kytky nechávají napokoji
Ja rozhazuju vlasy, vousy a psi hovna kolem kytek, ale nefunguje to vzdycky 100%. Nevim jestli to tady uz nekde neni, nebudu procitat 40 stran, ale rad bych poznamenal ze hnojivo FISH MIX je lakadlo pro prasata!!! Vsechny kytky co sem tim hnojil mi rozryly prasata a kytky ktere jsem tim nezalival o par metru vedle zustaly netknute. Tak bacha na smrdute ryby!
Jak píše POSPA.M, dobrej postřeh s fish mixem.
Prasata ryby milujou.
Jo... Zvěř je všude. Nejlepší co můžete udělat je hned několik jednoduchých pravidel.
Takže: Než vyberete místo, víc předvídat.
Nedávat do mlazin tj. nedávat do 3 - 5 metrů vysokých, opravdu hustých porostů, kde se prasata zdržují nejvíc, dělají si v nich zálehy a je to jejich přirozený bydliště.
Nedávat do hustých ucelených porostů kopřiviska, ostružiní, prostě lokality, kam lidská noha nepáchne. Taktéž se v takových místech vyskytuje s oblibou zvěř.
Nedávat blízko vody.
Nedávat blízko polí. Na poli je pastva jsou plodiny pro zvěř velmi lákavé, tudíž aby měli co nejkratší cestu na snídani a večeři ze svého domečku, udělají si domeček hned v blízkých okrajích polí, v remízkách, apod.
Dobré je vybírat spíš řídké vysoké, méně zapojené porosty dřevin, v náročných terénech pro lidi, bez okolních mladých porostů ( mlazinek), kde se zvěř téměř nezdržuje, nevegetuje tam, atd. Samozřejmě kvůli světelnému požitku umisťovat do okrajů porostů.
Já měla jeden takovej ideální flek, byla to námaha tam dojít, všecko vylezt, zúrodnit půdu, všecko donýst v batohu a jít i víckrát..jo, to byly časy.
Ale na posledním takovým fleku jsem vždycky sklidila.
Tam kde bude pro Vás pohodlné založit pěstební plochu, bude to pohodlné i pro čorkaře, tam kde to bude nerušené od lidí a bude to mít jinak všecky další výhody, je to většinou jádro úkrytu pro zvěř.
Nebojte, vy to tam v klidu obhospodařujete a oni už pár metrů za Vašima zádama vesele porochtávaj a čekaj, až to začne vonět a být mňamy mňam
Takže předvídat kam dát.
Lepší zkusit třeba pro začátek založit na víc lokalitách po menším počtu - např. tři plochy po dvou kytkách a uvidíte, kam už příště nesadit a kde je naopak šance vyšší.
A nemyslím si, že lidské či jakékoli jiné exkrementy zvěř odpuzují. Určitě ne dlouho době.
Pěstu zdar, zvěři v tohle případě zmar
Chválím tě země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená, dál vábí nás
nedávat nedávat nedávat když to všechno vyloučíš, tak už není moc z čeho vybírat to rači hustý křoviska, kde už léta nikdo nebyl, než aby to někdo vybral. kočičí hovna fungujou zaručeně, ale musíš je nastražit tak, aby to ty zvířata neměli šanci nikudy obejít. divočáci jsou na psy už podle mě hodně zvyklý, ale koček se bojí. asi pozůstatek evoluce, když jim divoký kočky žraly selata. na vysokou zveř stačí, když jsou tam známky po člověku a už tam nevlezou.
Čau lidi, vysadil jsem v lese a na povrch dál mulčovací kůru (aby se držela lépe vlhkost). Každopádně se mi na poličku zabydlelo kvantum mravenců. Sežere mi ta havěť kytky až vyklíčí? Dá se proti nim nějak účinek bojovat?
Ahoj, co se týče vysazení v lese, tak nevim jestli ti to poroste vzhledem k pH půdy. V lese je půda moc kyselá a bez vlastní hlíny, kterou ještě navíc musíš oddělit od okolní, ti to neporoste. Navíc ti tam bude snižovat pH i ta kůra, i když minimálně. Jinak co se týče mravenců, tak kytky ti nesežerou, ale dost často si dělají mraveniště pod nima vzhledem k tomu, že hlína je vzdušná. Udělají si tam cestičky a hlína je pak ještě vzdušnejší. Vadí to v počátku růstu, kdy kytka nemá vyvinutý kořenový systém a nemá možnost si sáhnout pro vodu víc do hloubky. Pak je možnost pozorovat při zalití, jak se hlína propadne i o několik centimetrů. Já jsem nikdy moc mravence neřešil, ale pokud se jich chceš zbavit, tak taky existuje nějaký přípravek. Moje rada je ale zalévat co nejčastěji, protože pak si musí stavět furt nový a nový mraveniště a dost často je tim vyženeš. Ať se daří. zatim ahoj
Původní příspěvek od ju8lo ZDravim , som začiatočník , chcem sa spýtat či mravci zjedia rastlinky alebo im to je jedno ? prípadne mám tam nasypať otrovu ?
Mravenci jsou v pohodě... Já teď na flek dal do rockwoohlu 10 pětidenních semenáčků. Přijdu druhý den že je zaliju a všechny do jednoho pryč a kolem slyz... No oči pro pláč. První hlemýždi hajzl co byl poblíž to fakt hodně schytal.
ja som našťal do fľaše a nechal to tak pár dní nakysnúť a potom som uviazal ku políčku staré zelené triko a polial som to tým,brutal zápach ale pokoj s divou zveru je to riadný humus ja viem ale pomáha to.
Ja som vybral flek v strede húštiny, začal čistiť a odrezané haluze a krovinu som použil na obvod fleku - staré dobré kromaňonské hradby. Po dvoch rokoch sa síce v jednom mieste trochu prepadli ale srnka mi nechala len otlačenú stopu pri jednej kytke takže v klude a dieru stačilo nanovo zaplniť.
Druhá vec je, že sa v tej húštine v zvýšenej miere zdržuje vtáctvo, Vanish ani nemusím používať, všade samá prázdna slimáčia ulita
...hluchonemý chlapec vraj zjavenie vidí takto:
oooooooaaaaaaaa oooooaaaaaaaa
Tipuju pěstovat v kyblech s uchem a ten vždycky někde pověsit na strom, tím nemyslím pěstování na stromě 3m pod korunou, ale jenom při zemi a pověsit ve výšce na větev, ideálně na smrk. Srny ani divocí králíci vám to nesezerou protože je to pro ně příliš vysoko...
Původní příspěvek od Reggaemanista Tipuju pěstovat v kyblech s uchem a ten vždycky někde pověsit na strom, tím nemyslím pěstování na stromě 3m pod korunou, ale jenom při zemi a pověsit ve výšce na větev, ideálně na smrk. Srny ani divocí králíci vám to nesezerou protože je to pro ně příliš vysoko...
Na tvůj způsob mě napadlo dat to do textilnich květináčů na zeď , jen nevím jak je to s vysycháním. Letos zkusím ( dám dovnitř folii, kvůli menšímu vypařování ze stran)
Věšet květináče na větev? 20l? No nevim nevim.
Za me absolutni blbost. Ve 20l ti nevyroste nic moc..bude to vysychat mnohem rychleji nez kdyby to stalo na zemi..bude to zbytecne napadny a při bouřce náchylny na zlomeni. No nevim nevim.. Pro mě je tohle zbytecnej čas a prace, protoze z tohodle stovky spis desitky gramu nebudou. I tak preju hodně zdaru. Clovek si musi sam vyzkouset techniky ktere fungujou
Původní příspěvek od Váchy 55 Věšet květináče na větev? 20l? No nevim nevim.
Za me absolutni blbost. Ve 20l ti nevyroste nic moc..bude to vysychat mnohem rychleji nez kdyby to stalo na zemi..bude to zbytecne napadny a při bouřce náchylny na zlomeni. No nevim nevim.. Pro mě je tohle zbytecnej čas a prace, protoze z tohodle stovky spis desitky gramu nebudou. I tak preju hodně zdaru. Clovek si musi sam vyzkouset techniky ktere fungujou
Všichni lidi nepěstují pro stovky gramů 😉
pachový ohradník , kdysi jsme měli něco podobného (polil jsem si tričko a už jsem ten smrad nevypral) a kanci byli uhnízděni asi tak 20m vedle a v pohodě. Beztak to už je v tomhle vláknu 😀
Původní příspěvek od Váchy 55 Věšet květináče na větev? 20l? No nevim nevim.
na stromech se pestuje prave protoze to naopak napadny moc neni... po korunach stromu lidi moc necumi a v zeleni pres leto se to i tak ztrati snadno.
A ze z 20l nevyroste nic moc? Projed si par galerek s outama v kyblich
Což tohle je neco jinyho. Kolega tam psal povesit do male vysky,z duvodu male vysky to na slunnem miste bude videt. Nerikam ze to nejde. Jde to.. Uz jen podle ty fotky, borec si s tim vyhral..ma tam nejspis i samospadem zalivku pokud dobre vidim. Jenze ty prace s tim.. Šplhat nahoru ve vedrech ktery mas cim dal vic a srazky žádný.tyyy vody..natahat to tam, upevnit kvetinace a kytky pořádně, . Jo verim,ze to pak vypadá slušně.
Pro mě je to proste crazy crazybene 😀 protoze dle mě to zvladne malokdo vypestovat v takovych podminkach neco slusnyho a proto to ani nikomu nedoporucuji.
Na to jak se zbavit zvěře existuje spoustu prevenci..ano riziko tam je pořád, ale netahal bych hned kvuli tomu kytky na stromy 😀 peace
citace:
Původní příspěvek od crazyben
na stromech se pestuje prave protoze to naopak napadny moc neni... po korunach stromu lidi moc necumi a v zeleni pres leto se to i tak ztrati snadno.
A ze z 20l nevyroste nic moc? Projed si par galerek s outama v kyblich
Já to neřeším, když už tam někdo půjde tak to stejně uvidí, snad tam nikdo celou sezónu nevleze a v to doufám, je to mladší smrkový les, sem tam nějaké břízy. Smrky celkem nahusto na sebe. Temný les. Vím, že konopí potřebuje hodně světla a Slunce ale já se spokojím s menší úrodou, hlavně ať to jde na kvalitu.