Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A proč by ta část měla být odrostla?
Stačí dvouma prstama utrhnout razici mladý patro. Takhle stipat kytky jsem zatím osobně u nikoho neviděl, přijde mi kontraproduktivní na to svítit abys to pak upalil toť jen můj názor, ať se daří.
Vetsina relevantnich zdroju uvadi ze by mel byt semenacek nejmene 3 tydny stary nez se zastipuje a nejlepe nad 3. patrem.
To bych to musel stipat uz ve 14 dnu abych zastipl tak jak si se zminil.
Krome toho chci mit co nejnizsi kytky z duvodu ze jsem vymenil na ledkach cocky a ted sviti v uhlu 120C , takze ne moc do hloubky, jestli mi rozumis.
Rozumim te, ze je to vzhledem ke sviceni kontraproduktivni ale pokud chci kytky co nejnizsi , cetl jsem ze je dulezite odstranit nekolik pater a to byl muj cil , co nejnizsi rostliny vzhledem k mensi hloubce prosviceni.
Ale samozrejme ze priste to muzu zkusit tak jak doporucujes , jesli bude na kytkach nejaky rozdil , krome toho ze budou ve finale vyssi.
Respektuju tvuj nazor a vazim si tvych zkusenosti a vazim si , ze mi prispivas do vlakna.
Ok, zkusim priste.
MADI - hm, tak to potom by si mal pestiť malé rastliny, nezastipovať a skoro prepínať. To by bolo najlepšie ale už z vlastných klonov. Ak ideš zo semien, tak to je horšie, lebo tam by sa malo prepínať až v dospelosti semenáča. To strihanie by som robil iba pokiaľ rastlinka nie je zrelá k prepnutiu, aby som udržal nízky vzrast. Inak môj osobný názor je, že v stane radšej pestovať malé rastliny v menších nádobach, nie moc vetvené. Je zbytočné pestovať megarastliny so spustou bočných výhonkov s množstvom bočných a spodných buds s ktorými je iba robota v závere a učinnosť je rozdielna
Pozorujes nejaky rozdil mezi kytkama co mas v plastovych kvetinacich oproti tem z latky? Asi je jeste brzo, ale mi prijdou ty kytky z latkovych trochu vetsi?
Původní příspěvek od odo MADI - To strihanie by som robil iba pokiaľ rastlinka nie je zrelá k prepnutiu, aby som udržal nízky vzrast.
Odo- vzdyt jsem zastipnul dneska a neni to jeste zdaleka zrale na prepnuti....
Do prepnuti je jeste daleko.
Asi mas na mysli neco na zpusob SOG ?
Ano , mas samozrejme pravdu , taky jsem o tom premyslel ze bych to zkusil.
Na techniku Sea of Green jsem ale nemel dostatek mensich kvetinacu a jak uz jsem se tu nekolikrat zminil mam nizky duchod a musel bych kupovat mraky semen za hodne penez nebo jak uvadis ....se zdrzovat klonovanim a na to nemam opravdu ted cas , jelikoz ten nedekarboxylovany Rosin Dab ze Super-Skunku chci namichat s tim dekarboxylovanym CBD na tu lecbu , jak jsem aktuane uvedl v tom druhem vlakne Outdoor-Dinamed CBD Autoflowering + Lecba zavazne nemoci.
Takze mam dobry duvod to delat , prave tak jak to delam , abych se nejlepe prizpusobil danym podminkam a moznostem. Nepostupuji bezmyslenkovite.
Zkratka , delam co umim v ramci svych nejlepsich ale realnych moznosti.
Po prepnuti na kvet , vyndam zvlhcovacku a tu plastovou zidlicku na ktere byl ofuk a zkusim trochu ty kvetinace roztahnout po celem boxu, jak to jen pujde.
Ovsem, zalezi tez na tom jesli budu pridavat jeste to 100 w Vero , jak a kam pujde nakonec pridelat.
Uvidime....
Zbyněk1 - Ano , jsi vsimavy , v tech textilnich kvetinacich , jsou opravdu podstatne vetsi a silnejsi kytky , s podstatne silnejsim stonkem.
Ale daval jsem do nich prave ty nejsilnejsi semenacky , takze je to mozna tez ovlivneno tim , jinak bych si tez uz myslel ze vidim nejake benefity textilnich kvetinacu. Takze zatim nemohu potvrdit ze by byl uz ted vyditelny rozdil textil VS plast.
Dnes dostaly holky uplne poprve v zivote , napapat Biobizzu , tak doufejme ze spicky listu zustanou tak krasne jake jsou.
Na balkone chytly kerikova rajcata bohuzel plisen bramborovou, nastesti jen teprve v zacatku , jen par listku, pak jsem se dozvedel ze co jeden balkon , to jeden zahradnik a ze udajne s tou plisni tu bojuje fakt dost lidi , minimalne uz mesic , takze je jasny ze spory priletely vzduchem od kolegu.
Brutalne jsem prostrihal ty rajcata aby mely co nejvetsi vzdusnost a striknul jsem je tez brutalne ze zhora i ze spoda BIO-TONem.
Za 4-5 dni to zopakuji.
Mam docela obavy aby se to nedostalo do boxu, jelikoz mam permanetne otevreny balkon , vzdusnou carou od boxu , jen 170 cm , tak radeji preventivne vystrikam Super-Skunk i v boxu.
Akorat si nejsem jisty jesli mam striknout i ty mrnousky , semenacky CBD , neni to na ne moc brzy , strikat je Bio-tonem?
Neni to samozrejme zadna chemka.
Pristi rok si mozna zahradku na balkone odpustim uplne, to riziko za to nestoji.
Litaji tu i smutnice , mozna bych mel jeste jednou obednat drave roztoce abych nic nepodcenil. Zatim ale smutnice diky bohu u me nejsou, jen obcas nejak sonduje nove bydliste tak zabloudi ke me na balkon.
Mam tam zlute lepive desky.
Nikdo me s tim postrikem 3 dennich CBD auto semenacku , Bio-tonem neporadil tak z obav z te plisne jsem preventivne vystrikal radeji komplet vsechno co u me roste , Super-Skunk i CBD auto miminka, na balkone papriky. Rajcata uz vcera.
Snad to i ty mrnousove rozdychaji , ten Bio-ton.
Myslim ze plisen by byla daleko horsi nez bio-pripravek na bazi oleje.
Je lepsi prevence nez pak nasledne bojovat v boxu s nejakou svini , plisni.
A ten balkon je vazne jen kousicek od boxu.