Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 20 21 22 23 24 »
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 421

No,tohle vypadá na nedostatek živin,co EC?,nemáte to zasolený?,dáváte proplach enzymama a jak často?A kouknul bych na kořeny,jestli jsou zdravý,jestli vám je uvnitř v hlíně nepapá nějaká potvora,..třeba..To by vysvětlovalo,že čerstvě vysazený klony z těhle rostlin,který vegetujou v jiný hlíně,s nízkým EC nebo s ještě zdravými,škůdcem nenapadenými kořeny,ale jinak ve stejnejch podmínkách, prosperujou...Ale je tu ještě ten mráz,těch -15 je mohlo takhle poznamenat..?

Naposledy upravil 17-02-2010 v 14:37 PM

Old Post 17-02-2010 v 08:00 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Valish
Nový Člen

Karma uživatele Valish - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 422

Čau lidi, mám problém se svými kytičkami . Jedu poprvé indoor a tak ještě netuším co mým kytičkám může být.
Řízky jsem si přivezl v neděli ,zasadil jsem je do substrátu Plagron Royal MIX. Zatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek mi má dorazit 250 HPS.
Zalil jsem pouze po zasazení, jelikož se mi zdá substrát stále dosti vlhký.
Problémů je hned několik, listy jsou nažloutlé, na koncích zkroucené.

Problém viz. foto

Old Post 17-02-2010 v 17:39 PM
Valish je offline   Profil uživatele Valish   Find more posts by Valish   Foto galerie člena Valish   Click here to Send Valish a Private Message   Add Valish to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 423

Čau lidi,
Mám problém s kytičkami- žloutnou jim listy a na koncých se kroutí.
Je to můj první indoor.
Řezy jsem si přivezl v neděli a zasadil jsem je do substrátu od Plagronu - Royal MIX.
Po zasazení jsem je zalil odstátou vodou do dnes jsem nezaléval páč se mi zdálo že substrát je stále dosti vlhký.
Prozatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek si jedu pro 250 HPS.
V boxu je teplota pres den 22C a pres noc 19C .
Místo zvlhčovače občas porosím rozprašovačem.
Poraďte prosím co dělám špatně,
Děkuji

Old Post 17-02-2010 v 17:56 PM
Valish je offline   Profil uživatele Valish   Find more posts by Valish   Foto galerie člena Valish   Click here to Send Valish a Private Message   Add Valish to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 424

Jaký ph máš u odstátý vody na zálivku?Určitě změř. Ty hnědý,žlutý listy vespod bych ustřihnul,hnědý špičky u listů taky,to určitě musí pryč,kvůli plísni..Přijde mě,žes to napoprvý přelil,k tomu ještě plus rozprašovač..,prostě moc vody..Snad se ti k tomu vyjádří někdo zkušenější,byla by kytí škoda..

Old Post 17-02-2010 v 19:56 PM
Host
Host

Příspěvek č. 425

sok z prevozu ,NERES to a pockej co udela sodik.

Old Post 17-02-2010 v 20:05 PM
Host
Host

Příspěvek č. 426

Ten hnědej flek na horní fotce,je to těsně nad vlhkou hlínou,ten bych šmik okamžitě,stejně ten list je v prdeli celej,kytka se místo zakořeňování bude zčásti věnovat záchraně těhle listů....A jestli jen šok,tak teda mega...

Old Post 17-02-2010 v 20:11 PM
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 427

To mas pravdu, skoda by to byla. Bohuzel nemam ph metr... Takze chyba! Musim ho koupit. Zalil jsem je tak aby vyteklo trochu vody z diry v kvetinaci. Doufejme, ze se vzpamatujou. To ostrihani listu je jedno kdy udelam? Nebo to mam udelat v urcite fazy. (myslim den/noc)

Old Post 17-02-2010 v 20:16 PM
Host
Host

Příspěvek č. 428

To je fuk,kdy,prostě odumřelou tkáň pryč,kup aspoň akvarijní test(kapky)upravuj to na takových 5,8-6,z kohoutku ti může téct třeba voda s ph 7,5,to se pak kořeny chytaj blbě,dlouho, a omezuje to příjem živin přes kořeny,žloutne to,když to navíc přeleješ,hrozí že kořínky začnou hnít..Ale klid,kup ten test,stojí kolem pade(třeba Ben test),s tim bych nečekal,sodík dej metr nad kytky,prvních pár dní,květináč nech proschnout,pak mírně zalej a uvidíš,měly by se srovnat..

Old Post 17-02-2010 v 20:28 PM
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 429

Hotovo. Odumrele casti jsem odstrihal. Skoda, ze nemohu zmerit Ph. Do mesta pojedu az v patek pro tuhpsku, tak vezmu rovnou i nejaky ten Ph metr. Snad to do te doby holky prezijou.

Old Post 17-02-2010 v 20:39 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 76% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 430

Valish:
Royalty mix od Plagronu je předhnojenej na EC 2,1! a má pH 5,8 -6,2.

Co to je za genetiku?

Je dost možný, že nedokáže takové množství minerálních látek vstřebat a došlo k přehnojení. V takovým případě při takovým přesolení je dost možný, že se zastaví některý funkce rostliny, v tomdle případě bych tipl, že se ti zaseknou v růstu a budou dost bojovat.
Asi by byl vhodnější Light mix od Plagronu, ten je předhnojenej na EC 1,2 myslím.

Old Post 17-02-2010 v 20:43 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 431

Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...,jinak ale na řezy je neředěnej Royalty dost ostrej kalibr,nicméně já tejden zalejval řezy právě v Royalty mix vodou s ph přes sedm,a žloutly a nerostly,pak sem to srovnal na šest,za dva dny byly zelený a začly růst..

Naposledy upravil 17-02-2010 v 20:54 PM

Old Post 17-02-2010 v 20:48 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 432

citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...

Jo při rozhozeným pH se přísun živin zastaví, ale chlapík neví pH zálivky.

Old Post 17-02-2010 v 20:52 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 433

to Zedy:
Radost mi tim nedelas byl bych rad kdy by jsi se mylil a zadne funkce se nezastavili.
Po zasazeni se vzpamatovali. Svitil jsem 24/0 a zdalo se mi ze trochu vytahli.
genetika BU budha

Naposledy upravil Valish 18-02-2010 v 07:50 AM

Old Post 17-02-2010 v 20:59 PM
Host
Host

Příspěvek č. 434

V případě přehnojení by byly zoubky na listech spálený,hnědooranžový,jestli se teda nepletu,ale nejsou..

Old Post 17-02-2010 v 21:00 PM
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 435

Bohuzel Ph si nezmerim. Doufam ze vydrzi do patku. Pak budu vedet zas o neco vice.

Old Post 17-02-2010 v 21:04 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 436

citace:
V případě přehnojení by byly zoubky na listech spálený,hnědooranžový,jestli se teda nepletu,ale nejsou..

Příznaků při přehnojení může být daleko víc.

citace:
Původní příspěvek od Valish
Bohuzel Ph si nezmerim. Doufam ze vydrzi do patku. Pak budu vedet zas o neco vice.

Do pátku určitě vydrží. Popřípadě upravit pH není problém, takže uvidíš.

Old Post 17-02-2010 v 21:09 PM
Host
Host

Příspěvek č. 437

Dej pak vědět.. V.

Zeddy :

Vo tom žádná,ale ty zoubky,u těch to začíná,když je přehnojení jen lehký,tak i skončí, a nic moc se neděje..

Old Post 17-02-2010 v 21:11 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 438

citace:
Zeddy :

Vo tom žádná,ale ty zoubky,u těch to začíná,když je přehnojení jen lehký,tak i skončí, a nic moc se neděje..

Jo tak jestli bereš ,,zoubky'' jako okraje či konce listů, tak tam se samozřejmě projevuje jakýkoliv problém s přebytkem či nedostatkem prvků. Jakožto i tady u kolegy.

Pokud mu nesedí pH, bude jich mít s největší pravděpodobností nedostatek.

Pokud kytky nepobírají EC, tak přebytek.

Vždycky se to ukáže na listech.

Old Post 17-02-2010 v 21:33 PM
bobicek2002
Stálý Člen

Karma uživatele bobicek2002 - 81% PěstitelskáKarma uživatele bobicek2002 - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 439

Prosim O RADU !!! dnes sem nasel na kytkach tuhle chybu maj to asi 4 z 9 maj to jen na spodnich listech nekdy i vejs nevim si stim rady ..

Old Post 18-02-2010 v 15:39 PM
bobicek2002 je offline   Profil uživatele bobicek2002   Find more posts by bobicek2002   Foto galerie člena bobicek2002   Click here to Send bobicek2002 a Private Message   Add bobicek2002 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 440

citace:
Původní příspěvek od bobicek2002
Prosim O RADU !!! dnes sem nasel na kytkach tuhle chybu maj to asi 4 z 9 maj to jen na spodnich listech nekdy i vejs nevim si stim rady ..

Bylo by dobrý napsat, čím hnojíš a dávkování, taky pH půdy a zálivky. Co to je za zeminu ve který ti rostou a jak dlouho?

Old Post 18-02-2010 v 17:08 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:39 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 20 21 22 23 24 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás