Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak teda maly Mezi-UP ciste jen "podlozeni kvetinacu"
Podlozeni obracenyma kvetinacema.
Tady je jedna z tech co je pozadu , uz se taky rozjela ale vypada nejak divne. Ma ale vsechny hodnoty v poradku. A ta druha zpodena je uplne vepredu , je tam jakoby navic.
Jak tak koukam, celkem si prostrihal i spodni listy. Ja si jich na kytkach nechal vice, ale asi ty nejnizsi taky trochu zkrouhnu, aby nezacaly plesnivet.
Prijde mi, ze ta zadni kytka v rohu, ktera je trochu opozdenejsi v nakvetu oproti ostatnim, tak bude dle listu sativa pheno. Mozna ji jen par dni dele trva, nez se poradne rozjede.
Srovnane je mas dobre. Jak ta tva LEDka zvlada prosvitit zaplavu listu? Pocitam, ze s dalsi defoliaci uz s prosvicenim problem nebude. Psat ti tedy, ze sem tam ustrizena cepel by mohla pustit dolu vice svetla je tedy zbytecne
Jo a ty k light-mixu pridavas i liapor? Nebo co to je za kulicky/bobky co vidim??
Jo , spodni listy vsechny pryc. jako u SCROG , at je to hezky provzdusneny , mam tam fakt hodne vysokou vlhkost, po zalivce vzdy na jedena pul dne kolem 80%.
Druhy den to nastesti pak klesne na 60%.
Nikdy jsem s plastovymi kvetinaci nemel problem s vlhkosti v boxu az ted s tema textilnima. Priste do nich dam neco radsi na balkon.
Dnes uz jsem daval 3ml grow a 2 ml bloom 1 ml top-max na litr zalivky.
Jasne ze je ta zadni v rohu do sativy ale do sativy tam jich je valna vetsina z tech 13 ks a uz v pohode kvetou , mam tam cistych indic s sirokymi listy jen bohuzel cca 4 ks , takze budou asi ty sativy potrebovat delsi dobu kvetu. Jsou tam dva druhy sativ , sativy hybridy indicy a sativy vice sativovejsi . No uvidime , stejne budu koukat mikroskopem na trichomy.
Ta zadni v rohu v pravo , bych spis tipoval ze nedava to odlisteni , zrovna tak jako ta uplne samotna ve ctvrte rade, uplne vpredu. Na tuty budou ridky a nebudou to urcite zadny sutry.
Ja cepele listu nestriham ale kdyz list vyroste nad palickou a stini ji tak ho bez milosti odstranim i mimo dobu odlistovani.
Ty bobky jsou ...ted si nevzpomenu jak se to jmenuje . Dava se to do hydra nebo se to pouzije na kvetinace aby tak rychle nevysychaly.
Ne nepridavam je tam , pouzil jsem cast substratu z kytek z balkonu a tam sem je mel na substratu , tak se to tam jen zatoulalo, jsem linej je vybirat.
MADI : Tak pokial tam máš keramzit - ten dvíha pH smerom hore. On je určený na dekoračné účely, prípadne ako drenáž na spodok kvetináča, tak pozor s tým do budúcna. Radšej to nemiešať do substrátu, ktorý chceš mať maximálne pod kontrolou.
Jo , Jo , keramzit ! Ten to je . Ja skleroza Celej vecer vcera jsem si zkousel vzpomenout.
PH je v naprostem poradku ve vsech kvetinacich .
Je tam jen par zapomenutych "kulicek" .
To je fakt brutál, držím palce a som zvedavý. Takéto som ešte ani ja neskúšal. Akurát pri vodných rastlinách - tam brutálne odlistenie spôsobilo, že to začalo odnožovat na kvetné stvoly a na tých sa tvorili sekundárne rastliny.
Docela sa mi pozdáva to, čo robíš. Je to riziko, ale verím tomu, že to tie dievčatá dajú. Držím palce!
Teda odlistil si je solidne! Hod sem potom, jestli melo odlisteni nejaky vliv na vlhkost v boxu. Me by bylo asi ouzko pri tom strihani, ale jsem zvedavy na vysledek
Odo- Dik ze drzis palce vazim si...
Verim taky ze to holky daji.
Growoli - Domnivam se totiz , ze za 7-10 dni to bude opet zarostle , pokud je moje domenka spravna , tak rozhodne po tech 10 dnech uz by se ty kratke vetvicky co dosahovaly jen do poloviny vysky roslin opet utapely ve tme a nemuzu odlistovat v tomto pestu donekonecna , to by pak bylo kontraproduktivni.
Zbyněk - Jsem tez sam zvedav , ted po tomhle odlisteni ve 21.dnu kvetu se vse rozhodne.
A ne , bohuzel to s vlhkosti ani nehlo.
Dnes u nas pres den prselo a venku jsem koukal ze bylo pri desti 90% vlhkosti.
V boxu 85% . Tusim ze kdybych mel odvlhcovacku tak by taky nestihala , jelikoz by musela odvlhcit krome boxu i celou mistnost.
Obavam se plisne v pozdejsim stadiu kvetu pokud se to nezlepsi , dalsi ofuk jsem samozrejme pridal , je tam skoro uragan v boxu.
Mam dotaz , mate nekdo zkusenosti s vlhomerem kombinovany s teplomerem?
Jde mi o to , jesli ten vlhkomer nemuze ukazovat spatne?
Uz mi to pripada fakt dost podezrely ze by najednou z niceho nic kvuli tem textilnim kvetinacum bylo v boxu stale kolem 82%. Uz se ta hodnota ani nesnizuje a me nepripada pocitove ze bych mel v byte takovy vlhko.
Diky predem za nazor.
EDiT: Pridani info- Kdyz dam vlhkomer treba jinam tak se hodnota zmeni , neukazuje to stale stejne. Jde mi jen o to jesli nemuze merit prehnane nepresne.
Treba teplomer asi nemuze ukazovat spatne, ze ne , narozdil od PH,EC metru.
Naposledy upravil Madical-Strains 11-08-2019 v 07:37 AM
Nevím jak je to u měřicích přístrojů,ale já používám na měření stavebnici Arduino a můžu ti říct, že každé čidlo, které napojím ( označení DHT22) tak ukazuje jinou vlhkost. Rozdíly jsou cca 10 %. Teplota bývá rozdílná tak 0,5 °C. Jediná možnost jak zjistit přesnější odchylku je, že si seženeš těch měřáků tak 5 kusů a potom to zprůměruješ.