Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja sem dal do malýho indórku asi 6 Shiva-Afagánků. Ale to jsou jen pokusy. Myslíte že když teď dám nějaký semena na předpěstování tak budou mít šanci na přežití když je dam tak za 2 měsíce ven ???
grower varuje:
pozor hulení může
způsobit stav uvolnění
já mylel že je budu mít doma v indorku pod 70W SHC. a pak je dam ven a newim jestli to přežijou tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti tak please poraďte.
grower varuje:
pozor hulení může
způsobit stav uvolnění
MR.MANSON - no ja bych to videl nejdriv na zacatek kvetna. a to nejenom kvuli teplote - v dubnu v noci jeste nic moc.. ale kdyz ji budes mit pod sodikem,kontrolovany prostredi, teplota aspon 20 stupnu.. a svitit 18/6 tak i kvuli prirozene fotoperiode.
v dubnu sviti slunko tak priblizne 14/10 aby ti nenakvetla a neoslabila se.
proste doporucuju nejdriv kveten +/- podle aktualniho pocasi
Pokud mate sklenik jako ja, tak ho urcite pouzijte aspon na predpestovani...flaknete tam kyti tak v pulce az koncem dubna nebo klido v kvetnu a vim, ze neudelate chybu pokud pres noc nebudou mraziky...doporucuju to dat do PET lahve...a ani neni potreba delat drenaž, pokud to nebudete přelejvat, ale samozrejme zalezi co mate za hlinu..(zase na sazenicky bych dal urcite kupovanou hlinu (PH 6,5-7,5)pokud nemate nejakej lepsi humusek na zahradce.., vyhodou ¨kvetinace z PET lahve oproti beznymu kvetinaci je, ze vidite jak je prorostla puda korenama, takze zhruba i vidite kdy a jestli je potreba presazovat...navic PET lahvi je vsude mraky a na sazenicky sou proste idealni, daj se krasne pomačkat narozdil od kelimku, ktery snadno prasknou nebo kvetinacu, ktery se nedaj ani zmacknout..., ale to uz zalezi na sikovnosti No a az budou mit ty vase sazenicky tak ctyri patyrka, tak je muzete v klidku frknout na misto kde v klidku dožijou a pak uz jen zastipovat a hnojit a zalejvat a...
Naposledy upravil indicky-konopi 20-02-2005 v 14:37 PM
Já obvykle konzultuji Farmářský Almanach, ve kterém se člověk doví, kdy má ( v různých oblastech) začít se sázením. Také si tam najdeš i délku slunečního svitu (tj kdy slunce vychází a kdy zapadá), poslední den ranních mrazíků a první den začátku nočních mrazíků a řadu jiných moudrostí. Myslím, že ty Almanachy najdeš buď na Internetu nebo v každé knihovně, zejména na venkově. S tím předpěstováním bych naprosto souhlasil, rozhodně to urychlí celý vegetační proces; dělám to ale rozumně, nezačnu začátkem dubna, když vím, že ven budu moci sázet až koncem května. A i ten první týden sleduji pečlivě předpovědi, a v případě nějakého studeného počasí ty květináče na noc beru do baráku. Pak, jak to tady "indické konopí" napsal, jen zalévat, hnojit, zaštipovat a chránit před zloději. Peace and Pot.
Ono growery v skutočnosti s odvolanim sa na knihu, ktoru som preložil čim je rastlina dlhšie vo vegetačnej faze a neumožni sa jej tym padom prejsť do kvitnucej (pripad skoreho sadenia, nakoľko prirodzeny stimul na prechod do kvitnutia môže prijsť najskôr až po letnom slnovrate) sa v jej listoch naakumuluju inhybitory kvitnutia čoho dôsledky si asi každy domysli. Inymi slovami , sadenie v rozumnom čase na umožni, že naše rastlinky rýchlejšue budu reagovať na prírodné stimuly, ktoré jej dávajú najavo aby začala kvitnúť.
Ahojte
Připoju se k ddt tento rok sme sadili nektere rostliny az na zacatku cervna a vysli pomerne pekne- k nahlednuti v me galerii (jedna dosahla vysky pres dva metry), i kdyz priznavam, ze je to dost pozde. Vsazeli sme to takhle jednak proto, ze pestujeme v horach okolo 1000 m. n. m., druhak se vyskytly organizacni problemy ! Dulezita vec, kterou bych nepodcenil, je nepredpestovavat prilis dlouho. Myslim, ze sazenice 20 cm je zbytecne velka, po presazeni trva minimalne tyden nez zacnou znovu rust a nektere slabsi rostlinky zakrni uplne. Taky se to fakt blbe nese ve vetsim mnozstvi a samozrejme se i vic poskodi jak koren, tak nadzemni cast.
Zdrávo živo! Kdo se směje pořád, ten se směje nejlíp
DUshit, nevim hele ale ja mam skusenosti na marsu a tam rikali, ze i tejden je kratka doba na to aby se probudili... ja kazdej rok jedu sazenicky ve skleniku, kde slapou jak hovado...nekterym uz zacnou rasit palicky nekterym kulky a pak teprve presazuju ci vyhazuju...to sou pro me sazenicky, ktery se mozna na ten tejden zaseknou, ale pak to rozjedou jak svine..praveze podle me, cim mensi sazenicka tim horsi...a ty koreny pokud nejses nešika tak je nepotrhas jinak taky v podstate sme na horach 600 m.n.m
podle me je nepotrhas kdyz je mas treba v kelimku a pak to jenom vyklepnes a mas hotovo.......a podle me je taky lepsi starsi sazenicka nez mladsi, pac to potom hodis ven a jeste vic to vyroste a drzme se hesla:cim starsi kytka(timpadem i vetsi) jde na kvet tim lip...
hele finchi, neni to moc, skus to az na 100°C treba to prezijou Jako podle me je to az prilis, a to az ji hodis z tech tropu do ty zimy ven, to pro ni musi bejt taky prijemny!!
peace
Ve 40 stupnich to uz ani nemuze prezit,ne??
finch- Hele pokud ti rostlina pri 40 stupnich jeste zije,tak je to zazrak a ma to na ni neg,efekt.A urcite po presazeni neprezije ten sok teplotnich rozdilu!
"Nikdy nedostaneš druhou šanci udělat první dojem."
tak to bys tam měl mít tak kolem 28stupňů, nebo nějak tak .... newim to přesně , pač sem indooor eště nejel, ale chystám se rozjet ŠPAJZ INDOOR.....už brzooooooooo
finchi, jako 40 stupnu?? a to to mas pod 400w bez zadnyho vetrani nebo co?? jo kytka by mela mit teplotu tak do tech 31°C u vrcholku, ale kdyby sis precet faq, tak to vis!!!!!! tudiz nez ted neco napises, koukni se tam nebo pouzij hledani
a jeste bych chtel apelovat na vsechny, kteri neco nepisou a po minute si vsimnou ze jim tam neco chyby a radi by to tam dodelali a zalozej novej prispevek, de to i tak ze kliknes na ikonku EDIT/DELETE a svuj prispevek zmenis!! Jenom ze me nebyvi prokousavat se 10 prispevkama od jednoho growera v rozmezi jedne minuty kazdeho prispevku. ani nevim, jestli to z toho pochopite, ale snad jo.
peace
jinak jak vypada samec snad vis?? vsechno pro tebe je faqu kdyz tak, jo??? a jeste je tady hledani ,to skus taky pouzivat. JInak kdyby si neco potreboval, napis mi dyztak PM, rad ti poradim!!
peace
Sry už jsem dosela ospalej (stavba matkárny/řízkárny).
Tak se mi to nechtělo číst celý. Ale už asi předměsícem jsem začal přepěstovávat matky. A kdy myslíty po takovýmhle oteplení se bude moci vysadit ven ???? Mě to zatim uniká asi je nutný aby v noci nemrzlo co ???? a ještě question myslíte že když dám ven kytku který jsem svítil 18/6 do tohohle stavu počasí tak vykvetli nebo by rostli dál dík.
MR. Manson
grower varuje:
pozor hulení může
způsobit stav uvolnění
lidi kolik stupnu je "mrznut" kolik je ideal teplota v noci??
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
Pokud zmizi protivnik uvnitr, protivnik venku mi uz nemuze ublizit.
zdravim
to Mr. Manson: minulej rok jsem v půlce března dával na pokus pár Buddhů ven. Teplota no problem. Ale začnou kvést, a pak když je ideálně (z hlediska světelný periody) už se z toho nevzpomatujou (jde o přerušení fyziologických procesů), takže v týhle době není otázka teplota (vytápěný skleníky, za oknem atd), ale světlo.
kamil ale thred sa vola Kdy začít sadit outdoor takze by vonku mala byt aj primerana teplota. myslim ze ked je vonku pod 10C tak sa moc neoplati davat von. a na druhu stranu ked je vonku zima tak vacsinou aj slniecko slabo svieti. myslim ze v polke aprila az zaciatok maja je uplne v poho. len ak sa bude oteplovat tak pomaly ako doteraz tak asi az ku koncu maja
lii ja uz to nemuzu vydrzet dal sem si seminka rust a hodlam dat tak 4 kytky do sklenika v utery prej ma bejt v noci +2 to je asi malo ne??? no to nev stejne to je jen pokus protoze pak asi v dubnu dam z miho indooru nejaky ty rizky?jestli nevyjdou ty semena
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
tak sem dneska skenoval ty semena lidi ve tme se mi to zda delsi nez na svetle!na svetle pod trubkovou Aqua-Glo necelych 24hod a mela pulmilimetrovej korinek ve tme uz vic jak 24hod a jeste nic!
-------------
niekedy ti korienky vylezu aj po 3 dnoch. zalezi na konkretnom semene a asi aj genetike. biela vdova vykicala za cca 36 hodiek a NLxSH az po cca 50hod a pritom su vitalne
já osobně se zítra sbalím a půjdu na zkoušku zkusit někam něco wysadit nemám předklíčeno,budu dáwat rownou semena do půdy
a takhle to budu dělat každej druhej den odedne zasazení,tedy od zítra a to by bylo abych newychytal spráwnou dobu.Naštěstí semen mám z loňské sadby požehnaně
Cest!
Uprimmne, mozna bych jeste chvilku vydrzel. Nevim, jak je to tedka s pocasim v CZ( sem tedka mimo na par mesicu), ale rozhodne vydrz, alespon pulka dubna. Z vlastni zkusenosti vim, ze s outdoorem v Cechach je lepsi nespechat, protoze nevis, co spadne z mraku. Semenacky vysazej v raselinovejch kvetinacich, jestli si je v tom predpestoval, neboudou mit sok z jinyho typu hliny. Taky bacha na zver.
Pulka dubna, zacatek kvetna to jisti.
Good luck, dear fella'
jo jansý,ale když wysadim wen w kwětnu,tak budou kytí wíce náchylné.Když začnu sadit teď,tak si íwce zwyknou na počasí.Neříkám,že my wylezou hned ty,který zasadim dnes,ale už z loňských zkušeností mám owěřeno,že kytí sazené dříwe jsou wíce odolné,teda pokud se chytí
no já bych takhle na wostro nesázel,taky mam doma přes 3000seeds posraný ganjy,ale o tu my nejde,každopádně bych eště nějakej ten pátek počkal,než přestanou ty mrazíky a teplota se ustálí aspoň na 12-15stupňů a hlavně bych ty lepší seeds nechal nejdřív naklíčita apak bych je předpěstoval aspoň do 15cm.....včera mi zrovna přišli semínka z NIRVÁNY :
Early Girl
Hawaii x Skunk
KC 33 x Master Kush
New Purple Power
lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE
takze, nevim proc by se v tom clovek nevyznal?? jako kdyz tady bude 126 012 threadu o jednom a tom samym, potom se v tom mozna clovek nevyzna! seminka pokud je tam tam das ted, tak se nic nedeje, je zima a ted ti nevyklicej. ja predpestovavam a mam vyzkouseno, ze staci pokud nepadaj teploty pod 8°C. raselinovy qetinacky sou podle mne na ho*no, brzed koreny v rozjezdu, sou na ne moc tvrdy. snad sem na nic nezapomel?? pospicham a sem silene spalenej.
peace
každej druhej tu je spálenej takže nemusíš dodáwat
hele tak se wšichni pos*rte,člowěk tu rozjede swůj názor na swůj pokus a wy tu z toho děláte diwadlo místo toho aby jste tu napsali wíc o tom sázení já wim je to fšude já zapomněl
Ludia ak pockate do piatku prinajhorsom do nedele zverejnim tu nejake info o fyzickogeografickych charrakteristykach nasej klimy.
Udaje sa budu vztahovat pre Slovensko, no vhľadom na pribuznosť Ceskej Republiky budu uplatnitelne aj pre vas takmer v plnej miere.
Len si neodpustim zas podotknut ako zastanca neskoreho sadenia, pokial zacnete s kliciacim procesom zaciatkom maja nic nepokazite skor naopak a vase rastliny, samozrejme zalezi od genetiky bez problemov dosiahnu 2 metre pri spravnej starostlivosti, to vam garantujem. Naco mat 4 metrovu rastlinu ked samotny vrcholec je povedzme 50 cm dlhy. Casto vydam rastliny s vyskou 1,5 metra ktore maju vyssi vynos ako 3 metrove. Samozrejme uvazujem o specifickom pripade. Chcem len povedat, ze 2 metre vysoka je asi vsestranny kompromis medzi utajenostou, vynosom, odolnostou voci poveternostnymi podmienkami atd. Ak sa na tomto zhodneme tak nie je dovod aby ste zacali s klicenim skor ako zaciatkom maja (kveten).
garantujem vam, ze pri priamom porovnani rovnakej genetiky sadenej zaciatkom aprila a tej sadenej niekedy v maji bude ta majova vyzorovo putavejsia, zdravsia a s velkou pravdepodobnmostou zacne o nieco skor kvitnut.
Este raz opakujem pri optimalnych podmienkach 2 metre vysoka rastlina pri vytvoreny mohutnej centrenej palice a pripadne niekolkych bocnych vam zaruci vyborny vynos.
jo lidi wy tu kazdej mate hafo semen ja mam asi jen 50 a to sou jeste k tomu noname proto musim pockat az na tu spravnou dobu abych vydrzely
-------------