Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » Kroucení listů
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 76% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 17

To mi připomnělo jak tady někdo jednou přirovnával kokos k hydroponímu mediu ve smyslu náročnosti na přesnost hnojení…

Přijde mi ze si se pustil do spousty experimentů najednou. Pro první pest bych volil hlínu.

V jakým indoor setupu to mas? 20litru je na jednu kytku zbytečně moc.

Za me kytku z kokosu opatrně vyjmi a přesaď do max. 3l květníku s kvalitním substrátem. Protáhneš dobu pěstu a prosvítíš víc na rekuperaci, ale zachráníš tak tvou první kytku.

Nebo rozjeď nové kolo v hlíně…

Posli fotku, to taky pomůže.

Old Post 06-03-2026 v 20:32 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Perseus
Nový Člen

Karma uživatele Perseus - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Někde jsem četl, že autoflower nemá rád přesazování. Už jsem ve 33. dni. Rostlina se z toho vzpamatovala, není obrovská, ale roste. Snížil jsem dávky hnojiva a momentálně jsem vynechal Sugar Royal. Měl jsem také nadbytek dusíku.

Teď zalévám asi 1,5 až 2 litry vody. Můj set je Spider Farmer SF-1000 s GGS ovladačem, takže LED světlo 100 W. Až teď jsem si uvědomil, že jsem se pustil do náročné půdy. Už jsem si objednal AutoFlower Super Soil 18 lbs od značky California Super Soil. Tu potom smíchám s obyčejnou zeminou. Podle popisu by to mělo vydržet po celý život rostliny. Tam začnu novou rostlinu.

Tu současnou už se pokusím dokončit, nechci jí způsobovat další stres. Ale děkuji za tvoji radu, opravdu si toho vážím.

Moje otázka je: autoflower by se měl pěstovat v jak velkém květináči? Myslím kolik litrů je ideální. Také bych si rád objednal pH metr od Spider Farmeru, který měří i EC a teplotu. Pokusím se sem nahrát fotku.

Old Post 08-03-2026 v 11:18 AM
Perseus je offline   Profil uživatele Perseus   Find more posts by Perseus   Foto galerie člena Perseus   Click here to Send Perseus a Private Message   Add Perseus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 19

Ale měl bych ještě jednu otázku: nové listy mají na špičkách jemně žlutou barvu, opravdu jen špičky.
Je to náznak čeho?

Old Post 08-03-2026 v 11:24 AM
Perseus je offline   Profil uživatele Perseus   Find more posts by Perseus   Foto galerie člena Perseus   Click here to Send Perseus a Private Message   Add Perseus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 20

Už jsem nahrál fotku do svého profilu, ale nevím, jak ji sem vložit do textu, nejde mi to

Old Post 08-03-2026 v 17:34 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 21

Nevěděl jsem ze jde o automat, obecně jde o menší rostliny, s 1,5l květníkem by jsi si měl vystačit.

Na další kolo zůstaň u hlíny, pod těch 100W by strčil 4 kytky v tvém případě nějaké lehce dostupné feminizovane genetiky a určitě si to víc užiješ. Muzes si hrát s vyplňováním prostoru v rustu a správně načasovaném přepnutí na květ.

Inspirace máš dost v galerii, pro tvoji wattaz bych se inspiroval i v galerii mikropestovani.

Pro přidávání fotek přidávám odkaz:

https://grower.cz/pestovani/navody/...azky/16.html#93

Kdyby cokoliv dej vědět.

Old Post 10-03-2026 v 08:58 AM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 22

Špičky listů jsou jemně žluté – jde o přehnojení?
Moje otázka je: můžu udělat proplach, aniž bych jí ublížil? Pokud ano, jak se takový proplach dělá? S tím mi prosím pomoz.

Old Post 10-03-2026 v 11:24 AM
MaaaYaaa
Stálý Člen

Karma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Fotky by nebyly?
Jinak teda EC metr koupíš za pár kačekKLIK . Mají tam i ph metr i kalibrační roztok pro ph, mimochodem. Spoléhám na něj 2 měsíce, nemam možnost kalibrace, ale reaguje podle očekávání, tedy asi funguje. Voda eC 0,5 + hnojky eC 1,3 mi dá dohromady 1,8. Když dávám CalMag (ob zálivku) tak používám 50/50 vodu z odpařovače abych startoval s vodou eC 0,3. (Voda z odvlhčovačky má 0,0 a kytkám samotná může vadit, proto 50/50 s odstátou) abych se nedostal přes 2. Když jsem to dlabal, lil jsem jim 2,3 a totálně zasolil (3 zálivky pořád vytejkalo cosi co nechávalo bílej povlak).
+ vyjelvej (vysávej, vyknotuj) po zalití podtácky, ať nestojí kořeny ve vodě Ten výtok je plnej těch zbytků kterejch se substrát zbavuje.
citace:
Původní příspěvek od Perseus
Mám Canna Coco Professional Plus a perlit od Plagronu. Poměr je 13 l coco a 6 l perlitu.

Při hnojení jsem poznal, že listy jsou hodně tmavě zelené a špičky směřují dolů. Počkal jsem 3 dny a všiml jsem si, že se listy narovnaly, tak jsem snížil dávku hnojiva a vynechal dusík.

Dnes jsem ji zalil 2 litry vody s pH 6,0. Do těch 2 litrů jsem přidal hnojiva. Používám Plagron Coco A+B (1 ml na litr), Plagron Sugar Royal, Plagron Power Roots, Plagron Pure Zym a Plagron CalMag Pro – všechno od Plagronu v dávce 1 ml na litr.

Problém je, že jsem ji asi přelil, protože listy tentokrát úplně ovadly.

Je to moje úplně první rostlina. Pustil jsem se do coco, protože jsem chtěl větší výnos, ale nevěděl jsem, že to bude tak náročné. Rostlina je zakrslá a asi jsem pokazil i LST.

Teď je 4. týden růstu. Je to Gorilla Cookies Auto.

Mohli byste mi dát radu, jak to zachránit, nebo mi na rovinu říct realitu, protože už jsem z toho docela zoufalý.

Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne..
MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..

Old Post 10-03-2026 v 14:53 PM
MaaaYaaa je offline   Profil uživatele MaaaYaaa   Find more posts by MaaaYaaa   Foto galerie člena MaaaYaaa   Click here to Send MaaaYaaa a Private Message   Add MaaaYaaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 24

Koupil jsem si EC metr a budu se snažit udržet hodnoty, jaké jsi napsal. Rád bych sem dal obrázek, snažil jsem se ho celý den nahrát, ale nejde to. Pořád mi ho to hodí do mojí galerie na fóru, takže nevím, co s tím je. Kdybych tě mohl kontaktovat na Telegramu nebo někde jinde, rád bych ti ten obrázek poslal, ale ještě se ho pokusím sem nahrát.

Moje poslední otázka je: když mám EC metr asi za 500 Kč (cca 20 €), musí se jeho sonda uchovávat ve speciálním roztoku jako u pH metru, nebo to není potřeba?

Old Post 11-03-2026 v 18:12 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 25

O uchovávacím roztoku pro Ec sondu jsem nikdy neslyšel.

To je třeba pouze pro pH sondu…

Sám pro přidávání fotek volím tlačítko odpovědi pod oknem “rychlé odpovědi “, pak už se necháš vést, není v tom žádná velká věda.

Old Post 12-03-2026 v 08:49 AM
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 26

Foto

Old Post 13-03-2026 v 08:06 AM
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 27

Uz to mám

Old Post 13-03-2026 v 08:10 AM
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 28

Aktuálna foto robená dnes

Old Post 13-03-2026 v 10:38 AM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Příspěvek č. 29

Podle mě kytka vypadá dobře.

Víc bych to neřešil, hnojení vypadá mas už pod kontrolou.

Můžeš založit téma v galerii a tam se rozepsat o podmínkách a detailech.

At se daří!

Old Post 13-03-2026 v 13:34 PM
Perseus
Nový Člen

Příspěvek č. 30

Je potřeba dát spodní listy pryč? Dokázal bys mi poradit, jestli ji mám zastřihnout? Některé listy jsem už odstranil, protože byly natěsno, jen nevím, jestli mám odstranit i ty spodní. 🌱✂

Old Post 13-03-2026 v 14:50 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:47 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás