Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau, ph by se mělo pohybovat okolo 6.5 a na ty svilušky ti rozhodně pomůže VERTIMEC 1,8 EC, ja mel třasněnky a během jednoho dne byly ko... Svilušky dělají takove pavučiny takže pokud tam mas pavučiny jsou to oni. A ty fleky me přijde ze je to od toho postřiku... Ja zkoušel původně postrik BIOOL uz podle názvu se tváří jako bio ale spálilo to místy listy a vůbec to nic nezabilo... Vertimec zabral ihned a bez poškození....
Není ph 6,5 na kokos horní hranice? To mi doporučil matkař, pokud bych jel hlínu. Za chvíli zkalibruju ph metr a pořádně proměřím i to, co vyteče po zalití. Jinak stejné flíčky (a postupně se zvětšovaly a následně uschly) jsem měl i předchozí kola a kytky jsem ničím nestříkal. Svilušky to jsou určitě a asi zkusím přitvrdit Vertimecem
Tak to se omlouvám, nevšiml jsem si ze je to kokos. Tim padem nevím jaký ph ma bejt u kokosu. Ja ph nikdy nemeril. Zkus ten list vyfotit ze spod detailně. Měl jsem svilušky ve skleníku a popravdě talhle to nevypadalo
Problém bude asi opravdu v ph. Bohužel mám doma jen nějaký prášek ke kalibraci (naředí se s 250ml destilky o teplotě 25 stupňů) a nemám destilku, tak mě napadlo, že když jsem si ph metr přinesl domů a byl čerstvě po kalibraci, tak měla voda z kohoutku 7,1 ph. Teď ukazuje 6,6, tedy rozdíl 0,5 připočtu k dnešnímu měření...a rázem jsem na 6,8 u výtoku po zalití.
Budu teda kyti za kyti prolívat, až ph klesne a snad to ustojí bez větší škody.
Kokos má výhodu, že má poměrně velké rozmezí v PH pro optimální vstřebání látek.
Na svilušky/trásněnky vertimec, 3x postřik vždy s odstupem tří dnů. Protože vše vždy zabije jen živé dospěle jedince ale ne nakladené vajíčka, odstup tři dny, aby se vyklubali z vajíček a zklividoval jsi tu novou generaci a poslední postřik pro jistotu.
Nicméně jen v růstu, žádnou chemii nepoužívej v květu i když si zrovna přepnul...Nikdy... Pokud chceš dojet kolo když máš svilušky tak jedině Biool,BAC Plant Vitality plus nebo Rock Effect, nezbavíš se toho, ale zabrzdíš je a je to biologické, takže nešklodivý na výsledný produkt v plicích
Po vcerejsim proplachovani spadlo ph vytoku na cca 6,3 az 6,4, tak snad to holkam pomuze. Vecer po praci bude dalsi mereni a zitra uz snad i kalibracni roztok a take novy ec metr
Malý up - dnes jsem se rozloučil s některýma kytkama a nechal si nejhezčích 20. Zbytek pustil přátelům na zahrady, až bude stabilnější počasí. Přijde mi, že by se tento počet mohl vejít do jednoho boxu 120x120 cm a nemusel bych řešit druhý/odtah/světlo a tak. Stávající osazenstvo je složeno z 3x Cn Haze, 3x SS, 3x GP, 3x Ch, 3x EB, 3x SD a 2x C+.
Co se týká ph, tak ty flíčky se trochu zvětšily a přibylo jich několik (to už ale podle mě jen usychá odumřelá část listů ze včerejška). Ph se mi podařilo stabilizovat na výtoku na 6,3-6,4 (ten blbej kalibrační roztok včetně ec metru mi přijede nakonec až zítra ). Příjemné zjištění bylo, že jsou všechny kořeny krásně bílé, ty to nepoškodilo..a dál rostou. Grape Puff a Cherrygasm jsou trochu světlejší, ale zatím se jim bez ec metru bojím přidat více hnojek...po výkyvu ph jim dávám 1,5 ml Canny Coco A+B na litr vody a k tomu pořád ještě kořeňák (2 ml na litr) a Cannazym změněn na Biohaeven (1ml na l H2O). No a to je asi vše
Tak už mám kalibrační roztok a odchylka na ph metru byla 0,4. Teď už budu na základě BRootovi rady kalibrovat pravidelně po deseti měřeních (zkusím i po pěti a uvidím).
Ovšem poslat ženu do gs pro ec metr byla chyba, bo místo toho přinesla další ph metr. To je fakt k nasr..., chtěl jsem holkám přidat živiny, ale zatím si to bez změření netroufnu. Snad mi ho v pondělí vymění za ec metr, ph metr je vč. obalu neporušený a mám i účtenku. Každopádně poučení pro příště, nejlepší je si zařídit vše sám
Ještě bych na zkušenější zahradníky měl jeden dotaz. Cannazym mám už dlouho a už jen zbytek, ale když jsem ho nasál do pipety, tak je koukám nějaký zakalený a jsou v něm něco jako sraženiny? Kdo ho máte doma "čerstvý", neměl by být průhledný? Teda nažloutlý, ale jinak bez zákalu a sraženin? díky
Konečně jsem domů přinesl ec metr a mám problém - u odstáté kohoutkovky jsem naměřil 0,8. Vše by asi vyřešilo, kdybych v našem starším domku nechal udělat nové rozvody vody (někde jsem to v příspěvku četl, že jinému zahradníkovi tak kleslo ec řádově o desetiny), na to ale teď není čas ani peníze. RO jsem taky zamítl, tak mě napadla ještě jedna varianta. Co kdybych si nakoupil nějakou kojeneckou nebo destilovanou vodu a při míchání zálivky ji v určitém poměru řadil s kohoutkovkou? Pomohlo by to??
Jinak k vodě s vyšším ec mám ještě dotaz - pokud s ní ve finále před kosou proplachuju kytky, tak asi na průplach nechat raději více dní? Resp. má ec čisté vody (bez final solution) nějaký vliv na flushing??
Máš 36 kytek a ke každé dáš tak 2 dcl roztoku denně. To máš 7 litrů každej den !!!!! Destilka stojí 5 L kolem 60 kč= 1L destilky 12 kč. Celkovej cyklus může být 75 dní cca, to máš 525 litrů cca za celou dobu= 6300 kč za destilku ( bez ředění ), s ředěním 3150 kč. A tohle je už cena za obyč RO. Já mám EC kolem 1,0 !!! Do hydra vodu co ti teče z kohoutku stejně nedáš, takže se RO myslím stejně nevyhneš.
Teď už mám jen 20 kousků, což by byly cca poloviční náklady. Zkusím zatím to ředění a uvidím. Z dlouhodobého hlediska se RO nebo výměně trubek stejně nevyhnu, jen chci na domě řešit zatím jiné věci... Každopádně dík za radu, s tvým výpočtem mám aspoň nějakou představu o množství a nákladech.
Nic nered, radši si srovnej pH a drž se tabulek s hnojenim místo posrany osmozy která je stejně k hovnu voda je z toho nestabilní litá v tom pH atd. Okem je viditelný že máš ty kytky dojebany už teď na to kolik jim je, viz ty fialový rapiky a listí s různými problémy. Res podstatný věci a to je rozhozeny pH který chce dolů ať meris co meris dobře jim není to je vidět
A drž se prosimte rad zkušenějších než je broot, jako růst 6,2-6,5 a květ 5,8-6,2 si z tebe asi dělá prdel plus ten vertimec kterej je insekticidni fungicid účinkující docela dlouhou dobu a po jednom dobrým postřiku máš po sviluskach žádný opakování netřeba a kdyby náhodou třeba bylo máš ochranou lhůtu který se drž a ne toho že jedna teta povídala v klidu s tím můžeš cakat do půlky květu.
A co se týče toho pH růst je 5,5-5,8;květ 6-6,4 aspoň co se půdy a substrátu týče, hydro 5, 8 furt
dávat vyšší pH v růstu než v květu je holej nesmysl
Naposledy upravil anon383596 01-04-2019 v 21:02 PM