Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tááákže světlo přizvednuto o 15 cm jen takový malí experiment .
Zálivka ec: 0.20 Flora nova grow
0.60 Flora nova Bloom
cca 0.10 hesi booster
+Bio Bud od General Organics + Rhyzotonic + powerzyme od hesi
+Co2 tabs :-)
Ph: 5.2 začínáme opět celou škálu
Teplota: den 25.6 noc 20.3
Vlhkost: den 55% noc 58%
Snad jsem dostatečně zaplnil plochu snad stihnu koupit origo síť nebo mi to asi zase bude podat na zem.. a perlinku už nechci dávat .. na fotkách je jasně vidět že gauge kush jede jako o závod.. / voní po citrusech, štiplavých a kyselích / lemon má sladkou citrusovou vůňi /
Čao, já ti chlape nevím, kyti jsou pěkné zdravé to bez debat, ale jsem zvědav na gramáž i když tobě jde asi hlavně o kvalitu že? Já si jenom myslím, že by z toho ptostoru šlo dostat víc o stejné kvalitě.. a třeba se taky pletu a bude tam g/w.
Potřeboval bych pomoci.. udělalo se to ze dne na den valil jsem na to oči jak blbej.. rezervoár byl dolit čistou vodou a EC 0.75, teplota je v normálu a vlhkost taky .. nemůže to být Ph ? nebo úbytek živin či dokonce plíseň ? :OO prosím o rychlou pomoc protože se to stalo za jednu noc tak nechci vědět co to udělá za další den.. :/
Chytly to jen Gauge kushe.. ale pouze jen 5 kytí které jsou u sebe.. .. ostatní jsou naprosto zdravé.. takže nevím čím to může být.. :/
listy jsou křehké stačí šáhnout a rozpadnou se jsou zkroucené směrem vzhůru a na jedné to teprve začíná a ta má listy světlejší z hvědými fleky :/ listy přecházejí ze zelené do hvědých fleků které se šíří dál.. :/
takhle to vypada kdyz bys misto vybojky svitil cistym uv a jedovaty plyn ozon by to takto rozlozil
ve tvem pripade to muze byt prehnoheni , rikal si ze kytky maj sotva 20 cm a uz tam liijes ec 1.0 coz povazuju skoro za strop .
proto je dobre ze si dal na rady a stahnul to na 0,6-0,7. nejspis pozde.
jinak k ph . kdyz je ph nizko v listech se delaj rezavy dirky , kdyz vysoko pali se konce listu do hneda. vzhledem k tomu ze vidim ohorele chlupy v palicich co se uz na pocatku kvetu pokousi nahodit konzistenci , tak bych rek ze nemas vporadku klimaticke podminky.
podobne spaleno uvidis i ve vymrzlych sklepech kde se kvuli 14 stupnu zastavil prijem zivin .
rozhodne skus vynechat vsecka aditiva do zalivky a taky zvedni lampu ad se to cele uklidni .
pokud mas metrop posli tam amina obsahuje to antistresove slozky ..
jjj a to si jeste nedavno rikal ze zaklad vseho je v kvetu poradne boptnat ,a ze je to vse jen o boptnani .. hhhh
na prvni fotce vidis jasne : vubec se ti neprotahujou patra pred kvetem ani v palici/= prehnojovani // stlyl kdy jsou ve zlutych listech vypalene diry je prevaleni jednim prvkem asi moc kvetaku synecku,,,,
zatim kazdej kdo chtel boptnat stylem ze do kytek co maj 5 cm nalil ec 1,2 a nalil hromadu pk-13-14 nepochodil ...))
Původní příspěvek od prashiwa takhle to vypada kdyz bys misto vybojky svitil cistym uv a jedovaty plyn ozon by to takto rozlozil
ve tvem pripade to muze byt prehnoheni , rikal si ze kytky maj sotva 20 cm a uz tam liijes ec 1.0 coz povazuju skoro za strop .
proto je dobre ze si dal na rady a stahnul to na 0,6-0,7. nejspis pozde.
jinak k ph . kdyz je ph nizko v listech se delaj rezavy dirky , kdyz vysoko pali se konce listu do hneda. vzhledem k tomu ze vidim ohorele chlupy v palicich co se uz na pocatku kvetu pokousi nahodit konzistenci , tak bych rek ze nemas vporadku klimaticke podminky.
podobne spaleno uvidis i ve vymrzlych sklepech kde se kvuli 14 stupnu zastavil prijem zivin .
rozhodne skus vynechat vsecka aditiva do zalivky a taky zvedni lampu ad se to cele uklidni .
pokud mas metrop posli tam amina obsahuje to antistresove slozky ..
jjj a to si jeste nedavno rikal ze zaklad vseho je v kvetu poradne boptnat ,a ze je to vse jen o boptnani .. hhhh
zatim kazdej kdo chtel boptnat stylem ze do kytek co maj 5 cm nalil ec 1,2 nepochodil ...))
Nebyl jsem na ec 1 ... byl jsem na 0.85... a stahl jsem to vcera.. a teplota a vlhkost jsou v poradku.. treba problém s ph ? posledni zalivku dostali ph 5.8 ... výšku vybojky mam cca 63 cm teplotou to neni
:/
Edit: jo a kyti mají kolem 33 cm spletl jsem se
0,85 je moc kdyz mas ruzne odrudy . raci cekej az zacne ec s vody ubyvat tim jak jej rostliny samy spotrebovaji coz podle mne neznas. a neustale zvedas jak slovak...( co mas s toho ze uz si byl na ec 0,9 a ted se musis vratit zas na zacatek . strata casu
pridej si enzimy a uber hnojiva , nelij tam boostry .
je skoro jedno co rikas kdyz vidim podle listu prehnoheno .
i paleni bys videl az pri ph 6,7 po tydnu .
moc kvetaku dela to co u tebe . ze se ti zacnou uzavirat palice u celeho porostu aby se ti nenadelaly ferovy patra protoze je lampou co je momentalne na doraz jakoby ke konci kvetu. takto salamky neprotahnes. tve chyby jsou bohuzel videt
podle mne hnojis jak kreten a gr pises polovinu davky a jeste kytkam navic poustis metal a podkurujes jim furt cigara .
pro podobny lidi: kytky zijou v prve rade s ciste vody a ne s hnojiv a trochy vody
Ano vodu pouze dolívám zbylo něco málo na dně s menším výtokem a dolil jsem rezervoár novou vodou s ec 0.85 a neubral jsem možná tohle jim dalo zabrať nicméně dostanou novou zálivku 0.30 a snad se vzpamatují, chybami se člověk učí..
jj je potreba pocitat s tim ze zbytky v kadi mohou byt jiz odumrela hnojiva coz muze i navysovat ec. tak jak to popisuji u biomineralnich hnojiv v prospektu k Jibd.
pokud hnojiva odumrela nejsou , tak je pomner aktivnich slozek co zustaly neznamy a na to bacha.
pridej 2 x tolik enzimy ad spracuji co uz maji v sobje a prilij korenac ad se zvedne korenova aktivita . a taky muzes skusit na 2 dny vypnout lampu kytky by se bjehem teto doby mnely brutalne napit nove ciste vody. je treba myslet na to ,ze velke rw kostky maji stale v sobje puvodni ec , takze zaplavovat az po vrch dokud se problem nevyresi
mozna prizvednout teplotu na 27,5. aby se zvysilo dychani pres listy a zvysil se prijem jinych latek mozna prave tech ktere se v mensich teplotach v rostline mohou usadit . pac v zimne se usadi v mrizce komplet vsechny .. hhhh
takze co na to rika teplota roztoku ?
Původní příspěvek od prashiwa jj je potreba pocitat s tim ze zbytky v kadi mohou byt jiz odumrela hnojiva coz muze i navysovat ec. tak jak to popisuji u biomineralnich hnojiv v prospektu k Jibd.
pokud hnojiva odumrela nejsou , tak je pomner aktivnich slozek co zustaly neznamy a na to bacha.
pridej 2 x tolik enzimy ad spracuji co uz maji v sobje a prilij korenac ad se zvedne korenova aktivita . a taky muzes skusit na 2 dny vypnout lampu kytky by se bjehem teto doby mnely brutalne napit nove ciste vody. je treba myslet na to ,ze velke rw kostky maji stale v sobje puvodni ec , takze zaplavovat az po vrch dokud se problem nevyresi
mozna prizvednout teplotu na 27,5. aby se zvysilo dychani pres listy a zvysil se prijem jinych latek mozna prave tech ktere se v mensich teplotach v rostline mohou usadit . pac v zimne se usadi v mrizce komplet vsechny .. hhhh
takze co na to rika teplota roztoku ?
Svítit nebudu alespon 1 cely cyklus.. namíchána 30 L vody ec 0.30 / 60ml Enzymy / 40ml rhyzonic / ph: 5.4 teplota roztoku je kolem 19-21 stupnu
to zni dobre . skrop to canna cure pac obsahuje cosi proti stresu pri napadeni skudci a neco na podporu latkove vymneny v listech aby se rostlina mohla zabyvat rustem a neresila jevy okolo.
pokud bude potreba poskozene listy zvlacnit aby hněd´dale nepokracovala pouzij bio ol .
pokud problem pretrva doporucuju navrat k MH vybojce aby se pod full spektrem obnovil metabolizmus rostliny
je vic variant jak dat veci doporadku.
Původní příspěvek od Kiddnaped Potřeboval bych pomoci.. udělalo se to ze dne na den valil jsem na to oči jak blbej.. rezervoár byl dolit čistou vodou a EC 0.75, teplota je v normálu a vlhkost taky .. nemůže to být Ph ? nebo úbytek živin či dokonce plíseň ? :OO prosím o rychlou pomoc protože se to stalo za jednu noc tak nechci vědět co to udělá za další den.. :/
Chytly to jen Gauge kushe.. ale pouze jen 5 kytí které jsou u sebe.. .. ostatní jsou naprosto zdravé.. takže nevím čím to může být.. :/
listy jsou křehké stačí šáhnout a rozpadnou se jsou zkroucené směrem vzhůru a na jedné to teprve začíná a ta má listy světlejší z hvědými fleky :/ listy přecházejí ze zelené do hvědých fleků které se šíří dál.. :/
Pokud ti to udělalo vo výměně hnojiv v nádrži, hledal bych první chybu ve výživě a snad i znova namíchal hnojivo, zda nevznikla chyba třeba poměrem živin při chybě u míchání, přijde mi to jako problém výživy, ale takto se podobně i tváří nemoci, pokud si nejsi jistý nemocí, tak postřikem peroxidu vodíku 1-3% nic nezkaziš.
Dále dost kombinuješ více výrobků od různých výrobcu, to nemusí vždy sednout.
Původní příspěvek od Bárt
Pokud ti to udělalo vo výměně hnojiv v nádrži, hledal bych první chybu ve výživě a snad i znova namíchal hnojivo, zda nevznikla chyba třeba poměrem živin při chybě u míchání, přijde mi to jako problém výživy, ale takto se podobně i tváří nemoci, pokud si nejsi jistý nemocí, tak postřikem peroxidu vodíku 1-3% nic nezkaziš.
Dále dost kombinuješ více výrobků od různých výrobcu, to nemusí vždy sednout.
K těm hnojivům. jsem jsem je hodně kol a zatím bez problému nahodím fotky za tmy ať je to víc vidět, a chtěl bych snad vyloučit a něakou plíseň
K těm hnojivům. jsem jsem je hodně kol a zatím bez problému nahodím fotky za tmy ať je to víc vidět, a chtěl bych snad vyloučit a něakou plíseň
Plíseň by se rozjížděla spíše dole, kde je méně vzduchu , světla a větší vlhkost a má lepší podmínky, toto vypadá fakt spíše na výživu, je to na vrchách. Prví bych vyměnil tu nádrž s hnojivy, problém ti nastal po výměně...mohl jsi jen něco špatně odměřit a deficit živin toto zpusobil, ale nejsem hydrař, takže k EC se nevyjádřím...
+ mi pod oknem dnes mňoukala kočka / jelikož jsem nespozoroval že by byla toulavá a něak nemocná / vžil jsem se do role zachránce a po snaživém ptaní se po sousedech, zůstává u nás asi jak to vypadá na vždy, s přítelkyní si zvykáme jak se dá. Vítáme Mouryho
tak skus napsat inzerat s jeji fotkou a pichnout to na ulici trebas nikomu chybi a trapi se....