Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim........
Tak sem si trochu zařádil, snad k lepšímu.........
Tak přece jenom sem tam nacpal tu 400W-HPS(son-t-plus)?
Skřín sem zvýšil na 150cm.šířka, hloubka zůstala.
Výbojku odsávam, takže zhruba 30cm pod ní je teplota 27C.(Mám ji překloupenou klouboukem z lampy, ten sem postranách naděroval aby to rovnou tahalo i ze skříně.)
Vevnitř mám pár větráku který tam dělaj jemnej větřík.no a fukar kterej tam zvenku pere čistej vzduch.
Já myslim, že větrání by mohlo bejt ne ???........
No nevim, jestli tam nemají moc teplo. ?(27C, když svítim a noc kolem 22C......
- vadí hodně když nemám přehled o vlhkosti???-(čim se měří a kolik stojí měřák.)...no a nějakej zvlhčovač..?
- ph půdy to taky neměřim?..... asi pruda co?
Akorát tak zalejvam převařenou vodou ze studny, no......... a tak za 14 dní začnu hnojit .
Nejspíš použiju...Wuxal Super. Dá se snim hnojit pořád?, jak na růst tak na květ. Nebo mám použít Wuxal na růst a třeba Kr.plod a květ na květení.?
prodává se samostatný vlhkoměr s ručičkou,který si musíš nakalibrovat a ten stojí kolem 270,-měřák na vlhkost a teplotu s ručičkama kterej si musíš nakalibrovat stojí asi do 400,-a taky se dá sehnat digitální termohygrometr s pamětí max a min hodnot a reset a ten stojí tak kolem 900,-
A na začátku když je tam málo listů tak musíš víc zvlhčovat protože se to hned odvětrává,dá se to i přikrýt nad vrcholky průhlednou fólií abys vytvořil skleníkový efekt
víc zvlhčovat listy nebo mít zapnutý zvlhčovač s termostatem na 80%,a ten to stíhá perfektně tak po dobu 1-2 let,podle používané vody a způsobu zvlhčování
a zkus používat odstátou dešťovku čistou slívanou,jestli bydlíš někde na čistým vzduchu
zvlhčovače stojí od 1-3000,-jsou ultrazvukové(chladná mlha,nízká spotřeba ale malý výkon a některé mají i vestavěný termostat),ale nevím jak dlouho jsou spolehlivé? které se dají používat i s destilovanou vodou takže se tak moc nezanáší a jsou horkovzdušné které vodu odpařují pomocí elektrod ale mají vyšší spotřebu
tady u nás vyrábí ETA různé domácí spotřebiče a mezi nimi i zvlhčovače,ale bohužel většinu jejich produktů prodávají anebo vůbec neprodávají) za ještě levnější ceny ve švýcarských supermarketech-to je bordel co? :p
ale snad se to dá koupit i někde tady u nás pod značkou "MIO-STAR"-ještě seženu adresu,taky tady pro čechy neposkytujou takový dlouhý záruky jako pro švýcary a u nás výrobky MIO-STAR propagují jako švýcarský výrobek(ale vyrobený u nás) :p
na letošek by měli mít snad i pro nás novou kolekci zvlhčovačů-i na menší prostory a možná i levnější?
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz
a zkus se podívat i na starší čísla http://www.Highlife.nl tam je hodně rad pro všechny (i pro jiné rostliny),ale bohužel jen v angličtině a hulandštině a mají tam snad všechno i na kamerách a s nějakou pěknou písničkou si to můžeš nandat a tam jsou taky sqělý odkazy na různý growshopy co radí lidema usnadňují jim život
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
Dík, myslim že to vychytám.
Tak jestli sem to pochopil ?
Na růst tak 80%vlhkost a až přepnu na 12/12 tak 30%, spíš méně co, aby mi to neplesnivělo.
Hele ešte jednou dík, myslim že pořídím ten digitální vlhkoměr. Ten se mi jeví jako dost v pohodě, tušim že to zobrazuje vlhkost v procentech takže jednoduchý přesný prostě skělý.......)) du do něj tenhle týden.
Zvlhčovat zezačátku skusim jenom asi tak že do skříně vrznu misky z vodou. Myslíš, že to bude v pohodě?
Uvidim co to bude dělat vyskoušim a když to nebude šlapat tak budu muset pořídit kvalitní zvlhčovač......uvidíme))
........zatim kytky jedou podle mého dost v pohodě..
vypadaj zdravě, patýrka to hazí jak hovado. Velký jsou asi tak zhruba 10cm. teď v pátek to bude 14dní co sem do hlíny dal naklíčený semena.
Hele jak moc se mám bát samců, myslel jsem že když ty semena jsou feminizovaný takby neměly být?
jestli chceš aby to pěkně fungovalo tak si raděj kup zvlhčovač vzduchu,protože ten to zvládá v pohodě s hygrostatem
nejdřív je potřeba na začátku udržovat vlkost na 80% během fáze růstu a pak kolem 60-ti% na první dva až tři týdny,podle celkové délky květu pro tvoji odrůdu
aa pak je dobrý v dalších týdnech tu vlhkost snižovat tak na 40-50% kvůli lepšímu vysychání během období květu protože když se musí víc zalívat na květ a taky pro větší kytku to musí pravidelně vysychat aby to nezačalo hnít,třeba od kořenů-to poznáš na barvě listů čím zelenější a tmavší tím lepší pro všechny
a na konci je těžký ,ale zkus to vychytat na poslední 2-3 týdny vlhkost kolem nebo pod 40%,tak zajistíš dobrý dýchání pro květy i pro kořeny
dneska už se třeba nemá vůbec zalívat a ani pracovat s půdou
kvůli měsíci který teď začíná C ouvat začíná období kdy by se nemělo zalívat tolik jako v období kdy D orůstá
mam místnost vysokou přes dva metry a lampu Osram 600W. Svítí naprosto fantasticky (prosvítí 120 cm listoví), ale hřeje fakt jako kráva. Když se mi dostaly palice 40cm pod stínítko (nebyl tam žádnej větrák na popohánění vzduchu) tak během dne úplně zežloutly a uschnuly. A byl s nima šmytec. Tak na to velkej pozor. Ale se slabšíma lampama zkušenost nemam. Snad hřejou míň.