Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dneska jsem poprvé pohnojil kopřivovým výluhem. Jinak kytky poměrně krásně reagují na LST, což je ostatně na fotkách patrné.
Foto1: Cheese
Foto2 a 3: Zohlé kytky (u té menší začínám mít podezření na samčí preflowers, ta větší je už potvrzená ŽENA )
Chtěl jsem se optat, jestli existuje nějaká hranice, kdy s uvazováním kytek přestat, nebo tam ty šňůrky můžu klidně nechat nafurt? U větší rostlinky už jsem víceméně dosáhl požadovaného tvaru a odvázal jsem ju, vadí to?
Jinak zítra plánuju zasadit ven poslední 4 shamany, co ještě pořád trpí v malých nádobkách na balkoně a které sem radši ani ze studu nefotím. Už je sice poměrně pozdě, ale nedalo se jinak. Fotky z jednotlivých políček (je jich 5) plánuju nafotit a napostovat v budoucnu.
Další slíbené foto jednoho z políček. Super místo na lesní louce, které je poměrně dost nepřístupné a zároveň prosvětlené (holt jižní svah). Fotky jsou poměrně fušérsky pořízené, jinak 2 ze 4 kytek tak trochu smetla voda ale znova jsem je zakopal a doufám v nejlepší. Všechny kytky jsou AK48 (křížené ještě s Lowryderem2 a early girl).
Další slíbené foto jednoho z políček. Super místo na lesní louce, které je poměrně dost nepřístupné a zároveň prosvětlené (holt jižní svah). Fotky jsou poměrně fušérsky pořízené, jinak 2 ze 4 kytek tak trochu smetla voda ale znova jsem je zakopal a doufám v nejlepší. Všechny kytky jsou AK48 (křížené ještě s Lowryderem2 a early girl).
Tak další slíbené foto. Ak48 (řízlé lowryderem2 a early girl). Místo je to super (jižní svah na lesní louce) kde praží slunko o sto šest, bohužel jde o svah a tak dvě z kytek byly vyplavené po nedávných bouřkách. Naštěstí to přežily a tak jsem je zase zakopnul do země...snad tam vydrží. (Jinak sorry za fušérskou kvalitu fotek, hlavně ta s nohama v pozadí je fenomenálně odfláknutá )
Joo to je možné, odhad míry nikdy nebyl mou silnou stránkou takže 50l to asi nebude, ale patnáctka je zase málo. Jinak zpětně se omlouvám za ten triple post, ale nějak mě zlobil systém.
Tento týden je v plánu poslat pár fotek z dalších fleků a taky se chystám na balkoně přesadit cheese do 11l květníku, tak snad se zadaří
Celkem mě štve, že přesně nevím jak dlouho mě ty kytky rostou, rád bych totiž začínal každý svůj update číslicí, která by značila den růstu (popř květu) tak, jak jsem to viděl u mnohých z vás. Ale konec nářků a zpátky ke kytkám.
Ty budou tento týden potřetí hnojené (Až na cheese, ten je v předhnojeném substrátu a ještě je beztak moc mladý na takové věci) myslím, že to na nich jde dost poznat. Další vliv na jejich růstu má samozřejmě i počasí, které je fakt supr i když zapršet by taky mohlo (kdo má furt ty políčka chodit zalévat )
No, takže důkaz místo slibů:
1) Nastoupená jednotka - fotka nic moc, jen abyste věděli, jak to mám na tom balkoně poskládané
2) No name aka Kaskadérka (ta co mi spadla z balkonu), je o hodně víc kompaktnějšího vzrůstu než druhý no name, mám podezření že by to mohla být Blueberry aspoň to tvrdí, kámoš, kterému jsem to semínko našel v saku s hulením
3)No name nomero uno roste jako z vody, neustále ho ohýbám, ale časem asi přestanu. Trochu mě trápí fakt, že už mi potvůrka nakvétá.
4) Zmíněné nakvétání
5) Cheese
Jinak stále se snažím vymámit fotky od kámošů, u kterých mám zasazené shamany a ak48, jenže je to poněkud liknavější proces, ale slibuju, že budou
Jak jsem psal v jednom z předchozích postů, mrzí mě to, ale nikam jsem si nenapsal den, kdy jsem zasadil, takže můžu pouze odhadovat.... první příspěvek tu mám 13.5. a kytky jsou na něm ještě poměrně malé, takže to vidím, že sadit jsem je mohl někdy začátkem května s tím, že do hliny šly o DOST pozděj, proto jsou taky pomerně malé.
Tak jsem se zase trochu dovzdělal, co se týče zohýbání a ani jedna boční větev nezůstala nezohnutá. Dneska ještě plánuju zkontrolovat, zalét a pohnojit Shamany v kukuřici, snad to sucho snáší dobře....
(Tímto bych chtěl poděkovat uživateli Čepra, jehož náčrtek techniky zohýbání mě velice pomohl )
Fotos:
1) Kaskadérka před zákrokem
2) Kaskadérka po zákroku
3)No Name nomero uno po zákroku
No jinak si musím dávat pozor na přítelkyni, protože začíná na holky trochu žárlit a tvrdí, že se jim věnuju více než jí
EDIT: Navečer jsme jeli s kámošem na políčko, pozalévat a pohnojit. Dva z Shamanů se pochlapili a šli ven.
Neuplynul ani týden a já už sem zase píšu. Tentokrát ale né z radosti, ale spíš z nasrání. Cheese a No Name nomero uno (omlouvám se Buddaddymu za totožnou přezdívku :-O ) napadli neznámí škůdci. Inu vzal jsem vzorek každého z napadených listů a vydal se do nejbližšího growshopu, tam mi borci ochotně na mikroskopu ukázali, co za malé zmrdy trápí moje kytky....no a byly to Svilušky a Třásněnky, chtěl jsem na ně použít Biool, ale neměli ho, tak jsem zvolil dražší variantu Spruzit, tak snad nebudu litovat. Dneska to teda ošpricuju a uvidím.
Abych se uklidnil, tak přidávám fotku AK48 (feat lowryder2 a early girl) co mám u kámoše, roste pěkně
Z médií se na nás valí zprávy o nejsušším létu za posledních 60let, dva týdny (nebo dýl?) do nás permanentně pere slunko a teploty překračují 30°C aniž by padla jediná kapka vody.
A já, ani žádný z kámošů (s kterýma mám zasazené shamany a akčka) jsme nebyli od přesazení zkontrolovat jedno ze dvou políček co máme v okolí (lesní louka-AK48) . No nebudu to zbytečně prodlužovat, pohled to byl smutný, z celkových 4 kytek na políčku byla jedna uschnutá na prach, další tři se zasekly v růstu (z toho jedna je samice). Poučení pro příště, je fakt kurevsky sucho, musím si najít čas a na to políčko zajít častěj.
Na druhém poli (kukuřice) kytky (shaman) rostou nádherně, ale opět se další dvě pochlapily, z celkových 5 zasazených jsou prozatím 3 samci (šli samozřejmě ihned ven), zbývají tedy dvě.
Na kámošově zahradě (Shaman) se mi z 3 kytek vyklubal zatím jeden samec (a už začal i pylovat) další 2 zůstavají nerozlišeny.
No zprávy jsou to hodně špatné, z cekových 16 kytek nám zbylo 8 (zbytek buď pomřel, nebo zesamčil)