Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo no to máš recht s tou vlhkosti... sem si to vubec neuvedomil, ale vím to ;-) Jinak co se týče teploty tak mám 28,5-30,5°C. Zkoušel jsme zvednout lampu o 20cm tak uvidime jestli to bude lepsi...
zapni odtah a sprav malym nejaky parnicek, ktory pravidelne zvlhcis postrekovacom. 28-30 stupnov je strasne moc, s takou teplotou a vlhkostou sa radi mnozia plesne a hlavne vobec taka teplota neprospieva malym rastlinkam. Zapni odtah alebo namier cirkulacny vetrak na lampu, cokolvek aby si znizil teplotu. Ked zdvihnes lampu budes mat dlhe stonky, co tiez nie je dobre.
600W
Zipper, zipper, zazipuj ten sakl ať to necejtí krypl!
Tak tajemství kroucení listů odhaleno. Přes noc na nich zkondenzují kapky vody ze zvlhčovačky a po rozsvícení se listy pálí... Ze začátku to bylo jen zlehka spálené, ale teď je to už jasně viditelný. Večer dám foto spolu s tím jak to vypadá.
Napřed začnu tím jak to vypadá..
Rostlinky začínají hezky vonět, mají všechny okolo 15-16cm, začínají krásně vyrážet výhonky ze stonku a to v nemalým počtu.. co patro to větvení.. nádhera....
A teď k té haluzi... Jak jsem si koupil 5 semen a z toho naklíčily jen 4 tak jsem zkusil zasadit ještě jedno z nejakyho venálu co sem někde schrastil... to taky nenaklíčilo.. Květináč se dvěma semenama a hlinou jsem dal pod stůl a vysral se na to pač ani po týdnu nic neklíčilo... když jsem k tomu teď přišel že ten květináč někam uklidim tak jsem zjistil, že za ty necelý tři týdny vyrostly v květináči bez zalývání a v minimální vlhkosti 2 rostlinky který se pomalu táhly k oknu a vzniky tím asi 20cm stonky s malinkou kytičkou na konci. Byla to chvíle naprostýho úžasu.. Nechápu jak je to možný.. kytičky jsem opatrně vzal i s kouskem hlíny a každnou jsem dal tak do poloviny hloubky květináče, stonek jsem podržel osypal hlínou a kytky vypadají docela normálně, akorát jsou mírně nažloutlý.. tohle fakt nechápu.. už se to někomu stalo?
ja ti řeknu ono přílišná péče je někdy spíš na škodu...vloni mi vyklíčilo 5x Honey B a když jsem je dal do pařníčku bez větrácích otvorů(jsem dmnt) a pořád je dokola zalíval,tak se nestalo nic jineho než,že se udusily a začly hnít..chudinky R.I.P
Tak přece jen se neříká nadarmo že všeho moc škodí.. ale jako v totálně na trout vyschlé hlíně, pod stolem a vyklicily... nechapu Samozřejmě neříkám že ybch nebyl rád, jen musím nějak vyřešit to, že budou opožděný a až budu velký holky přepínat na 12/12 tak co s těma prckama? uvidím jak budou velký... kdyžtak je dám ke kámošovi co dělá automrdky 18/6 furt.. tam si je nechám dorůst a pak je zase dovezu k sobě na 12/12...
Tak po hodně dlouhé odmlce se ozývám s nějakým infem. Vzniklá odmlka vznikla v důsledku toho, že jsem totálně nestíhal zkrz školu a když jsem měl čas tak jsem byl na horách a o kytí se staral tatínek. V této chvíli píšu edit z nemocniční postele kde jsem již od soboty jelikož jsem se poměrně solidně vysypal na lyžích. Dneska jsem se bavil s tátou a říkal, že rostlinky začínají hezky nasazovat na květ a výška je okolo 38cm. Co se týče přepnutí tak to proběhlo poslední únorový pátek.
Co se týče hnojení tak od zítřka budou slečny dostávat Algabloom od Plagronu podle návodovýho dávkování, tak snad jim zachutná. Jak se dostanu z nemocnice udělám patřičnou fotodokumentaci :-)
Tak jsem doma a nestačil jsem zírat!
Táta mě schválně trochu podráždil, jelikož nejmenší kytička má 55cm a největší 76 a ta už vypadá, že nebude dál šplhat (minimálně by neměla.. má tak 15cm ke stínítku..). Holky jsem dneska zbavil spodních, mírně nažloutlých listů a celkově sem je decentně provzdušnil. Ovšem né moc. Nejsem zastánce vzhledu kytek alá morovej sloup. Všechyn kytky krásně začinají kvést, stonky vypadají houževnatě a pevně.
Dneska dostaly první dávku hnojiva a uvidím zítřejší pohled květinek na svět. A zde máte vy pohled na ně :-)
no,pokud sis všiml, už má tak 2 tydny přepnuto
ja bych teda přepinal pozdeji, takle tam bude dost prazdnyho mista,ale někde ty zkušenosti nabrat musíš.
jinak pěkný
Díky kluci Teplota se díky větráčku co jsem přidělal na objímku ustálila na 24-26°C podle toho jak mám v pokoju. Co se týče vlhkosti tak zvlhčovačka už je vytažená a mám vlhkost od 45% do 25% (záleží na tom jak dlouho je to po zálivce. Co se týče prázdnýho místa tak jak mám kytky roztáhnout do plochy? Vím že ted uz nijak ale pro příště :-)