Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar, nevim, jak v květu, ale v růstu, když kytkám škodím (omylem něco nalomim, nebo vítr/kroupy) tak se ta kytka potom strasne nabusi.. delat to s citem, tak verim tomu, ze se to vyplati, ale ja na ty kytky proste nedokazu bejt takhle zlej Nejlepsi bude, kdyz to vyzkousis... taky zkusim letos na palici a budu ji sledovat..
Původní příspěvek od Volcano Zdravím groweri mám pre vás typ ako zvýšiť úrodu a zlepšiť chuť.
Citujem text od pestitelského guru Somy. Čítal som to v časopise EssensiE-volné myšlení časopis o konopí.
" Když začína tretí týden kvetu, tak trochu zakroutím a ohnu vrcholky, čoz je overená metoda pro super úrodu. Práve tento stres navíc vede k vetší úrode a lepší chuti. "
Myslíte že je na tom niečo pravdy ? chcel by som to skúsiť na jednej rastline ale prestne nechapem ako to mysli (zakrútit a ohnúť vrcholky) nemáte niekto s týmto skúsenosti ?
Sorry ak téma nepatrí do tejto sekcie....
Zdar,
tak nějak nechápu, jak chceš zakroutit vrcholky, ale když je ohneš a vytvoří se více sekundárních vrcholů, tak bude větší výnos. Ale přímý dopad stresu nebo pohody na vliv chuti se mi nezdá rozeznatelný.
Takže to bude spíš normální supercroping (nebo LST tuším). Zkrátka snaha udělat co nejvíc efektních vrcholovek tak, aby je kytka ještě utáhla
Zdravím
Vím o co jde.....minulej out jsem zkoušel lámat boční větve v růstu, pak jsem ohnul celou kytku a omylem jsem nalomil i hlavní vrcholek.
Je sice pravda že nevím který vrcholek byl nakonec hlavní, vzhledem k horizontální poloze celé kytí, ale je fakt že v bodě zlomu kytí dost zesílila.
Nakonec zesílila i ,,špička" a to co vykvetlo jsem vážně nechápal. Brutalita.
Nemám fotky ale rozhodně za sebe říkám že lámání funguje.
Kdyžtak se podívej sem https://grower.cz/forum/showthread.p...5083#post975083
mám tam pár fotek kdy jsem ohýbal celé kytí v růstu a taky jsem na ně nebyl moc hodný, každopádně n ěkteré vypadají velice dobře.
Jsem si ještě vzpoměl....lámat šlo tak do čtvrtého vrchního patra....odspodu......ty nejvrchnější větvičky se ulomí a ne nalomí (ty spodní udrží konopná vlákna)....bacha na to, možná proto zakroutit (tak o 90°-120°) a pak ohnout.....
Původní příspěvek od Volcano Zdravím groweri mám pre vás typ ako zvýšiť úrodu a zlepšiť chuť.
Citujem text od pestitelského guru Somy. Čítal som to v časopise EssensiE-volné myšlení časopis o konopí.
" Když začína tretí týden kvetu, tak trochu zakroutím a ohnu vrcholky, čoz je overená metoda pro super úrodu. Práve tento stres navíc vede k vetší úrode a lepší chuti. "
Myslíte že je na tom niečo pravdy ? chcel by som to skúsiť na jednej rastline ale prestne nechapem ako to mysli (zakrútit a ohnúť vrcholky) nemáte niekto s týmto skúsenosti ?
No pokračuju tak, že jsem se rozhodl jen sledovat grower, a nepřispívat fotkama, ale jinak jsem přepnul před 4 dny. A kytičky mají cca 40 cm.
Kytky, které mají vzduchování, se více rozpínají, jinak se snažím je udržovat ve stejné výšce (to se mi daří). Hnojím pouze cannou, a mám drip systém, takže je přesný rozvrh zalévání (každý den 2minuty, 40 min po rosvícení, potom po 4h 1 minutu, a po dalších 3h zase minutu). Hnojivo jedu podle kalkulátoru živin, terra vega, rhizotonic, cannazym, cannaboost ph 6.0 teplota přes den 26-28, v noci 19-24. Jinak je to špica, 3*mobyhash 5*mazar, jednu fotku vložím dnes.
zdarec a bučku čest
Pěstuju doma pár kytiček pod 4OOW mam je právě v květovém stádiu 12 den (cca 60cm vysoké) JH,NL a Fruity Juice.Zkouknul jsem opravdu hodně videí o grow a zajímali by mne vaše tipy a triky pro největší výnos
Původní příspěvek od xmalcolm Poučení na závěr
Velký rasta je mně svědkem že ani 3 hi-tech systémy, 6 klimatizací, 8 hnojících plánů, ec vvšroubované sadomasochisticky k nebeským branám, 4 ventilátory mocného výkonu, 5 našlapaných květových boosterů nebo bezpočet monstr watáží či jiných vychytávek Vám nezaručí uspokojivý výsledek, byť byste móóóóc chtěly, vždy záleží jenom a pouze na souhře několika faktorů jež by mněli udržet vaše rostliny v rámci možností a vašich schopností světe div se v rovnováze. Jak pozná zvídavý mičurin že jeho svěřenkyně jsou v rovnováze je poměrně jednoduché jelikož drtivá většina praktikujících pěstitelů byla vybavena zrakem .
Postskriptum :někteří growers ač zrakem vybaveni bohužel mdlého rozumu jinak si totiž nedovedu vysvětlit výnosy jimiž bez uzardění obtěžkali zvídavé čtenáře tohoto fóra. Zvláště pak váhové poměry k jednotlivým rostlinám silně zavánějí rybářským žargonem za který by se nemusel stydět ani Hugo Gernsback, či klasik žánrů Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen známý pod dívčím přízviskem Prasil, baroness Prasil .Jako amatérský psychoanalytik to přičítám hlubokému pohnutí mysli v šestinedělí zapříčiněné nezřízenou konzumací luštěnin, plastelíny a ptačího trusu.
Zdravim všechny growery, dal by mi nekdo par rad jak zvyšit produkci g/w? Pestuju již po třeti a ještě jsem se nedostal nad 150g/600W. Mam 600W sodik rust a kvet, hnojiva plagron včetně green sensation, hlina Allmix, odtah 125mm, 2x2m Box White.. Teplota okolo 17-24°C předem diky
si to tu prvni precti, informaci je tu vic nez dost. Nejlepe si najdi nejaky dobry grow a snaz se ho napodobit. Jinak na GS se klidne vyprdni a raci zainvestuj do poradny genetiky
Původní příspěvek od Risman Zdravim všechny growery, dal by mi nekdo par rad jak zvyšit produkci g/w? Pestuju již po třeti a ještě jsem se nedostal nad 150g/600W. Mam 600W sodik rust a kvet, hnojiva plagron včetně green sensation, hlina Allmix, odtah 125mm, 2x2m Box White.. Teplota okolo 17-24°C předem diky
jako vysoko výnosné a zároveň kvalitné hulivo s relatívne krátkou dobou kvetu sa mi osvedčili: mazar, warlock, northern lights, california orange. Samozrejme od dobrých matkárov.
ďalej mám skúsenosť že na výnos je lepší kokos než hlina, veľmi dobré výsledky pri kombinácii s hnojivami canna, na drahé boostery sa vykašli a jako doplnok použi PK 13/14
silný cirkulačný ventilátor umožňuje zavesiť 6-kilo tak 25cm nad vršky, i to spraví svoje (stačí od cca 20. dňa kvetu)
pri štýle menší počet veľkých rastlín (konečná výška 100-120cm) som mal obvykle vyššiu efektivitu, ale nie je to pravidlo, dosť záleží od konkerétnej odrody
nízka nočná teplota (15 stupňov) mi drasticky znížila výnosnosť, bacha na to, imho ideálne pokiaľ teplota v noci neklesne pod 20
za predpokladu že mám nad vecami plnú kontrolu (tzn. mám to doma a nikto iný sa do toho nesere) by som považoval menej než g/w za neúspech (v prípade adekvátnej genetiky pod lampou o výkone 600w)