Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
takze mensi update, dnes 3 den kvetu...
Ty fleky byly pravdepodobne zpusobeny PH jak nekdo psal. Kdyz aplikuji cely hesi program (TNT, supervit, powerzyme, rootkomplex) celkem snizi PH...
Tak jsem prozirave zakoupil PH+ taktez od HESI a vcera zalil, ted jsem zvedavej teda...
když namícháš hesi celý program ,tak už ph upravovat nemusíš,normální voda v kohoutku má všude tak kolem 7a něco ph a když to namícháš s hesi podle celé te tabulky tak ono ti to hnojivo sníží ph ,na někde kolem 6 ph.a ph+ bych nedávál vůbec,když potřebuješ snižovat.jinak vypadá to moc hezky at to roste .
no prave ze jsem to meril, asi nemam uplne idealni vodu no, ted jsem toho PH+ pridal 1ml na 3 litry zalivky, takze nic zasadniho,,,KAzdopalne holkam to zdase naopak prospiva, fleky na listech uz nejsou vubec nikde...Priste jiz hnojim bloomem, tak jsem zvedavej...
Ja myslím, že by na postřik mohl stačit peroxid, ale s Phytaminem nemám zkušenosti, tak nemůžu říct, jestli stojí za to do něj investovat. Podle me peroxid stačí
Původní příspěvek od sirup myslite ze ma cenu kupovat phytamin?Zatim jedu kompletni program HESI, ale rikal jsem si zeby nebylo spatny neco na postrik palicek... Nebude to moc?
Ahoj,
rozhodně phytamin nekupuj, u tebe je už dost pozdě. Je to růstové hnojivo obsahující hodně dusíku (proto listy jsou více zelené). Z celkového příjmu živin je přes listy schopno přijmout 2-3% látek oproti zbytku kořeny. Postřik na listy aplikovat pouze jako rychlé doplnění deficitu nějakého z prvků, což u tebe nedostatek dusíku rozhodně není . Dále i na tyto paličky bych už raději nic nestříkal, zbytečně si koleduješ o plíseň, ikdyž ještě nejsou tak veliké. Dostatečnou vlhkost vzduchu si zajistí samy - mají už mnoho listů.
Taky nechápu na co používat peroxid na listy, na dezinfekci proč ne, na výživu žádný vliv mít nebudou.
S hnojivy u tebe nebude problém.
Zaměřil bych se na CO2. Jeho koncentrace je ve vzduchu pro růst roslin malá. Je to nejvíce limitující faktor - můžeš mít kvalitní a intenzivní světlo, dostatek vody, dobrou teplotu a nikdy ty rostliny neporostou tak rychle jako když o trošku zvýšíš koncentraci CO2. Rostlina využije z hnojiv pár mikrogramů obsažených prvků, veškerá váha roslin je vytvořena z vody a CO2. Každopádně bych to řešil už v růstu, kde je rozdíl v rychlosti vývoje o mnoho zřetelnější, ale nic nezkazíš tím když zvýšíš i na květ .
EDIT: Snad jsem nějak pomohl...
Navíc je phytamin ještě dost drahý a obsahuje aminokyseliny, které nejsou přijímány listy ale pouze kořeny - doteď jsem nepochopil na co je tam přidávají, asi kvůli ceně?
Diky Hurikane za informace To jsem si ani neuvedomil, ze phytamin je prevazne na rust...Tak to tedy necham jak to je, vyhledem k fazy procesu. Je pravda ze s barvou listu jsem spokojen a stonky jsou tluste, rad poreferuji rozdil sativa/indica v me skrini vzhledem k rozmerum kvetin a palic.