Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tož je to možné...taky jsem většinou četl "postřikovat", ale chtěl jsem proti škůdcům zakročit dříve, než se vylíhnou...kdysi jsem půdu vždy strčil do trouby, ale už nikdy víc...je to opruz... A jestli zalévání výluhem funguje jako prevence??? Mno musím říct, že sem tam se nějaká ta muška objeví, ale žádné velké zamoření se nekoná... A kytkám to taky nijak neškodilo...
Dneska jsem si všimnul, že kytičky mnohem více pijou...to bude tím teplem ve skříni...celou dobu se mi dařilo držet teplotu do 27°C, ale to počasí venku je ke vzteku...hold...chtělo by to klimu...
5.12.2009 43/18
Taaak jsem dnes zaléval kytičky a přidal jim trochu papání:
Star-up 1 ml/l
pH-6,2
EC-0,4
Z květníků vytekla voda s následujícími parametry:
pH-6,6
EC-0,7
No a jedno překvapení na konec...kouknu do matkárny, kde kvetou samci a co nezjistím...jeden samec není samec...
Čuměl jsem jak puk, takže kytka s označením PP4 je zpět se svými kolegyněmi pod 400W.
Doufám, že se co nejdříve vzpamatuje a přejde opět na růst. Pohlaví ukázala až po 14-ti dnech při 12/12...na to, že Power Plant má nakvétat už po týdnu...
6.12.2009 44/18
Kytičky jsou 44 den na růstu... Dnes dostali postřik Phyt-aminem, kypření půdy, kontrolu listů kvůli škůdcům a úklid jejich domova:
1. Zvlhčovačku i s nádobou jsem vyčistil od všech řas a různých usazenin.
2. Vytáhnul podložku zpod květináčů, umyl a vyčistil podlahu pod ní, kde se drží voda. Páč...kde je voda, tam život...a ve skříni potřebuju, aby žily kytky a ne bakterie a jiné svinstva... ČISTOTA - PŮL ZDRAVÍ... ( tenhle úklid dělám vždy, když aplikuju Phyt-amin )
Řekl bych, že přihnojení kytičkám prospělo...hlavní výhonky zase popojeli a tím pádem jsem blíž a blíž řízkování a následnému přechodu na květ...se nemůžu dočkat na paličky...
Dnes jsem konečně řízkoval. RW kostičky jsem na 12 hodin namočil do vody s pH-5,4...mohl jsem dát klidně míň, páč pH vody, které jsem vylil z RW bylo 6,5 ... Snad to bude OK.
Matkárna je vyčištěna od prachu a hlavně od pylu ze samců. Teď hlavně musím zajistit, aby měly řezy dobrou teplotu a nenechat vyschnout RW. Držte mi pěsti...
Kytí teď nechám vzpamatovat z šoku...zítra nasadím Cropmax a hned jakmile se vzchopí, přesadím je do 11-ti litrových květináčů, poté je nechám poporůst a vzhůru na 12/12...
No dneska jsem nevěřil vlastním očím...konečně se mi opět dostal do ruky foťák...takže aktualizace...
Nejprve trochu informací z doby mezi 13.-19.12.09:
14.12.09 Zálivka - Start-up 2 ml/l pH-6,0 EC-0,5 250 ml
Zality: SDxJH5, PP7, PPP2, PPP3
Voda z květ.: pH-6,4 EC-1,1
15.12.09 Zálivka - Start-up 2 ml/l pH-6,0 EC-0,4 250 ml
Zality: PP3, PP4, PP5, PP6
Voda z květ.: pH-6,5 EC-O,8
Cropmax - pro všechny 1 ml/l
16.12.09 Zálivka - Start-up 2 ml/l pH-6,0 EC-0,4 250 ml
Zality: PP1, PP2, PP8, PP10, PPP1
Voda z květ.: pH-6,3 EC-0,8
SDxJH5, PP7, PPP2, PPP3 ... přesazeny do 11-ti litrových květ.
Zálivka - voda+tab. výluh pH-6,0 1,2 l
17.12.09 PP3, PP4, PP5, PP6 ... přesazeny do 11-ti litrových květ.
18.12.09 PP1, PP2, PP8, PP10, PPP1 ... přesazeny do 11-ti litrových
květ.
Mno a dnes jsem dělal ve skříni vánoční úklid. Utřený prach ve skříni, vyčištění podlahy pod květináči. Vlhkost se mi teď drží celkem vysoko. Měl jsem orosené stěny a kapky ztékaly na dno boxu, kde se nahromadil slušný bordel...a plíseň přeci nechceme...
Zvlhčovačku jsem už taky vytáhnul ven ze skříně...i tak se vlhkost pohybuje mezi 50-65%... S teplotou je to jakous takous dobrý...nejde nad 30°C, ale hodně kolísá, přes den 24-29°C, přes noc 16-22°C...
Teplota u řízků nepřesahuje 26,5°C. Nicméně nevypadají moc dobře... Jestli se nechytnou, tak je to v řiti...
Nu a konečně fotky:
Foto1
SDxJH5 Popis
Musím říct, že se mi tento keřík začíná líbit... Ze startu jsem mu moc nadějí nedával. Má celkem velké, tvrdé, indikové listy. Roste hezky symetricky...bohužel je to jediný model, u kterého neznám pohlaví... Nechme se překvapit...
Výška: 30 cm Problémy
Jediný problém je s listy, které se kroutí špičkou dolů a list se celkově uzavírá...
Foto2
PPP1 Popis
Zatím nic moc extra. téměř na každém listu je nějaká deformace, ale zřejmě půjde o genetickou vadu, než o problém s pH...
Výška: 31 cm Problémy
Žloutnutí listů...nejspíš potřebuje více živin. Teď po přesazení ji nechám tak...
Foto3
PPP2 Popis
Asi nejhezčí ze všech PPP. Nejméně se vytahuje a patra rostou oproti ostatním PPP nejblíž od sebe.
Taky žloutnutí listů...nejspíš potřebuje více živin. Teď po přesazení ji nechám tak...
Foto4
PPP3 Popis
Tohle bude pravé, nefalšované koště. Sativa jak vyšitá. Ze všech PPP snáší podmínky ve skříni nejhůře. Kvůli plísni přišla o všechny velké listy. Na květu s ní budou velké potíže...cítím to v kostech...
Na druhou stranu...roste jak z vody...
Výška: 38 cm Problémy
Jak jsem zmínil výše...velké listy se nejdříve začli kroutit směrem dolů, začli ztrácet barvu od okrajů směrem do středu a nakonec se objevily černé skvrny a to už jsem všechny napadené listy trhal pryč ze skříně...
Foto5
PP1 Popis
Z prvu vypadala nemastně, neslaně...ale teď je horkým kandidátem pro mateční rostlinu... Krásné zelené listy, spíše indiková struktura, prostě radost pohledět...
Výška: 25 cm Problémy
Zatím spokojenost...ťuk ťuk ťuk
Ufff...pivko se trochu protáhlo, je mi krapet blbě a ještě jsem pozitivní, ale snad to zvládnu dokončit...
Foto1 a foto2
PP2 Popis
Taková krásná kytička to byla...můj favorit...a teď vypadá snad nejhůře ze všech PP...nevím, ale asi zase plíseň...
Nejmenší kytka ze všech...
Mrkněte na foto 2
Výška: 23 cm Problémy
Obírám ji napadené listy, zatím se to moc nešíří, ale hodně se zasekla v růstu...
Foto3
PP3 Popis
Celkem hezoučké pheno, nechrochtá zrovna blahem, ale daří se ji. Více sativa.
Trošku spálené konečky listů...
Foto4
PP4 Popis
U této rostlinky mě mrzí, že už nakvetla se samci... Vypadá opravdu hezky. Růst bez problému. Kvůli ni teď zdržuji květ, aby trochu porostla...
Výška: 27 cm Problémy
No trouble... Ťuk ťuk ťuk...
Foto5
PP5 Popis
Sativa jako lusk. Uzké čepele listů, roste hodně do výšky a málo se větví. Největší listy...
Výška: 34 cm Problémy
Listy se kroutí směrem dolů a odumírají od okrajů do středu... Nevím co s tím...
Zdravím,dobrá volba chlape.Posílám ti malou inspiraci a K+
Tohle se povedlo mě asi před rokem..Power Plant od DP
je bomba po všech stránkách.
Chutnala ještě líp než vypadá a high do akce i pro samotáře.
PP6 Popis
Další sativa pheno. Neroste do výšky jako PP5, ale ostatní rysy sedí...
Kroucení listů...
Foto2
PP7 Popis
Nádherná, krásná... Další favorit. Z počátku taky nevypadala kdoví jak dobře, ale teď prostě SUPR...
Everything is OK... Ťuk ťuk ťuk...
Foto3
PP8 Popis
Chudáček se zlomeným kořenem se má čile k růstu... Je sice krapet pozadu oproti ostatním, ale žije... Jediná je přesazena do 6,5 l květináče, protože větší už nezbyl...
Výška: 25 cm Problémy
Jen žloutnutí starých listů...nic vážného...
Foto4
PP10 Popis
Více sativa. Úzké listy. Jinak nic zvláštního. Vše jak má být...
Výška: 29 cm Problémy
Opět odumírání konečků listů...
Poslední je foto řízků...nevypadají nejlépe, ale snad to klapne...
Jináč zítra ještě postřik Cropmaxem a po padesátidevíti dnech na růstu, přepínám na květ. S těmi 11-ti litrovými květináči jsem to možná přehnal...nu ividíme...
Dnes (21.12.09) přepínám na květ...už není nač čekat... 58/18 1/12
Před brzkou večerkou je ještě postříkám cropmaxem a poohlídnu se po škůdcích...
pěknej seriálek ,budu sledovat až do konce.Taky jsem teď sklízel PP.těšim se na foto těsně před sklizní.přidávám foto mojí kiti.Já je zaštipuju kuly prostoru
Týden na květu je za námi, kytky povyrostly a proto...nové foto...
Včera proběhla po deseti dnech zálivka pro PP7, PPP2, PPP3 a SDxJH.
Zalil jsem je i přesto, že nejevily známky žízně...u ostatních raději počkám, dokud nezačnou vadnout...nechci je přelít...
Zálivka:
čistá voda+Atazym pH-6,0
voda z květináčů pH-6,8
To pH odpadní vody mě trochu zneklidňuje. Většina nových výhonků je mírně pokroucená...nevím, ale mám pocit, že je to tím, že nové kořínky se rozrůstají do hlíny, která má ještě vysoké pH...??? Je to možné???
Mno nic...jen malá úvaha...
Řízečky konečně koření...jako první SDxJH a druhý den PPP2, PP3, PP5 a PP6... Jen tak dále...
Foto1-3
SDxJH
Začíná vypadat nezdravě... Posuďte sami...
Výška: 39 cm
Musím uznat, že jsem měl velké štěstí, co se týče počtu samic...až jsem si říkal, jestli mi omylem neposlali feminizované semena... Jednotlivé phena jsou si dosti podobné ( až na extrémy )...bude to dilema si vybrat jen dvě z nich ( pokud zakoření všechny řezy) ...
Ještě fotka zakořeněného SDxJH
Další fotečky až za týden ( pokud se něco nepo.... )
Po dvou týdnech květu a bujarého růstu se už kytí doufám zastaví...už teď to je tak pro 600W lampu. Nejvyšší kytka měří 69 cm(PP3,PP5) a nejmenší 53 cm(PP2,PP8). Všem jsem oholil spodky a nechal jen větve od vrcholků do hloubky 40-ti cm.
Holky už dostaly první zálivku s Alga-Bloom (2 ml/l). Příště budou enzymy a pak zase Alga-Bloom (4 ml/l)...dále podle potřeby...
Mám ještě PK13-14 od B´CUZZu, ale nechci to míchat s Plagronem.
Řízky zakořenily všechny a teď si lebedí v malých květináčích v Substrátu pro řízkování a množení. Samozřejmě jsem zaléval tabákovým výluhem. Trochu bojuji s vlhkostí. Když používám zvlhčovačku, tak se mi rosí okna, voda pak ztéká na parkety a mám vlhké zdi... Bez zvlhčovačky zas nemám dostatečně vlhko v matkárně... Ach jo...