Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ted mi vlhkost kolisa mezi 70-90%, zda se mi, ze se chytaji, dnes jsem 4 zastrihnul a vcera mely 3 tydny, tak jsem jim dal minimalne hnojiva. Davam jednu fotku, od spoda jim zloutnou listky, tak jsem to asi prehnojil, nebo je to normalni? Clonex uz jsem nedaval.
zdar,
celý se to jeví jako hodně přelitý, dále potvrzuju kolegův postřeh s ph - ten kokos hodně drží vodu - četl jsem o "samozavlažovacích truhlících v př.1 - to jako pasivní hydro? ted bych to radši vylil a nechat vyschnout..
ad ph - je to moc vysoký, kokos neupravenej má určitě přes 7, ten mix hliny možná taky nebyl nejlepší, blokuje to příjem živin.víš jakou máš vodu?
vlhkost se mně zdá taky moc, spíš 70% maximum..
podtrženo: nechal bych to proschnout, snížit vlhkost, klidně zvýšit ofuk, pak zalít tak čtvrtinou minimální doporučený dávky s upraveným ph tak 5,6-6. a vyhodil bych ty kelimky
Cauky, strasne moc diky za rady. Ano melo to byt pasivni hydro. Nevedel jsem jak se zbavit vody, takze jsem vsechny truhliky vytahnul ven a snazil se z nich slit co nejvic vody. Prave, ze jsou samozavlazovaci, tak to neni nejjednodussi dostat tou malou hadickou a jen tak jsem zmeril PH te vody. Nestacil jsem se divit, sice mam jen PH metr v kapkach, je to hodne priblizne, ale +-8- 9, ikdyz jsem vodu upravoval na priblizne PH 6. Takze jsem podle Tvych rad upravil vodu na asi 5,5 az 6 a vse prolil znova a zase vodu slil, at se upravi trochu PH v hline. Takze dal jsem to ven na slunicko, at to proschne, spravne maji mit jeste hodinu den a pak noc, nezbyva nez jim den prodlouzit, nebot hlina je fakt mokra. Snad se tim nic neposere. Jeste jednou dik.
tak to bylo tim ph, takhle vysoký jsem tu na foru ještě neviděl , nevim zda ti radim ůplně dobře, ale já bych s tim hnojení ještě hodně dlouho počkal, třeba to ani nemusí bej přelitý, ty žlutý listy jsou z ph, ale přelitý to bejt taky může, hodně štěstí do budoucna, ted už by ti to mělo jet, jsem zvědavej jak to pod LED jede
Jo, dik. Myslite, ze kdyz ph vody prolite substratem ma 8, tak bych mel zalevat treba PH 3, aby se to v hline nejak srovnalo na ph 6, nebo normalne prolivat vodou s ph 5,5 - 6???
Aha, toz dobra tedy. Mam sice jen ph metr v kapkach, ale podle te stupnice v brozurce to vypada na PH pres 5. Uz jsem to jen tak decentne pokropil a znova a zmeril vodu, ktera vytekla z hliny. Ted ma kolem 6-6,5ph, to si myslim, ze uz se da oproti vcerejsim ph 8 a vic. No nevim, co na to odbornici??? A taky nevim jak vysusit hlinu, kdyz jsem mel ze zacatku pujceny sodik, tak to proschlo hned, ale ty diody nehrejou. Nechladim je a teplota mi nepresahne pres den 24C a pres 20C v noci, tak jsem aspon zvysil ofuk (jak poradil van blade), tak snad to oschne.
Pak me jeste napadlo vytahnout z jednoho truhliku kytky a hlinu prosusit. Pak je hodit zpet. To je asi blbost, co myslis?
hele, nejlepší by bylo to samozavlažování nebo co to tam máš "vypnout" a zalévat to ručně, dokud kytky nebudou mít aspoň 30cm a budou vypadat k světu, pak si ho obnovíš, to už ti tu vodu budou vysávat, jak často zaléváš (PS: stačí jednou za 3 dny při ručnim)
Na 100% souhlasím s 4fun. Určitě to ze začátku zalévej ručně, klidně až do přepnutí na květ. Ty malý kytky nemaj šanci vysát tolik vody. Jinak supr grow, budu určitě sledovat! Mír s tebou a dým v těle...
Tak tak... Vodu ze samozavlazovani jsem vysal, ted uz je voda jen v hline. Od minulych rad to skoro nezalivam, ale kdyz potezkam kvetnik nebo zaborim pest do hliny, citim, ze je to stale mokre. Kvetniky jsou 25 cm hluboke -5cm samozavlazovani, takze 20 cm a uspod je to stale dost mokre. Jen mam strach, ze je tam ta voda s vysokym ph a proto to stoji. Takze ted jen cekat, ale jak dlouho. Teda kytky maji 4 tydny a vubec na to nevypadaji, s timto tempem, abych je mel na rustu 3 mesice:-)
Ty wogo, jeste, ze to UFO bere jen 90W)
Chce to udelat nejake razantni reseni, at uz se to pohne! Nejradeji bych sel do toho pokusu s jednim kvetnikem, upravit hlinu a pak zasadit nazpet.
Diky za rady, urco to nechci vzdat, takze se chytam vseho.
teď už enom čekat až holky pořádně prokoření. samostatné květníky sou určo lepší, protože se možeš každé kytce věnovat individuálně, ale v truhlíkoch to taky de. akorát, že kusy, co pomalejc zakoření budou menší než ty rychlejší sestry, co jim tak vemou kořenový prostor. zas na druhou stranu přesazovat to teď, to by sis to zase zbytečně zasekal.
Takze muzu potvrdit, ze to bylo tim PH. Mozna trosku i prelitim. Jen nechapu jak se mohlo v samozavlazovani tak vyznamne zvednout PH. No nic, ted uz si davam pozor, zalevam vodou s PH okolo 6, voda prolita hlinou ma taky kolem 6. Hnojim jen minimalne, PHYTAMIN jen na postrik co 4 dny. Pridavam jednu fotku, at porovnate zmenu. tentokrat uz bez kelimku, rozhodne to vypada lip:-)
Teplota den; 20C
noc; 19C
Vlhkost den i noc; 60- 80%
Tak zdravim vsechny.
Dnes jsem prepnul na kvet. Kytky ceka prvni dlouha noc po 42 dnech na rustu. Jsou sice dost male, vsechny maji kolem 17 cm, ale uz nechci dele cekat. Ten prvni mesic byl ulet, stale nejake problemy, kytky nerostly. Myslim, ze je to hlinou, ktera je na prd, stejne jako skoro vsechno tady v Irsku. Snad sklidim do konce ledna a zacatkem unora bych chtel rozjet dalsi grow, tentokrat s kvalitnejsi pudou a taky jsem se uz poucil nekteryma chybama.
Jednu vec ovsem nechapu. Voda, dokonce i ta prolita hlinou mela PH kolem 6, takze jsem zaleval s tim, ze uz je to v poho, stale pred zalitim jsem meril a stale ok. Ale po dvou dnech od zaliti jsem vodu v kvetinaci zmeril a mela zase PH 8 a mozna i vice. Takze vysadil jsem i alg-a-mic. Nekde jsem cetl, ze i to muze zvysit ph. Takze ho pouzivam jen jako postrik spolu s Phytaminem. Redim to tak, ze na pul litru vody (coz je obsah meho rozprasovace) davam 3ml Phytaminu a 1.2 ml Alg-a-micu.
250w-5xJack47-4xAmnesia-3xJack Diesel
9x auto Red Dwarf & 250w HPS + 90w UFO Led
5 x White widow, 3 x Papaya, 5 x No name pod 250 W
Mám postřeh takový, že když namíchám zálivku na více dnů dopředu a upravím ph na 6, tak se stejně druhý den pohybuje na 6,4, takže ph nezůstane nikdy stabilní.