Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Zářivkový grow #1 + 400 W
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 17

Zdar.

ten sodík rozhodně,těch 150W bude akorát,nicméně ta 70sátka bude jó lepší jak ty bílé zářivky.
sodík taky znatelněji přitápí,takže se bez ventilace nevyhneš už i kvůli teplotě,to že ti má bedna ventilovat tak nějak,že by i kytky čerstvého vzduchu nasály nemluvě.
I při tej 150W ,když nechceš nebo nemůžeš investovat,to s PC větráčkama zmákneš,budeš okolo šířit aroma,ale odvětrat se to dá.
Samozřejmě nedoporučuju.Min.nějaký euro za tři kila.
Ta 200W CFL ti nedá to co 150W sodík a ten bych viděl jako ideální
...jde hlavně o to,že po třech-čtyřech měsících stejně zjistíš,že ti kluci měli pravdu,páč to co ti uschne bude pěknou palici těžko připomínat.

tak ať pořídíš

Old Post 19-03-2009 v 07:12 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 18

Tak peníze ani nejsou problém, spíše jsem to chtěl zkusit s minimálními náklady, ale jak je vidět, tak to dost dobře nejde. :-( Tož teď nevím, jak se rozhodnout - jestli vzít 70 W sodíkovku za dobrou cenu nebo poshánět nějaký 150 W komplet. Jak jsem se ale díval, v žádném GrowShopu v Ostravě je nemají, minimálně 250 W. Odtah asi vyřeším větrákem, flexo potrubím a uhlíkovým filterm, což mi ale celou skříň prodraží o zhruba patnáct stovek. Ale tak co nadělám.

Old Post 19-03-2009 v 07:57 AM
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Tu 150 seženeš spíše asi tesláckou z krámu na pouliční osvětlení, jinak bych zkusil klidně víc,- na tvůj prostor by se vešla i 600, ale na 8 kytek by postačila 250

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 19-03-2009 v 09:28 AM

Old Post 19-03-2009 v 08:26 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 20

Tož si mě přemluvil - beru tu 250 W. Koupím výbojku na růst i na květ a zkusím na to svítit tak měsíc tou na růst, než to přepnu. Snad to ty kytky doženou. Koupím i ten odtah. Sice se trošku finančně prohnu (tak 4.000,- Kč bych to viděl), ale tak zase to vydrží na déle než jedno pěstování. Díky všem za rady a inspiraci, jak tu skříň přestavím, hodím tu fotky.

Old Post 19-03-2009 v 11:05 AM
zimmfi
Nový Člen

Karma uživatele zimmfi - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

lampa je zaklad určo běž aspoň do 250W nebo CFL když chceš teda šetřit... ale schvalně mě zajímalo kolik bys sklidil přes ty zařivky
ty zařivky sou tak akorat dobry na řísky něž je daš někam jinam

Old Post 19-03-2009 v 15:22 PM
zimmfi je offline   Profil uživatele zimmfi   Find more posts by zimmfi   Foto galerie člena zimmfi   Click here to Send zimmfi a Private Message   Add zimmfi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 22

Tož právě přesně tak to zajímalo i mě, co by z toho bylo. Je fakt, že rostlinky jsou hodně velké a listy jsou i větší než lidská dlaň, ale jsou i hodně vytáhlé do výšky. Takže by ta úroda asi nebyla nic moc. Ale myšlenky levného pěstování pod zářivkami se vzdát nechci, uvažuju o nějaké menší skříňce pro pěstování třeba jen dvou nebo čtyř kytek za pomocí supercroppingu, jak mi tu někteří radili. Pokud bych počítal, že z těchto čtyř rostlinek dostanu co pět měsíců nějakých cca 40 gramů, mou pětiměsíční spotřebu to spolehlivě pokryje a bylo by to i levné. Tak uvidím. Každopádně zrovna dneska mi přišly další semínka z Nirvana Shopu, a to Jock Horror, které budou dalšími nájemci mé skříně.

Old Post 19-03-2009 v 16:09 PM
Host
Host

Příspěvek č. 23

Ahojte lidi, tak jsem dnes koupil výbojky (GIB Growth Spectre MH 400W na růst a Vialox Nav-T 4Y Super (Son-T Plus) na květ). Nakonec mě přemluvili na 400 W, což je oproti mým původních představám o nízkowattážním pěstování hodně velký rozdíl. Už jsem to i zapojil a svítím, nechám to teď tak měsíc a pak přehodím na květovou výbojku a zkrátím periodu. Snad se kytičky vzpamatují a doženou. Každopádně dvě z nich po této změně jsou nějaké uvadlé - asi šok. Mám taky nyní po výměně světla trošku problém s teplotou - drží se kolem 29,5 °C, což se mi zdá dost. I vlhkost klesla zhruba na 35 %, což se mi zdá pro změnu zase málo. No, ještě to nějak pokutím. Jještě budu dodělávat tepelnou izolaci pod předřadník. Zastřihávat ani ohýbat jsem zatím nezkoušel. Zároveň tímto prosím admina, aby moje téma přesunul z kategorie "Mikropěstování". Děkuji.

Old Post 20-03-2009 v 20:53 PM
Host
Host

Příspěvek č. 24

Tak jsem tu po několika dnech s upgradem mé pěstírny. Kvůli vysoké teplotě a nízké vlhkosti jsem trošku pokutil klima, a to tak, že jsem koupil zvlhčovač SPS-808, který mám zhruba na poloviční výkon a běží bez pár hodin skoro celý den (vypíná se jen na pár hodin v noci) a také jsem přidal ventilátor, který každou hodinu na 15 minut fouká na rostlinky, aby zesílily a trochu se i rozvířil vzduch. Výbojku mám nyní ve výšce asi 40 cm nad nejvyšší rostlinkou, která má asi 50 cm. Tepolota se nyní přes den udržuje kolem 28 °C a relativní vlhkost kolem 55 %. Postupně už jsem začal zkracovat periodu svícení, a to o půl hodiny denně. Za necelých 10 dní budu na 12 hodinách svícení, kdy i vyměním výbojku za tu na květ. Rostlinky sice nejsou úplně ideální, ale myslím, že po předchozím pokusu se zářivkami to docela dobře dohnaly, na třech z nich už jsou dokonce preflowers, a to samiččí, takže mám radost. Další čtyři se ještě neprojevily, tak nevím. Přidávám i fotečku. Ať se Vám všem daří.

Naposledy upravil 27-03-2009 v 05:21 AM

Old Post 26-03-2009 v 15:06 PM
Host
Host

Příspěvek č. 25

Čaute lidičky, píši jen ohledně jednoho problému, který mě teď začal trošku trápit. Před několika dny jsem začal přepínat na květ (zkracovat periodu) a vyměnil jsem výbojku za sodíkovku na květ. Teplotu se mi daří udržovat na zhruba 27 °C přes den a 23 °C v noci a relativní vlhkost mám mezi 40 % a 55 %. Asi třikrát jsem trošku pohnojil kytky hnojivem Alga Bloom (4 ml na 1 litr vody a tím jsem po troškách zalil všech sedm kytek). Bohužel mi ale u některých kytek začly žloutnout spodní listy a na jednom listu jsem objevil i hnědé skvrny (viz fotka). Vím, že je tady toho spousta (prohledal jsem FAQ i různé další thready), ale jaksi jsem nezjistil, čím by to mohlo být. Poradí mi někdo prosím? Díky moc.

Old Post 01-04-2009 v 17:38 PM
Host
Host

Příspěvek č. 26

No, takže nezdravé listy a zakrslé výhonky jsem ostříhal, od včerejška svítím už 12 hodin. Vyhodil jsem tři jasné samce na balkón a tři samičky spolu s rostlinou, která se ještě neprojevila, zůstaly ve skříni. Začínám pravidelně hnojit Alga Bloomem (jednou za tři dny cca 8 ml na 1 l vody). Zatím to vypadá dobře. Každopádně kdyby někdo věděl co ty listy ukazovaly za problém, nechť prosím napíše. Už tenhle thread dokončím, ať to tu mám i pro sebe (inspirace pro další grow). Všem díky.

Old Post 06-04-2009 v 10:42 AM
Host
Host

Příspěvek č. 27

Tak je to zhruba měsíc, co kytičky kvetou. Mám tedy nakonec čtyři samice, 3 x Pure Power Plant a 1 x Early Misty. Zbytek osazenstva (tři samci) jsou na balkóně na listí, už se z nich sype pyl a létají lístky. Zatím se holkám daří myslím dobře, hnojím je dále Alga Bloomem (téměř denně 15 ml na 1 litr vody (cca 250 ml na každou kytku)). Začínají se hezky obsypávat palicemi a bílými krystalky. Přikládám jednu fotku.

Old Post 25-04-2009 v 02:22 AM
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

Čau, jestli můžu poradit tak-Nepřeháněj to s tim hnojvem i když je bio, radši se drž pokyny výrobce 4ml na litr jednou týdně, už se začínaj objevovat "zkroucený pařáty" a žlutý špičky listí-to je známka přehnojení-aby ti to nakonec nezpomalilo květ, tedka to tejden prolejvej jen vodou nebo lépe vodou s enzmy

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 25-04-2009 v 08:36 AM

Old Post 25-04-2009 v 08:29 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 29

Díky za radu, asi to tak udělám, na té jedné z kytek jsou ty listy pokroucené ještě více. Já jen že ty kytky po tom hnojení vylepšily svou barvu, už jsou tmavší a vypadají zdravěji, tak to vypadalo, že jim to svědčí, ale nic se nemá přehánět. Dám tedy na Tvou radu. Ještě přikládám jednu fotku.

Old Post 25-04-2009 v 20:44 PM
Host
Host

Příspěvek č. 30

Ahojte lidičky, tož na jedné z kytek (Pure Power Plant) už jsou na květech zhruba z poloviny hnědé blizny a je celá "pocukrovaná", myslíte, že už to může být hotové, když je přepnutá na květu teprve měsíc? Nebo je to tím, že to je outdoor rostlina a mám ji indoor, tak dozrává dříve? Mám strach, abych to nenechal dlouho, mám raději high stav. Přikládám i fotku.

Old Post 01-05-2009 v 08:12 AM
Host
Host

Příspěvek č. 31

No, tož je to na nic, kytky chřadnou, asi jsou vážně přehnojené. Několikrát jsem to kytky prolil čistou vodou, abych vyplavil to hnojivo, takže pak už tekla z květináčů jen čistá voda, ale zdá se, že to nepomohlo. Většina listů hnědne dál, když hnědé části ostřihnu, hnědne to znovu a vůbec se nezvětšují květy. Jsem to asi zku*vil, ale mohla to být hezká úroda, tipuji několik set gramů, bohužel v niveč. Dá se to ještě zachránit nebo už to můžu vyhodit? Jinak zkoušel jsem to, ale moc to nezhuluje a má to divnou chuť.

Old Post 10-05-2009 v 06:38 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:41 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás