Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A ještě mi došel soukromí dotaz jak to tam v té skříni je stou elektroinstalací. Přidávám fotku a budu se to snažit stručně popsat pro lajka.
Začnu od vrchu zleva
- to černé je přípojka na zásuvky, které jsou ve skříni dvě. Jedna ta úplně nejníž na fotce, která je napojena ještě na časový spínač hned vedle toho černého navrchu
- vedle je už zmíněný časový spínač
-dále 4 krabičky barevně odlišené to jsou pojistky
-o řadu níž je otáčkoměr na klipsňák
-a hned podním zásuvka na klipsňák
-ta největší krabice napravo od zásuvky je hlavní jistič
-pod hl.jističem je již zmíněná zásuvka ovládaná časovým spínačem, do které je zapojený reglátor otáček s termostatem a následně do něj přítah a odtah
Jak to všechno zapojit dohromady teď neporadím, ptz bych si to musel celé nakreslit a stejně by to nikdo nepochopil, navíc si myslím že lajk by to stejně nedal dohromadya zkušený elektrikář si stím jistě poradí
Ještě jsem zapoměl poděkovat za karmu, takže všem co mě obdarovali karmou děkuji
Hnojím:
bioheaven 2ml/l
biogrow 1ml/l
biobloom 1ml/l
bio topmax 1ml/l
Zálevka vychází na 4l
Ph 6.2
Včera jsem to přepnul na 12/12. Taky jsem ještě dokoupil dřevěnou lištu, kterou namontuju na druhý bok skříněm, tak abych mohl přesunout na druhou stranu klipsňák. Se zastřiháváním už jsem skončil, akorát mám nakoupeno 20 kolínek, tak to tam někam prdnu.
Objevil se menší problém s Ph po minulém zahnojení Ph 9,2. Prolil jsem květníky čistou vodou znova změřil prolitou vodu Ph 7.4. Ob den sem znova prolil čistou vodou Ph 5,8. Dostal jsem se rychle z5 - pohoda uf
Dneska uvidím co naměřím a podle toho zahnojím. Prostřihnu dneska taky větve u hlíny nechám jen stonek a to do výšky 10cm od hlíny.
Fotky jsou ze čtvrtka 3.den 12/12
Mám tady 22. den květu.
Bohužel mě klame technika a to co by vás nejvíc zajímalo, tedy fotky, nemám. Mám je sice naštěstí nafocené, ale nemůžu je dostat do pc.
Napíšu dneska nějakou tu omáčku a fotky dohodím snad do konce týdne.
Když jsem před pěti dny otevčel v noci almaru myslel jsem, že je po mě. Kytí na které nedolíhal ofuk z klipsňáku vypadali jako rajčata ve skleníku bez vody - povadlé, bez energie a bez chuti k životu. Hned druhý den jsem běžel do shopu a koupil druhý klipsňák. Do dvou dnů se vyrovnaly zase z5 ostatním a já mohl být znovu šťastný. Bohužel nemůžu z důvodu hluku mít vnoci zaplnutý přítah/odtah. Vím, že to je na prd, ale snažím se to tedy regulovat alespoň zapnutým ofukem, který něco dokáže nahradit.
Další problém jsem měl s rozdílem výšek slečen, který se začal projevovat. Pozoroval jsem rozdíl až 6cm. Ta nejvyšší to samozdřejmě odnesla zežloutnutím listů, alespoň si myslím že to je tím, protože listy vypadají jinak zdravě a projevylo se to jen na ni. Květníky jsem podložil tak abych výškový rozdíl vyrovnal a lampu opět nastavil do rovnoměrné výšky.
Za těch 37 dnů hlína v květníku pěkně sedla, proto jsem dokoupil nový pytel all-mixu a doplnil jsem hlínu na spod květníku. Hlína je na 3 týdny předhnojená, takže jsem nevěděl jestli to může být nějaký problém když budu dál hnojit, ale nijak jsem to neřešil. Kdyžtak řekněte jestli jsem to posral :-D
Občas některé lístky odtrhnu, které stíní paldám.
Výška kytek je cca 55cm
Vlhkost 40% den, noc nvm kolik bych měl udržovat=prosím o radu.
Teplota 22° den 25° noc = další problém, jak jsem psal výše nemůžu mít zaplí vnoci přítah, takže plánuju udělat ve skříni další zásuvku zvlášť na zvlhčovačku, aby mohla běžet i vnoci to by snad problém vyřešilo. Teď ji mám strčenou v zásuvce, která je napojena na časový spínač přítah/odtah/lampa.
Ph udržuju mezi 5,8-6,3. Snažím se zálevat roztokem 5.2 Jaký máte názor na vodu dešťovku? Teď nám napršela na zahradě do kádi. Měřil jsem, její Ph a celkem mě to překvapilo Ph 9,7. Voda z vodovodu má u mě 8.2 mylíte si že při použití Ph down je voda dešťovka lepší řešení?
Zčínám se pomaličku dívat po nějakém finalu. Kdyby jste měli někdo něco odzkoušené a je to dobré tak dejte vědět, budu rád Nechci nic podcenit.
Celkový dojem mám zatim dobrý. Paldy se začínají osypávat, ale už se nemůžu dočkat a začnou pořádně mohutnět. Zatím ztoho mám radost, ale nechci nic zakřiknou. Taky děkuju všem za karmu a fotky slibuju co nejdřív.
Toď vše co mě napadá, kdybych si na něco vzpoměl, tak samozdřejmě dopíšu. Jinak se ptejte na cokoliv a kdyžtak odepište na mé dotazy
Nazdar groweři!
Takže po delší době se rozhodl můj počítačeč, že začne pracovat s mojim foťákem a tak mi i teda dovolildokonce stáhnout i nějaké ty fotky.
Skončil jsem s fotkama u 3. dne květu tedy 18. den ve skříni. Poslední dlouhý report byl z 22. dne květu. Ted tedy psát nebudu a přidávám rovnou fotky a to od 15. dne kětu do 38. dne květu
A teď konečně součastnost, rezpektive poslední fotky focené 5 dní zpět.
Jsem zvědavý co na to řeknete.
Teplota den / noc: 25/19
Vlhkost: 38%
Hnojky: Bioheaven: 5ml/l
Biogrow: 1ml/l
Biobloom: 4ml/l
Topmax: 4ml/l
Ph: stabilně 5,8
teplota: 25°
vlhkost: 40%
Ph: 5,8
Přestal jsem zahnojovat. Zalívám vodou s upravenym ph.
Světlo jsem dneska přepl na 8 hodin světlo 16 hodin tma. Ještě jsem to nezkoušel takže taková změna. Jestli k lepšímu, se uvidí asi počítám tak do týdne. Pestíky se začínají příjemně barvit.
Dneska jsem vzal sebou k boxu nový foťák, takže konečně pořádné fotky. Jsem 44. den na květu a čekám jen na finiš. Doufám že se stím holky nebudou moc srát a pospíší si tady to období totiž nesnáším.
Hodnoty důležité k životu udržuju pořád stejné, takže je tady zbytečně nebudu psát a vrhnu se rovnou na fotky. Je jich hodně.
1.FOTKA
Tady na této fotce jde krásně vidět, že se mi v boxu vyskytly dva různe fenotypy jedné odrůdy.
Dva květníky úplně vlevo u stěny + květník v pravém rohu vedle teploměru jsou 100% sativa. Zbylé květníky mají společného i něco s indikou.