Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- SHC je typ sodikove vybojky (lampy)
- elektronika je mysleno starter, tlumivka, kondenzator
- to kradeni nebylo mysleno na tebe ale treba na "drevonose"
cau ja sem si od kamarada z technickecj sluzeb sehnal 150W a 250 W teslu SHC a tet na ni zhanim tlumivku nasel sem jenom tuhle http://www.growelectric.cz/index.ph...oduct&id_prd=15
ale zrovna mam jenom kilo tak nevim kdy si ji poridim..
jinak neda se nekde sehnat jinak nez za tu strasne krasnou cenu? skrin us stoji sou tam vetraky secko jenom na tu tlumivku cekam porad..
Některé sodíkové výbojky (veřejné osvětlení) startér opravdu nepotřebují. Už si nepamatuju, jaké mají označení ale jedná se vesměs o výbojky ze starých lamp. Kdysi se používaly rtuťovky a když se to začalo měnit za sodík, tak aby nemuseli předělávat balast tak se nahrazovaly speciálníma sodíkovkama které ho nepotřebujou...
to..BláznivaSračka
ja vubec nevim co kde v jakych poul. lampach pouzivaj takze nebudu delat chytrolina ale jeden muj znamej jemu 47let dostal pred par lety ode me no name semena a rozjel si vlastni skrin(sklep) z poulicnich svetel a ma jich vic vzdy neco v zasobe takze se nemusi bat ze mu to prestane svítit behem rustu. pokazdy kdyz jde pestit tak si prinese 2 dalsi vybojky. uz jede po 6. insklep a zatim vystridal jen jednou tu vybojku. jinak to jeho kyti jsem hulil docela to zkurovalo..ale chutove khm..
lowerider: No na chuť bych řek, že světlo asi moc velký vliv mít nebude. Nezkoušel jsem nějaké ohromné množství výbojek, ale myslím si, že všechny sodíkové výbojky (kromě speciálek) mají docela podobné spektrum. Prostě sodík jako sodík...
Hanizek : myslel jsem tim za jakych podminek (vybojka z poulicnich osvetleni+nesterilni prostredi+nekval. hnojiva atd..) on pesti a sklizi tak to kurivo bylo docela v klidku. a vubec jsem nezminoval o tom ze ta vybojka mela ucinek na chut.)
Vybojky pouzivany do poulicnich jsou take mimo jine i sodikove ... maj to spravne spektrum, jen nizsi svitivost nez ty super pestitelske, ale da se to vpohode i pod tim, jen musis vedet a mit ten spravny typ
mam lampu tesla shc 250W mam objimku a mam pojistku zitra du pro tlumivku a chtěj za ni 618 korun svině jedny
ale nevim zapojení poradí mi někdo?
diky .)
nevi nekdo zapojeni tlumivky?? mam lampu z verejnyho osvetleni tesla 250W akorat nevim ze kerych ze 4 vyvodu tlumivky to zapojit
prikladam foto tlumivky
a vim toto:
---faze---pojistka---TLUMIVKA VYVOD ZRM(D) a dal na spodek zarovny z keryhona spodni vyvod objimky??
----------nulak-----------------------------------bocni vyvod objimky