Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jasné, pohodička. Nie som si úplne istý, ale zdá sa mi, že som čítal príspevok od growera (mám dojem, že to bol Metalsodik), kde bolo napísané, že aj keď sa použijú napr. dve 600 W výbojky, tak nebudú poskytovať toľko lumenov ako jedna 1000 W výbojka, pretože lumeny sa nespočítavajú. Keby sem prispel niekto znalý, bolo by to fajn.
Ono: je to přesně tak jak píšeš. Nevýhodou je ale u 1000w rozložení světla, výhodou vyšší světelný tok a UV záření
boytwoface: jj, taky mi to trvalo než jsem se k tomu dopracoval
Zdravím vespolek,
tak jsem tu s malým update. Na fotečkách vidíte kýti po 3 týdnech růstu a dvou zaštípnutích. Jsou nějaký malý ? Jsou, protože první týden jsem měl problém s vlhkostí - díky naddimenzovanému odtahu mi klesala chvílemi vlhkost až ke 40%, což je, jak zajisté jako odborná veřejnost uznáte, fakt jako hodně málo. Jako první opatření jsem nainstaloval druhou zvlhčovačku, ale moc nepomohla, vlhkost se zvýšila jen o 5-6%, což mi připadalo značně neefektivní. Takže šla druhý den ven, a já začal shánět regulátor otáček. No a když jsem ho sehnal, tak mě málem kleplo z cenovky. Začal jsem uvažovat o náhradním řešení, tzn. koupit ampérovou diodu která by de facto zpomalila větrák o cca 50%. No a pak mi v Baumaxu padla do oka stmívací zástrčka za 149,- kaček, tak jsem ji zkusil a ono to funguje. Supr ušetřenej litr. Takže jsem stáhl odtah na 40% a druhý den tak bylo krásných 65%. No a když jsem odstranil podlahovou folii a polil betonovou podlahu vodou, tak se vlhkost stabilně drží okolo 75%. Teplota se držela okolo 28 stupňů, teď když je venku chladno tak klesla na 25,5, takže jsem trochu snížil lampu, přemístil cirkulační větrák a teplotu mám teď 26,5 stupně. Cca za týden přepnu na květ a uvidíme jak to bude vypadat.
to teprve uvidíme.... 1/2 Starlightů je zasazena v Plagron Grow-mix a druhá půlka v Allmix Guanokalong, jsou z jedné matky, pravidelně je mezi sebou rotuju, stejně hnojim atd., tak jsem spíš zvědavej, jakej bude mít substrát vliv na kvalitu, chuť a kvantitu