Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na optifer bych se vykaslal, pokud by nejevliy znamky nedostatku zelzea. Doporucil bych asi takto - prolij kvetinace, a jak hlina proschne (za cca 2 dny) presad do vetsich kvetniku. Po dalsich 5-7 dnech zacni hnojiva, a hlidej pH - melo by se to dat dohromady.
Jinak pocitej s tim, ze tohle je na kytky docela stres - muzou se objevit samci kvety i na samicich rostlinach. Idealni by bylo to udelat jeste za vegetacni faze, s pauzama mezi prolitim a presazenim, ale uz jedes kvetovou fazi, tak to chce rychly zasah.
Doufam ze to kytky rozdychaji a v kvetu uz budou v pohode.
ok nato kaslu, to stim ph jsem jeste neudelal, prouzky jsem nenasel a moc casu nemam ale poridim co nejdriv.
uz jsem presadil, ukazalo se mi 5 samicek, 2 samce jsem zatim vytrch - takze zatim v pohoo 5:2 to doufam ze nebudou hermeti... to by bylo velmi blbe..
presadil jsem je dobre porlil vodou takze zatim 11l kevtinac 1 kytka, a 50l kvetinac 40x40 4 kytky to utahnou samicky
jinak se nic nezmnenilo zatim, prehodil jsem je pred 2 dny... a tak 1-3cm vyrostly zase mazec ale maji docela dost spadly listy, to bude asi tim prelitim vid ??
ty spadle listy muzou byt prelitim/stresem/spalenim hnojivem... to by chtelo fotku. Jestli je to totez, co je videt na fotce, tak to by se melo za par dnu az tyden srovnat.
Jinak kytky muzou potrebovat vodu kazda jinak a pokazde jindy :-) , takze vzdycky prohrabni hlinu tak do 2cm, a kdyz to tam zacina byt suche, tak zalevej, ony ty kyticky potrebuji stridat sucho/mokro. Klidne se muze stat ze to bude za 3, 4 dny, nebo taky ob den. Da se to take odhadnout potezkanim kvetinace, ale to musis dostat do ruky. V kazdem pripade je trochu sucha neposkodi - preliti jim skodi vice.
Jeste k tem samcum - docela me prekvapuje jak rychle ti ukazali kvet - vetsinou to trva tak tyden. Ale to je dobre, cim driv to oddelis, tim vic prostoru mas pro samice.
okay nejspis to bude tim, nemuze to byt take teplotou ?? je tam 31° kdyz lampa sviti to je docela dost ne ? ale kytky jsou hezky provzduchle tahnou na ne ventilatory - ta vlhkost vzduchu taky jeste nic moc, tak je v suchu tak na 30%... vecer okolo 60, a teplota okolo 17-20..
jo rad se tech samcu zbavim, skoda jeden znich byl purple uz trosku menil barvu listu v 6 patre, dokonce i naznaky semen byly tak napul fialove co me docela prekvapilo...
myslis ze se mi ty kytky vytahnou ?? holky jsou tak 25cm - lampa je tak na 45cm, mam ji dat vejs ? ale to potom nebudou mit tak silny svetlo prece je to jenom 250w..
jo uz jsou asi tejden na 12/12, myslis ze jim treba pomuze se zase dat dokupy kdyz jim treba dam 2 dny 12/18 ? takze vlastne vic tmy ?
prece to jsou semena outdooru, a outdoory maji tak 10-12h slunce dene a 12-14h spanku jestli se nepletu co myslis ? nebo je to blbost
p.s vty hline mam hrozne malo perlitu tak asi 2-3% i bez perlitu byto meli zmaknout v poho ne ?
dikyz gn8
Teplotou to byt muze taky, ale tech 31 jeste jakz takz jde. U vrcholku bys mel rukou ucitit prijemne teplo - ne horko - podle toho lampu nastav.
Kytky se ti muzou podle odrudy vytahnout az na trojnasobek (tj. 75cm), takze uvidis sam :-)
Svetelnou periodu v zadnem pripade nemen - riskujes samci kvety.
co se tyka hliny - snad by to mely by zvladnout, ale doporucuju pravidelne kyprit tak do hloubky 2cm, napr. cistou vidlickou.
Konopi ridi kveteni podle fotoperiody. To znamena, ze kdyz ma tmu 12h, tak zacne po urcite dobe nasazovat na kvet. Kdyz je v prirode zatazeno, tak urcita cast spektra projde pres mraky (prece venku vidis, je sice zamraceno, ale noviny si prectes). Jakmile znovu zmenis fotoperiodu, tak kytku zmates, a jedine, ceho muzes dosahnout je produkce samcich kvetu v dusledku stresu.
Ze ja vul se zminoval o tom vegetacnim obdobi... Slo jen o to, ze kdyz udelas nejakou blbost ve vegetacni fazi, tak mas spoustu casu to zkorigovat pred prepnutim na kvet. I kdyby to znamenalo kytku zastrihnout/ohnout, tak mas cas pripravit ji na to, aby sla kytka do kveteni plna sily, odpocata a nevystresovana. Zatimco v kvetu musi jit vsechna sila do kveteni, a jakekoli nepohodli znamena mensi vynos a potencialni problemy.
Tim chci rict: kdyz ji nechas delat, co umi, a nebudes se ji do toho michat, tak to zvladne. Prehnanym blbnutim nic nevyresis - kyticky take potrebuji klid.
caues, okay tak to chapu.... hmm
ja mel proste problem ze lampa sla pres den kde je venku okolo 30° s otevrenym oknem, ale takze to tahlo jeste veci horko - ja jsem to musel udelat stim zmeneni casu, doufam ze se nic nestane lampa chodila od 4:00 - 16:00, v nejvetsim vedru - tedka jsem ten cyklus zmenil, zacina svitit v 18:00 - 6:00 takze pres noc, myslis fakt ze jsem si to posral ? - nebo je to proste nejaky maly procento ze se zestresuje a zacne vyrabet samci kvety ?? - ale bohuzel jsem nemel na vybranou, pres noc je venku dobrechj 12-16° co je optimalni vzduch kdyz lampa bezi, pres den maj taky optimal... myslis ze se stejne chytnou ??
jak jsem vcera mluvil o tech listech jak jsou chaby, dneska byly zase vsechny vodorovne az nahoru takze super ze se chytli...
hrozne doufam ze se mi so tedka tymhle cyklem nepo**** jinak se zblaznim
ted uz na ten cyklus nesahnu... doufam ze se nic nestane
S tou fotoperiodou uvidis sam, co to udela. Ja nemam kristalovou kouli :-D .
Predpokladam ze by se nic tak hrozneho stat nemelo. Kdyby ti na samicich nahodou vyrazilo par samcich kvetu, tak pokud jich bude jen par, daji se otrhat - vice napr. tady. Ale doufam, ze te to nepotka.
okay, jo je to jasny ale jsem rad ze mi pomahas, tim si zaslouzis hezkou palicii jestli si z prahy tak si ji koncem cervence muzes vyzvednout kamo... hh
to jsem videl u jedne, prisla mi samicka (pred 2-3 dnema) a ma vlasky ale mezi jednou axsli tam mela zacatecni seminko ktery jsem odtrh, jine uz nebyly videt takze doufam ze to nebude hermous... - jinak taky doufam
ze me to nepotka, tak zejtra mi puci kamos fotak... tak to vyfotim, prece jenom obrazek umi vic nez 1000 slov... sam si myslim ze tak na tech 80% co jsou nonamy kvete dobra genetika, vypadaj velmi odlisne, i spektrum tedy barva listu se odlissi od jinejch... co me tesi
jinak uz tam mam take tejden stary 4x blueberry feminised dutchpassion a 4x blue berries passion seeds taky feminised, bohuzel nemam jinou lampu treba jak mh, takze jsou pod sodikem - a ten cyklus 12/12 taky asi neni tak super - ale cetl jsem reporty kde lidi zacinaly s 12/12 a koncily s 12/12 takze by to melo byt okay, jedinej problemek je ta vhkost vzduchu, ta je okolo 30% v suche dobe, coz vubec optimalni neni, myslis ze je to chytry na ne dat odrziznuty petky ? tam se udrzuje vlhkost a je tam tak 70-90% to je optimal ne ? - proste nevim kvuli svetlu jestli jsem tam stejne dobre dostane prece jenom mam jen 250w
jeste bych mel takovej noob dotaz, od jakeho vyvojeni seminek muzou prasit pil ? - tak 2 tejdny stare seminka urcite ne, ne ?
protoze u par kytek jsem si nebyl jistej, a jsem kazdy 2-3 den doma ne kazdej den, takze se mam ceho bat ??
Původní příspěvek od xoOr
myslis ze to riskuju i tema 2 dny ?? prece outdoory taky nemaj treba den slunce kdyz je hnusny pocasi ??
Ahoj! Pri zatiahnutej oblohe slnko síce nemajú, ale aj zatiahnutá obloha stále poskytuje veľké množstvo lumenov, čiže sa to vôbec nedá porovnávať s tmou v indoore.
Snažil som sa nájsť thread, v ktorom bola tá intenzita svetla vyjadrená, ale zatiaľ sa nepodarilo. Niekde to tu však je.
ahoj, jo melo me to napadnout - ale velky mnozstvo ?
kdyz uz jsme u tech lumenu, mam sporicku proste uplne normalni je 20w a tvori 115w svetla, myslim ze ma neco pres 1200 lumenu, a okolo 6500 kelvin (lehce modra barva spektra) - muzu touto nahradit treba MH na vegetacni fazy ? nebo je to lepsi hodit pod sodik ?? co myslite ?
MH/HPS/usporky... tohle je veci nazoru a osobnich preferenci. Ja bych volil MH na rust, HPS na kvet, usporky na matkarnu/klonarnu.
Co se tyka zamraceneho pocasi - pro kytky je hlavni, ze poznaji, jak dlouhou maji fotoperiodu. Jestli je zamraceno, tak fotosynteza probiha pomaleji - ony to zase druhy den dozenou.
Semenacky a male kvetiny radsi soupni na okno/balkon, venku by melo byt svetla dost. Mozna se ti trochu vytahnou, ale jet semenacky na 12/12 je podle mne nesmysl. Pokud chces jet 12/12 rovnou, tak z klonu ve scrogu. Zkusit to s malyma kytkama samozrejme muzes, uvidis co to udela, ale ja bych to nechal na balkone a potom, co sklidis to soupnout do boxu na 12/12. Ale delej co myslis - neco z toho vzdycky vyroste :-) .
přepínat semenáčky na 12/12 je nevhodné z toho důvodu, že kytka potřebuje určitý čas k dospění, až dospěje (cca 2měs.), pujde do květu, jenže každá někdy jindy. Řezy 12/12 od začátku se aplikují při SOGu, ne ScrOGu, kde potřebuješ růst k vypletení pletiva.
ke světlu - ponech tam sodu
a k volbě odrůd - velmi vtipný ten tvůj 1. příspěvek. Odrůdy, zejména jako začátečník vol stejnorostlé, tj. nemůžeš míchat indiky a haze, každá má jiný růstový potenciál i stavbu. Snaž se vybrat rostliny podobného původu (indika, sativa, 70% ind....) a se stejnou dobou květu, kterou ti bohužel kamarád asi neřekne. Vem si, že jsou kytky, které mají stavbu keře a dozrajou za 40 dní, pak tu jsou také vysocepotentní (a také vysoce náročné na pěst) sativy (haze), které kvetou i více než 120 dní, zde je jediný styl pěstění možný - KOG
a netvrď, že jsi četl faq, to ti tu nikdo nežere
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.