Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Zombaj kyselost je od 0 až do .... x ph 1 je méně kysely než ph 2 :-)
Pokud já vím, tak když mluvíme o roztocích o teplotě 25C a opomeneme superkyseliny a superzásady (t. j. sloučeniny s pH menším jako 0 a větším jako 14), platí:
pH 0 - 6.9 je kyselé (0 nejkyselejší, 6.9 nejmíň kyselé) -- v roztoku je převládající počet hydroxidových anionů
pH 7 je neutrální (t. j. v roztoku je stejný počet vodíkových kationů a hydroxidových aninonů)
pH 7,1 - 14 je pH zásadité (v roztoku převládá počet vodíkových kationů -- opět platí, že 7,1 je nejmíň zásadité a 14 nejzásaditější).
Je to už nějakou dobu, co jsem měl ve škole chemii, tohle si ale pamatuju (kdybych tak raději místo toho věděl, kam jsem dal klíče ).
toxicwaste: Nechci Ti to tady zasírat, PM a smažu. Jenom jsem si nemohl odpustit reagovat na výšeuvedenou dezinformaci.
1.mozna je tohle ta spatne zastíplá ...edit:to neni ona ale je fakt divna, na zacatku jsem nektere vracel z kvetu a tohle je jedna z nich, i kdyz zastipla je mozna blbe taky, asi predimenzovano
zdarek... potrebuju poradit ohledne hnojiv, dival jsem se na stranky hydroponie+ , a ziral jsem na hnojeni. U GHE doporucuji dvojnasobne az trinasobne davky hnojiv nez pouzivam podle tabulky, nemáte nějake osobni zkušenosti
citace:
"RŮSTová fáze-- 30ml Gro +20ml Micro +10ml Bloom na 10L vody
KVĚTová fáze 10ml Gro +20ml Micro + 30ml Bloom na konec květové fáze tj. posledních 21-30dní před sklizní aplikujte bez flora Grow 20ml Micro+40ml Bloom na 10Lvody(Growerská kompozice)"
rekl typek co tomu fakt rozumi :-)
jestli je tu nekdo s dukazem a vyvrati to,klidne ph snizim,-) tusim ze pri nizkem ph uz kyty nevstrebavaj ziviny[nizke bude asi pod petkou]
na te tabulce od GHE je tusim doporucene pro hydro ph 6-6,5 ???
tabulka GHE:
nemam ji zrovna po ruce ale reknu ti ze ji nemusis prehanet...
ja mam nebulu,ta SNESE hodne hnojiv a stejnak kdyz jsem razove presel z hnojeni pro rezy [2,5ml/10L] na hnojeni pro rostouci kytku[7ml/10L] ,dost to s nima zacvicilo,trochu jsem to snizil na chvilku a uz zase cajk...
rozhodne bych se drzel tabulky at neudelas botu,maj jednu stranu pro hydro a druhou pro hlinu,urcite to maj odzkousene a pisou tam skoro maximalni davky!
Nemam EC metr takze prehnojovani zkouset nebudu...
Snaž se si osvojit základní pěstitelský dovednosti!!!
-Sviť jen na to na co svítit máš - lity+květ, (na kořeny určitě nee)
-Dej kyti teplotu (26-29'C) při 15 stupních ti to fakt poroste nap..u
- ---"--- vítr (silnější stonky+ reguluješ tim i teplotu)
-Jet hydro bez dig Ph metru je voničem!!! (to jeď rači květináče)
_ ---"--- Ec metru se dá při dodržení dávkování+ podle toho co kyti dělaj
Snaž se mít hnojky všechny od jednoho výrobce (kořen, růst, květ + nákej final)
ještě pokoukej FAQ jinak ať se ti daří a všechno to zelený dej okamžitě pryč.. peroxid nebo ředěný savo.