Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Čím se reguluje EC v roztoku
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Celller
Stálý Člen

Příspěvek č. 17

tady EC paradni, 0,22 a PH je s pridanim hnojek max. 6.2, takze super

Old Post 23-08-2008 v 13:25 PM
Celller je offline   Profil uživatele Celller   Find more posts by Celller   Foto galerie člena Celller   Click here to Send Celller a Private Message   Add Celller to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Celller! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogo99
Nový Člen

Karma uživatele gogo99 - 0% Pěstitelská

Hydroponie EC +PH Příspěvek č. 18

Hola groweři

Jsem 10 den na vegetaci a jedu poprvé hydro (GH Ecogrower). Podcenil jsem převaření Hydrotonu, a zápolím s PH, které za 24 hodin po namíchání hnojky skočí o celou jednotku (5.2-6.2) Zápolil jsem s teplotou, vyřešil jsem max otáčkama ventilátoru + heat shield, + 2 větráky dovnitř roomu---

Hledal jsem tu rady a míchám velmi důkladně hnojku mixérem (hnojka GHE) a nechávám odstát vodu s upraveným PH na nový žrádlo....jenže PH i u čistý vody musím srážet alespoň 2x, stále leze nahoru..:-(...tím tam taky musím namíchat dost PH- (taky od GHE) že mi EC před vmícháním hnojky vyleze na 0,6...

Kytky jsem přehřál (44 stupňů, bylo horko) a taky jsem musel pryč, takže byly ve vodě s PH nad 7, takže teď léčim a držímPH na 1.0 - 1.2 (stále jedou jen vodu, EC stoupá) a PH na 5.4, za dva dny je kolem 6.-0 až 6.2

Moje otázka tedy zní - dá se omezit stoupání PH byť v čisté vodě? A není EC0.5, respektiive 0.6 po sundání PH hraničně moc?

díky za názory groweři..

Old Post 07-09-2008 v 16:47 PM
gogo99 je offline   Profil uživatele gogo99   Find more posts by gogo99   Foto galerie člena gogo99   Click here to Send gogo99 a Private Message   Add gogo99 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Celller
Stálý Člen

Příspěvek č. 19

gogo99: cau, u hydra je PH optimal mezi 5,6 az 6,3 max. 6,5, jinak s tim kolisanim PH, nech tu vodu odstat cely den, pak si namychej hnojky a pak az upravuj PH, takze na zaver shrnuti- nechat odstat vodu cely den, namychat hnojiva a pak teprve ladit kyselinou PH, delas prave tu chybu, ze PH srazis asi u cerstvy vody a jeste pred pridanim hnojiv, pak ti to lita. Kdyz to udelas, jak pisu, PH se mi hybe max. o 0,3.

A k tomu druhemu, PH a EC spolu nemaji skoro nic spolecneho, EC by se nemelo nijak hybat, a ani nema vliv na silu EC, EC je porad stejny i pri ruznym PH, 0,5- 0,6 je na mladoucky kytky.

Old Post 07-09-2008 v 18:03 PM
Celller je offline   Profil uživatele Celller   Find more posts by Celller   Foto galerie člena Celller   Click here to Send Celller a Private Message   Add Celller to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Celller! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogo99
Nový Člen

Příspěvek č. 20

citace:
Původní příspěvek od Celller
gogo99: cau, u hydra je PH optimal mezi 5,6 az 6,3 max. 6,5, jinak s tim kolisanim PH, nech tu vodu odstat cely den, pak si namychej hnojky a pak az upravuj PH, takze na zaver shrnuti- nechat odstat vodu cely den, namychat hnojiva a pak teprve ladit kyselinou PH, delas prave tu chybu, ze PH srazis asi u cerstvy vody a jeste pred pridanim hnojiv, pak ti to lita. Kdyz to udelas, jak pisu, PH se mi hybe max. o 0,3.

A k tomu druhemu, PH a EC spolu nemaji skoro nic spolecneho, EC by se nemelo nijak hybat, a ani nema vliv na silu EC, EC je porad stejny i pri ruznym PH, 0,5- 0,6 je na mladoucky kytky.

hoj Celler
Díky za tip s PH, určitě zkusím tvoje doporučení, v jiným threadu někdo doporučoval opačný postup, tj. napřed upravit PH a pak hnojky, kvůli tampónům v hnojkách...každopádně zkusím s odstátou vodou, já u í dycky napřed srazil PH a pak nechal stát

ad vysoké EC vstupní vody - to co popisuješ vím, jen se bojím že se vstupem EC 0.6 (po sražení PH, což u mě dává tak to 0.1 EC) je to špatně že se mi tam vejde málo hnojky, každopádně nemůžu dodržet dávkování od GHE a musím trochu ředit...EC by bylo cca 1.6...ale jak jsem psal, holky jsou v zotavovací fázi po předchozím poškození a EC v roztoku přibývá, takže silnější žrádlo je nesmysl...

Old Post 07-09-2008 v 21:35 PM
gogo99 je offline   Profil uživatele gogo99   Find more posts by gogo99   Foto galerie člena gogo99   Click here to Send gogo99 a Private Message   Add gogo99 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Celller
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

Nee, uvidis, ze s tim PH si delal blbost, PH se ladi az nakonec, kvuli vykyvum, to je logicky, protoze hnojky PH meni, a s tim EC je to zajimavy, kazdopadne nevim, jaky mas system, jetsli je to cirkulacni system a dolivas, tak by se to EC mohlo zvedat, to je jasny, kdyz drip a odpad, tak se EC zveda kdyz je to presiceny solema, tak proplachnou a srazit EC treba az na EC zdrojovy vody, a jak pises v zavorce, EC 0,1 je parada ne, nebo si se prepsal, nevim, jak sou ty kytky velky, ale na rozjezd nez maji koreny 0,3, coz je u nekoho normalka z vodovodu, pak na 0,6, a dal zvysovat podle velikosti a stari kytek, asi tam delas nejakou blbost, jestli se ti zveda EC, tak vic proplachuj, nebo davej zradlo s mensim EC, at to tak neleze. Jaky mas system?

Old Post 07-09-2008 v 21:43 PM
gogo99
Nový Člen

Příspěvek č. 22

s tím PH určo zkusím tvůj postup - odstát vodu, hnojky - PH

systém je takovej sprchovanej bublák - http://e-shop.hydroponic.cz/product/ecogrower/

jinak jde o nedorozumění, EC vody na vstupu je 0.5, po PH down pak 0.6...což není tak málo....do košíčku šly už zakořeněný řízky, ale určo jsem to přehnal s EC ze začátku, byl jsem na 1.6, návod zde na groweru pro hydro říká 1.3-1.7)....kytky to ale nedaly, celou dobu (12 den 18/6) pijou z roztoku jen vodu, tj EC stoupá...zálivku už jsem pro jistotu vyměnil, EC udržuji na 1.0.-1.2 (nemůžu k tomu denně a vyleze to vždy...) jinak jeden řízek to nedal vůbec, jeden nevypadá dobře, 4 další už se vzpamatovaly a normálně rostou...asi tam dám dva další řízky a přepnu to...tak za - 5 dní...

každopádně ti díky za konzultaci, ocením jakýkoli další tipy

Old Post 07-09-2008 v 22:00 PM
Celller
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

Hm, takze mas uz spatnou vodu s vysokym EC, pak uz jedine reverzni osmoza, nebo brat vodu nekde jinde.

Old Post 08-09-2008 v 05:40 AM
gogo99
Nový Člen

Příspěvek č. 24

hmmm, takže 0.6 před vmícháním hnojek je na betla jo? nedá se teda už použít? Všechny reversní osmózy co jsem viděl byly na šroubení na vodovod, tam kde beru vodu nelze udělat jakýkoli zásah, takže si můžu natočit tak do konve...:-(

prosím o vyjádření zda je voda s 0.5 EC na vstupu ještě použitelná, tahat destilku se mi teda nechce...

Old Post 08-09-2008 v 08:20 AM
Host
Host

Příspěvek č. 25

citace:
Původní příspěvek od gogo99
prosím o vyjádření zda je voda s 0.5 EC na vstupu ještě použitelná, tahat destilku se mi teda nechce...

Mnoo jam si myslim ze je pouzitelna, moje voda ma 0,4 Ec a funguje to v klidu, kdesik jsem cetl nejake prispevek od Snarkyho ze do 0,8 to jeste jakztakz jde, ale neni to zadna slava. Tudiz se s tim budes muset nejak poprat.
GL

Old Post 08-09-2008 v 08:26 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogo99
Nový Člen

Příspěvek č. 26

jo díky, taky jsem četl Snarkyho rady a ten určoval za hraniční EC 0.6 -0.8..no uvidíme, zatím jsem holkám dal pohulit, předtím jsem měl drip v kokosu a to nebylo tak citlivý...podcenil jsem že zálivka tak masivně zmnění hodnoty a ty kytky to poškodí rychleji než v kokosu...njn, jeden se pořád učí, dík za názory..

Old Post 08-09-2008 v 10:33 AM
Host
Host

Příspěvek č. 27

cau ja mam EC vody z kohoutku 0,0 takze parada,nechtel jsem tomu verit ale jeste radeji nakalibruju EC metr....Myslite ze je to mozny ze by voda z kohoutku mela 0,0?

Old Post 28-09-2008 v 22:34 PM
WAMParjan
Ultimate Fighter

Karma uživatele WAMParjan - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

JO A NEZAPOMĚL SI NAHODOU SUNDAT TO OCHRANÝ VÍČKO ?? ONO TO S NÍM NEZUNGUJE ...

"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......

UFC 158

JEN NEUSTUPNÝ DOKÁŽE PŘINUTIT OSUD

AEROPONIC URBAN GROWING UNDER 1200 W HPS
800W TOP TECH AERO GROWROOM
WAMParjanův CLONE ROOM
HOMEMADE 400W AERO SYSTEM by WAMParjan

"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.

Old Post 29-09-2008 v 05:57 AM
WAMParjan je offline   Profil uživatele WAMParjan   Find more posts by WAMParjan   Foto galerie člena WAMParjan   Click here to Send WAMParjan a Private Message   Add WAMParjan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psilos
Podporující Člen

Karma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

nebo do toho dej baterky

"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....

Old Post 29-09-2008 v 09:12 AM
psilos je offline   Profil uživatele psilos   Find more posts by psilos   Foto galerie člena psilos   Click here to Send psilos a Private Message   Add psilos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele psilos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 30

hm dobry no,dnes jsem nakalibroval a hodnota je 0,0 pak jsem psal kamosovi z Prahy at zmeri EC vody z kramu a koupil jsem si tu samou balenou vodu EC bylo stejny jak mel on,tudis nemuze byt nakalibrovan spatne...bydlim v panelaku...

Old Post 29-09-2008 v 15:39 PM
Host
Host

Příspěvek č. 31

Celller mel taky 0,22 tak proc bych nemohl mit 0,0...
treba mam 0,09 ja nevim protoze mi to nepise v desetinejch

Old Post 29-09-2008 v 15:41 PM
kolomaznik
Nový Člen

Karma uživatele kolomaznik - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

Zkus tu vodu z kohoutku trochu ohrat. Ja jsem to zkousel u sebe. studena mnela 0,1 a o deset stupnu teplejsi mnela 0,4 a to mam EC metr s kompenzaci teploty.

Old Post 30-09-2008 v 13:54 PM
kolomaznik je offline   Profil uživatele kolomaznik   Find more posts by kolomaznik   Foto galerie člena kolomaznik   Click here to Send kolomaznik a Private Message   Add kolomaznik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:14 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás